Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pěkný den, během prázdnin nás čeká stěhování, dnes začínám s postupným balením. S třemi dětmi za zadkem určitě nesbalim celý byt za jeden den či víkend, takže třeba zimní věci, různé serepeticky, moje šití atp chci začít balit už teď. Ať pak jen dorazím to, co se denně používá. Zároveň pri tom chci co nejvíc věcí vyhazet. To bude trochu problém, já nad každou věcí pul dne sedím a dumám, co kdybych ji náhodou chtěla ještě někdy použít, a co kdyby to a co kdyby ono… navíc mě přepada nějaká nostalgie, opouštíme náš „startovaci“ byt, všechno bude nové. Strašně s emi nechce balit, zároveň bych to už nejradši měla prestehovane (i když zatím ani není kam). Já se asi ani na nic neptám, jen ventiluju pocity. Tak díky za přečtení a vaše zkušenosti a rady, jak balit efektivně, ráda uvítám.
Stěhovala jsem se už devětkrát… pokud máš věci nad kterýma váháš, dej je do zvláštní krabice a tu nevybaluj, za rok ji pak vyhodíš celou.
Když jsme se stěhovali ze startovacího do baráku, tak jsem se na to snažila pohlížet pragmaticky… takže u všech věci, u kterých jsem si nebyla jistá, jestli je použiju, tak jsem je zkratka vyhodila. Ale já jsem ta drsnější, manžel prosil, přemlouval
nakonec uznal, že nemá cenu tahat serepetičky, které neuzije, ale musela jsem to dávat do pytle já. Co se domluvit s manželem, aby to udělal za tebe? Aby te to tak nemrzelo… a ne nadarmo se říká, že je lepší vyhořet. Mě to tak nebavilo. A jestli můžeš, děti někam udej, dala jsem tenkrát syna na tři dny a nejvíc jsem s tím hybla, když jsem byla sama. Už rok bydlíme v novém a už si ani nepamatuju, co jsem vyhodila, takže jsem to asi nepotřebovala
držím palce, je to fakt opruz…
Soucítím, já se v posledních letech stěhovala už 4×, vždy je to utrpení a čím je člověk starší, tím má víc krámu a vzpomínek
já teda balím rychle, děti dat ideálně na víkend někomu pohlídat a vrhnout se do toho. Při vyhazování věcí si říkám, jestli sem to za poslední roky použila a jestli se to bude ještě hodit, když se mi to doma jen válí, tak to letí do popelnice. Já teda naštěstí nehromadim žádné cetky, pracholapy apod, nejhorší je vždy zbalit dětský pokoj
ty tuny hraček a když mám děti za zády tak nesmím ani nic vyhodit ![]()
@Janli to je vcelku dobrej nápad, díky.
@Verurizeckova jo, nás vytopili sousedi (resp hasiči, když hasili jejich byt) a to najednou bylo vyklizeno a zabaleno, ani jsme nevěděli, jak. Jinak balení je na mně, manžel ten dům opravuje, je tam úplně pořád, do toho teď jezdí do Hrušek řešit následky toho tornáda, takže ten je vytizenej až až. Balit bude samozřejmě taky, ale právě taková ta mravenci práce bude hlavně na mne. Tak snad se odhodlam a povyhazuju všechny ty serepeticky, co se na ně akorát prasi a zabírají místo.
@Kriss Tina no já děti asi jen tak neudam. Teď měli ve středu jet na tábor a mělo mi doma zůstat jen nejmladší, ale oba kašlou a smrkaji, takže asi budou doma. Paráda. Babičky jsou u moře, tak snad pak aspoň nebudou dalších 14 dní v karantene. Hračky jsem prostridila, když ještě byli starší ve školce, ale stejně to bude chtít ještě další cistku.
Stehovani postupne je na hlavu.
Nejlepsi se sehnat krabice primo od stehovaku, vsechny stejne, poprosit kamaradku a sbalit to behem par dnu vsechno.
A mam zkusenost, ze nejrychlejsi baleni je bez trideni, proste dej do tech krabic vsechno.
Tridit muzes az pri vybalovani, na to byva vic casu, sil i mista.
Lidi, co se stehuji svym autem po kouskach, tridi a bali dlouho, z toho pak maji hlavu v pejru treba dva mesice v kuse, to za to nestoji.
@Lucie_Sx tak my ještě ani nemáme hotové barák a do konce srpna musíme bydlet, takže zas tak na dlouho to ani být nemůže. Třídit věci chci určitě tady, do nového si ten bordel natahat nechci, už by tam zůstal na vždy, nejspíš i v těch krabicích
možná seženu nějakou tu pomoc na balení, když už nebude na deti.
@matkabagristy ano, to mám v plánu, něco rozdam konkrétním lidem, něco do kontejneru od charity a to nejhorsi a nepoužitelné, případně to, co nikdo nebude chtít, do popelnic či sběrného dvora. Uz jsem I spoustu věcí rozdala, hlavně oblečení a boty po dětech, potreby pro mimina… Ale to moc nesouvisí s tim procesem balení a třídění. Ten jaksi bude muset proběhnout, ať už s vyrazenymi věcmi naložíme jakkoliv.
Já mám jen takový praktický tip - v Kauflandu nebo někde tak se domluvit, aby ti schovávali banánové krabice (klidně několik desítek), pak si je vyzvednout a balit vše do nich, hezky se to pak stěhuje. A každou krabici zboku popsat, co v ní je, abyste se v tom pak vyznali. Krabice, ve kterých jsou takové ty věci, které je potřeba používat hned po přestěhování, označit navíc nějakou zvláštní dobře viditelnou značkou a chlapům při stěhování pak říct, ať ty označené krabice dají tak, aby ses k nim dostala, aby je někde nezahrabali.
@Midaku píše:
@Ledová káva dobrý nápad, díky.
Nám se ty banánovky taky osvědčily, kdybys jich nesehnala tolik, jsou na lehké věci (oblečení, plyšové hračky apod.) praktické velké zatahovací igelitové pytle (např. 120l), do toho to jen nahážeš, zavážeš a odneseš jich za vršek snadno několik najednou.
@Julča001 to by taky šlo použít, i když plyšáci už prošli genocidou, takže jich zas tolik není
a nevím, co jiného lehkého by to uneslo, ale jako tip taky dobrý, třeba vyuziju, díky. Mame eště nějaký IKEA tašky, ty taky poberou hodně, ale jak jsou těžký, blbě se nesou. No už se těším na život mezi krabicemi.
Z dnešního balení nakonec asi nic nebude, dcera má teplotu a mám ji pořád v ruce nebo na klíně. Mně začíná skrabat v krku a spustila se mi rýma, no parádní začátek léta.
U balení před stěhováním jsem kdysi dost bojovala s tím co kam dát a pak mi někdo zmínil stěhování Brno Eliáš že jako malá firma bere věci normálně a domluvu předem berou vážně.