Balená kojenecká voda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11700
10.1.13 12:05

balená kojenecká voda

Holky používáte na UM a vaření příkrmů balené kojenecké vody?? Nechápu, že jsem musela u doktorky podepsat papír, že budu kojeneckou vodu do půl roku používat i z ní vařit, a přitom se setkávám s maminkami, které kojo vodu nepoužívají vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
AliAlim
10.1.13 12:08

Podepsat papir?? Tak to slysim prvne. Ale jinak jsem pro pouzivani kojenecke vody. Ono prece jenom je to to jedine, co dite dostava (pokud jste na UM) a dostava ji na svou velikost hodne.
Nekde je teda voda zkohoutku stejne kvalitni jako kojenecka, ale nekde je zase strasna. Nam na starem byte tekla voda vylozene s pachuti. Tak si rikam, ze nikdy nevis, co tam z tech trubek se dostane. Ne vsechno ma pachut nebo barvu, takze to nemusi byt poznat.

• Citovat
  • Upravit
31594
10.1.13 12:09

8o 8o 8o Jakej papír proboha? A jak musela podepsat? To bylo spíš něco informačního ne, že se má dětem dávat do půlroka kojenecká, ty jsi spíš podepsala, že tě dr informovala, ne? Četla jsi to lejstro vůbec? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
10.1.13 12:10

Jednou jsem někde viděla testy kojenecký vody, plný sr**ek to je. Takže ona ta voda z kohoutku je asi stejně lepší. Ale ono to bude asi všude jiný, my máme vodu svedenou z lesní studánky a když se dávala testovat, tak říkali že je lepší než kojenecká a že tak dobrou vodu neviděli :-)

• Citovat
  • Upravit
68874
10.1.13 12:11

A co kdybys to nedodržela, poslala by na tebe sociálku? :-)
UM nepoužívám, ale příkrmy vařím na páře v kohoutkové vodě, čaje z ní dělám taktéž, ovšem v mém případě obé až od půl roku. Vodu tu máme solidní. Papír jsem teda nějaký vyfasovala taky (údajně bych měla až do roka), ale vlastním podpise jsem ho stvrdit nemusela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
10.1.13 12:11

Co je to za blbost? Vžďyť koliktrát z kohoutku teče kvalitnější voda než je balená kojenecká :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.1.13 12:12

Nikdy jsem jí nepoužívala a takový papír bych své doktorce nikdy v životě nepodepsala.

Voda z kohoutku v ČR je pitná, podléhá pravidleným kontrolám, k dispozici jsou i rozbory vody pro dané oblasti.

navíc, balená voda není samospásná, obchodníci mají pocit, že je to netečná potravina, se kterou možno provádět cokoliv, ale není to tak,. PET není vůbec bariéra proti vniku různých přípachů, nesmí se tedy skladovat spolu s chemií, pracími prášky, apod, což se běžně děje. dále nesmí být vystavena přímému slunci (opět běžně),..

když jsem už potřebovala vodu balenou (na chalupě nemáme úplně super trubky, tak jí pijeme i my, až tak po týdnu je voda OK), kupovala sjem hlavně vodu rychloobrátkovou, tj. aquilu nebo Tomu, které jsou taky kojenecké, a to jen v hypermarketu, kam se voda dostane hrozně rychle a taky se rychle prodá..

(mmchodem, podvody s vodou už tu taky byly, když nejmenovaní výrobci měli vyšší výstav balené vody, než byla výtěžnost jejich vrtu.. kde se ta voda asi pak vzala, že ano?? :))

takže se na to vykašli, zjisti si jakou máte vodu (dusičnany), a pokud je to blbé, pak zvaž používání kojenecké vody na UM. příkrmy bych z ní tedy nevařila určitě, dusičnanů je víc v té zelenině, než v té vodě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
10.1.13 12:13
@Gladys píše:
8o 8o 8o Jakej papír proboha? A jak musela podepsat? To bylo spíš něco informačního ne, že se má dětem dávat do půlroka kojenecká, ty jsi spíš podepsala, že tě dr informovala, ne? Četla jsi to lejstro vůbec? :mrgreen:

Jasně že četla a samozřejmě to byla informace, že mám používat kojeneckou vodu, a tuto informaci jsem musela podepsat.. :D V čem je rozdíl? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
10.1.13 12:15

Já dceru nekojila a nic jsem teda nepodepisovala. Už si nepamatuju značku, ale dělal mi po převaření nahoře mastné fleky. Používala jsem pak dobrou vodu a od půl roku kohoutkovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.1.13 12:15

@anairda
Mezi budu používat a měla bych používat vidím poměrně zásadní rozdíl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25088
10.1.13 12:18

Ahoj, já v ní vařila příkmy jen asi dva měsíce -od 6. do 8. měsíce. Balenou jsem nekupovala, nevěřím jí, máme kousek stáčenou přímo z pozdemní vody. Sama doktorka říkala, že stačí tak do 8.-9.měscíce a nic jsem nepodepisovala.
Do teď ji teda kohoutkovou na pití převařuju (14 měsíců).
Nestačím zírat, co se tady někdy dočtu… někteří doktoři mají zajimavé zvyky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.1.13 12:21

Na vaření jsem nepoužívala, na dělání UM ano. S papírem jsem se já osobně nesetkala, naše doktorka ani nějakou vodu nikdy neřešila, ale kamarádka tenkrát taky nějaké lejstro o tom, že bude používat kojeneckou vodu, prý podepisovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
10.1.13 12:21
@Gladys píše:
@anairda
Mezi budu používat a měla bych používat vidím poměrně zásadní rozdíl :nevim:

To je slovíčkaření, zkrátka i řekla ať používám.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.1.13 12:27

To je mazec :mrgreen: Podle mě je lepší odtočená čerstvá kohoutková.. Nikdy jsem kojeneckou nepoužila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
10.1.13 12:29

Nám Dr. radila používat, ale nic jsem nepodepisovala. My jsme jí používali dobrovolně, jelikož jsme bydleli na maloměstě, na okraji, kde byla voda velmi kamenitá. Teď jsme v Praze, a už jí nekupujeme. Ve městech je voda z kohoutku velmi kvalitní, slyšela jsem o tom kdysi pořad v rádiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí