Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
maminky kdy si začínáte připravovat nebo připravovali věci do porodnice?já jsem 34t a budu nejspíš rodit na kladně.Jestli nějaká maminka taky rodila v kladenské nemocnici mohla by mi napsat co je tam potřeba děkuji ![]()
Maren,
já jsem původně měla rodit v Kladně, ale nakonec to vyšlo ve Slaném.
Ale k věci. Já jsem si zbalila věci týden před porodem, tedy 1.-2. 11. Pár věciček ještě v den porodu 8. 11. 09
Rodila jsem jinde, ale nějak měsíc před termínem (spíš dříve) jsem měla nakoupené takové věci jako vložky, síťové kalhotky, kojicí podprdy, plíny pro mimčo a tak. A na tašce položený seznam, co je třeba dobalit až těsně před odjezdem - průkazka, mobil, nabíječka…
Tak já taky budu rodit na Kladně. Tašku mám sbalenou od minulého týdne s tím, že na ní mám ještě papír s poznámkami, co je třeba přibalit na poslední chvíli (jako třeba kartáček na zuby a tak…)
Pokud jsem slyšela, navíc proti standardu se na Kladně vyplatí mít pár plýn. Prý jich dávají omezené množství a nestačí to. Jinak porodnické vložky a kalhotky prý dávají, ale pro jistotu mám pár svých. Vhodné je mít taky prsní vložky, kojící podprdu, hygienické potřeby (já mám vše dětské, člověk by prý neměl používat nic moc parfémovaného kvůli tomu, že miminko se orientuje hodně čichem, tak abych ho nenutila při kojení čichat nějaké chemické smrady), župan, noční košili si nechám dát od porodnice, knihu, přezůvky, telefon, nabíječku, možná vezmu ještě bepanthen a balíček vlhčených ubrousků.
Na samotný porod teplé ponožky, vodu bez bublin, dva staré tmavé ručníky, yal gel a manžel si vezme přezůvky, svačinu, kameru a foťák.
Z dokladů chtějí těhotenský průkaz, občanku, kartu pojištěnce, oddací list a prohlášení o jménu dítěte. U nesezdaných ještě cosi, ale to nevím.
Vše, co má mít člověk s sebou je na internetu porodnice, nebo ti to řeknou na pravidelných přednáškách pro těhotné, co jsou každý čtvrtek. Člověk si může prohlídnout i porodní sál a to stojí za to, aby věděl, do čeho jde.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.