Dítě - jak jíst tuhou stravu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
dítě - jak jíst tuhou stravu
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu, jak mám naučit dceru jíst tuhou stravu. Je jí 14 měsíců a nic kromě rohlíku m nesní. Začali jsme s příkrmy jak se udává, takže třeba banán když rozmixuji na kaši, tak ho sní. Pokud ho ale má kousat… neche. Jen to ukousne a vyplivne. Přesnídávky, kašičky nestlé nebo vařenou zeleninu s bramborem i masem nebo vajíčkem sní když to rozmixuji, ale když zkoušíme jen brambor, tak začne dělat, že se dáví a už se mi kolkrát i pobli…
Zoubkama to není, protože rohlík nebo křupky jí normálně… ale jnak nic. A dětská doktorka říká, musíte to zkoušet…
Jenže ona u toho nebrečí, ale přímo řve… Ručičkami šermuje a zakrývá si s nima pusu, rty má sevřené a nic do ní nenatlačím, a když přeci jen něco jo, tak to vzápětí vyhodí…
Nepřijde mi, že by měla nějaký zdravotní problém, protože jinak prospívá a vařené mixované obědy má dokonce radši než ovoce nebo nějaký sladký pribináček - po tom se taky po…
Tak už nevím, kam se obrátit pro radu…
Díky za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@krevca pokud děláš do hladka umixované kašičky, tak bych začala pomalu. Jídlo rozmixuj ale nepřidávej moc tekutiny, ať je to hustší. Pokud si na to zvykne, začala bych mixovat méně, ať je v jídle semtam malý kousek, třeba jen o velikosti zrnka rýže a postupně zkoušet větší. Banán zkus nemixovat ale jen rozmačkat vidličkou a zase postupně nechávat větší a větší kousky…atd.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A zajem o vase jidlo nejevi? Nechala bych ji ochutnavat z vaseho talire, jeji lzickou samozrejme.
Taky pomaha jist vsichni spolecne u jednoho stolu, aby videla, co maji ostatni a davat ji ochutnavat.
Zazraky dela jina krmici osoba nez je maminka. U nas je napriklad takovy zazrak babicka, od ktere sni maly takrka vsechno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nezkouselas to propasirovat pres sitko…jako nemixovat dohladka ale jen propasirovat-budou tam male kousky…no a kdyz to bude papat tak pak postupne nechavat kousky vetsi, pak treba jen rozmackavat vidlickou lehce atd..pomalu, postupne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My neli/mame podobny problem-mam taky holcicku, 13 mesicu. Uz jsem prestala mixovat, mackam vidlickou a postupne tak, aby tam byly cim dal vetsi kousky. Moje ma snahu i kousat, ale moc ji to nejde-chvili zvyka a pak to vyplivne, pritom zuby ma. Ale rozmackane vydlickou uz ji docela dobre, snese uz male kousicky. Chce to hlavne trpelibost, i kdyz je to tezky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakrájej jí kousky a dej jí plastovou vidličku.. Moje 14ti měsíční jinak nejí, sice je to o nervy, ale ode mě si prostě neveme.. Nebo jí pořád cpi něco na kousání do ruky - jablko nějakou větší sušenku - třeba Bebe.. Jinak do roka nejedla skoro nic, jen se kojila, takže neboj, ono se to většinou zlomí samo časem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 moje dítko to mělo naopak, kus jídla v ruce nebo z vidličky v pohodě, ale jakmile měl/má kousek v rozmixovaném nebo jídlo jen rozmačkané okamžitě plival ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem taky chtěla napsat - jak si to napíchne sama, tak úplně v pohodě, když má jogurt tak taky dobrý, to se nechá nakrmit, ale jak dám do jogurtu třeba kuličky nebo je tam kus velkýho ovoce, tak to plive.. Prostě buď kusy nebo tekutý.. Oboje dohromady nee
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem za odpovědi.
Začínám si myslet, že si z nás to naš dítko, jen dělá otroky… Dneska si manžel vzal bonbon ze stromečku a malá na něm mohla oči nechat, tak ji dal kousek kokosky v čokoládě a najednou kousala a nic neplivala ani se nedávila… A to mi všechno sladké odmítá. Chtěla jsem vydržet s čokoládou aspoň do tří let ![]()
Tak zase prd… Už mi přijde, že já ji vychovávám a manžel rozmazluje ![]()
No nic holt budeme bojovat s jídlem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit