Zaplacení peněz přes Balíkovnu

4140
1.4.24 20:30

Balíček přes Balíkovnu

Jak prosím funguje Balíkovna? Prodávám jednu věc na bazaru. A kupující mi chce poslat peníze za zboží přes Balíkovnu. Na emailu, který mi přišel od Balíkovny (snad, ale nevypadá podezřele. Adresa i čeština v pořádku), mě to směřuje do přihlášení do mého internetového bankovnictví. Je to možný, nebo je to od začátku podvod? Jako nic neriskuju a používám na tohle účet, kde žádný peníze nemám… Ale i dvě stovky by mě naštvaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7719
1.4.24 20:34

Mě se to zdá divný. Už přece to jméno „BALÍKOVNA“ je od slova balík. Neriskovala bych to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4125
1.4.24 20:35

Podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
1.4.24 20:36

Podvod, zamysli se, na co by jsi se přihlašovala do svého IB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
1.4.24 20:40

@Taktinevím Balíkovna jako služba od Český pošty přece normálně funguje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
1.4.24 20:44

Funguje to jako Zasilkovna? Že člověk po zaplacení poštovného dostane nějaký kód?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116152
@Pajka89 píše: Více

Už z logiky věci, že ty máš obdržet peníze, tak jasný podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16311

Přesně tak, hlavně se přes to posílá balík. Rozhodně se přes to neprihlasuje do banky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019

Ježíšmarjá vždyť je to 100× omílaný podvod. Jsou toho plná média. Fakt nechápu, že na to ještě někdo skočí! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18659
1.4.24 20:45

Proč by jsi se hlásila do svého ib? Posílám celkem bezne. Buď ti pošle přímo štítek, který vytisknes a nalepis, případně kód a pošta si ho vytiskne a nalepi sama. Popřípadě ti dotyčný pošle kam to chce, svůj e-mail a telefonní číslo. Jasný, ze je to podvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
1.4.24 21:06
@MiaBea píše: Více

No jó, na kurýry od DPD už nikdo neskočí, ale jak jsou ty podvody čím dál tím víc důmyslnější, že si člověk není hned jistej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5987
1.4.24 21:16

Jakmile tě nějaký odkaz přesměruje na IB, tak je to jasný podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
1.4.24 21:22

@Pajka89 Balíčky přes balíkovnu posílám, ale rozhodně bych neklikala na odkaz od cizího a už vůbec bych se nepřihlašovala do IB. Kupujícímu řekni, že balíček přes balíkovnu pošleš ty, ať ti napíše svoji adresu. A uvidíš, co bude dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
1.4.24 21:33

Balíkovna funguje tak, že odesílatel nebo adresát zadá podklady a zaplatí poštovné a na email mu přijde štítek s čarovým kódem a také kód pro podání. Pokud podáš balík na poště, stačí napsat kód a jméno, pokud podáváš přes box, tak musíš nalepit štítek. Jde zadat i dobírka. Platební kartu potřebuje jen ten, kdo balík platí. Kupující ti vždy musí poslat peníze na účet nebo dobírkou, přes zásilkovnu, balíkovnu, kurýra ti za zboží předem nikdy nezaplatí. K prodeji svou kartu nikdy nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
1.4.24 21:53

Díky všem… Je to děsný fakt, nemůže člověk veřit nikomu nic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie