Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Měla jsem kojící tílka, vzala bych si více těch kalhotek, ty se určitě hodí (ze zkušenosti bych brala 4, přepírat se mi je fakt nechtělo, tak jsem jen vyměnila za nové).
Určitě to není povinnost. Někdo nosí sportovní podprsenku nebo normální, s tím to jde taky.
Já si do porodnice brala vložky do podprsenky, porodnické vložky, plenky, něco na zadeček, kosmetiku pro sebe i malého, omyvatelné přezůvky, nabíječku, hroznový cukr, nějaké müsli i čokoládové tyčinky pro manžela, neperlivou slazenou vodu… Taky jsem si s tím lámala hlavu, nakonec jsem se balila podle seznamu porodnice s tím, že co mi bude chybět, přiveze manžel nebo návštěva.
@Valeriexddd jistě a proto je každé téma pojmenované trochu jinak ![]()
@Valeriexddd píše: že je to tady vícekrát je chyba webu ne moje.
Ale kdepak. Takové školácké chyby dělají hlavně nováčci…
@Valeriexddd píše: že je to tady vícekrát je chyba webu ne moje.
tak jasně a z chyby webu se ta diskuse načetla 4× a pokaždý s jiným názvěm
![]()
@mijala Souhlasím! Tohle vše bylo pro mě asi nejdůležitější, já teda krvácela dost po CS, takže za mě dost vložek a pod sebe jsem si dávala ještě podložku jednorázovou na mimi, měla jsem dvě košile, ale unesla bych snad i třetí
a taky plinky pro mimi
přeji ať porod dopadne hladce ![]()
@Verukas píše:
@mijala měla jsem dvě košile, ale unesla bych snad i třetí
já rodila v červenci v podobnym vedru jako je ted a košili jsem si převlékala 2× denně, takže jsem využívala nemocničního eráru.
@Valeriexddd joo nemůžeš? Ale každá diskuze se jmenuje jinak ? To asi web neudělal
a vyjádřit se k tomu může každý proto je to DISKUZNÍ fórum kde se DISKUZE očekává
a navíc já Ti odpověděla že povinná není jen teda nevím kam chceš dávat ty vložky do podprsenky když ji nebudeš mít - ony se lepí na vnitřek podprsenky víš, jen tak na prsu nedrží ![]()
Já s sebou měla dvě noční košile, teplé ponožky (rodila jsem v zimě) župan, bačkory, síťované kalhotky, vložky, plenky pro miminko, hygienu pro sebe i prcka a toť vše..
@Valeriexddd píše:
Prosím vás,je to jen vymysl dnešní doby..Kdysi se do podprdy dala hadrová plínka a bylo to oka.Pokud to není povinné řidím se radami mamky..Monitor dechu atd. Jsou jen vymysli dnešní doby a moderních maminek které toto potřebujíKdysi byli 2 druhy kočárků vše se dostalo v porodnici .. Je to jen o tom jít s dobou..Mě šlo o to zda to musím mít nebo ne..
Za mě třeba monitory dechu vymysli nejsou a nepřipadám si jako moderní maminka. Všechno co může zachránit život memu dítěti pro mě vymysl není.
@Lendeš děkuji za radu, tu nosím nejčastěji, jen musím vyzkoušet, jsem v 16tt a ty prsa mám už tak o dvě čísla větší:) pořídím asi jednu a pak sportovní, je mi to bez kostic pohodlnější ![]()
Ja kojici podprsenky taky nemela, jen kojici tilka a kosile, jednu kojici a 2 normalni. Kazda porodnice nabizi neco jineho. Rodila jsem u Apolinare v Praze a meli pro nas i poporodni vlozky, ja si stejne ale koupila sve always ty nocni dlouhe a bylo to pro me lepsi. Protoze nesnasim, kdyz vlozka nema kridelka.
meli i plinky pro malou na 1 den, vlhcene ubrousky i bepanthen.. Takze jsem si koupila jeste jedny pleny navic. Jeste doporucuju toaletak a papirove ubrousky v krabici na spodek. Bylo to lepsi nez se dole drhnout rucnikem. Ja mela 2 stehy, tak asi proto. ![]()
Místo wc papíru bych si vzala papírové utěrky, toaleťák se lepí na jizvu.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.