Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pajka89 píše: Více
Proboha, co je důmyslného na tom, že někdo, komu něco prodáváš, chce tvoje údaje do bankovnictví? ![]()
@MiaBea píše: Více
Proboha, a tady je zase každej chytrej
Ty údaje do banky jsou až jako poslední v sérii věrohodných kroků, tak jsem znejistila, to je celý. Nikam jsem se nepřihlásila…
Nedokonalá čeština a nikdy přeci kupující neplatí zboží a poštovné najednou. To by pak byla dobírka, která se platí zvlášť.
A hlavně určitě to nebyl web s balikovna.cz, určitě tam za tím bylo ještě něco.
Balíkovna je na posílání balíků zcela OK. Ale buď mi kupující sám pošle kód nebo mi pošle údaje k zaslání, abych já si kód vygenerovala.
Proboha, jediný způsob, jak zadáš údaje do internetového bankovnictví/ ke kartě, je, pokud TY něco kupuješ a TY se rozhodneš tam sama vlézt přes přímou stránku, abys TY zaplatila.
Jinak samozřejmě - pokud ti kupující zašle peníze za zboží plus peníze za dopravu, tak kód vygeneruješ ty. On ti pošle údaje k zaslání (adresu, telefon, mail), ty vlezeš sama přímo na stránky balikovna.cz, naťukáš, že chceš poslat balík, no a pak to po tobě chce zaplatit, to už normálně uděláš jako přes jiný eshop. Je to služba provozovaná Českou poštou a funguje… no minimálně stejně spolehlivě jako tahle instituce, peníze přes svůj web lidem nekrade.
@Anik6 píše: Více
Právě že to bylo balikovna.cz. Důkladně jsem to porovnávala a od té pravé úvodní stránky k nerozeznání. Do písmenka stejné.
Tak stačí vlézt na stránky Čp a přečíst si jak balikovna funguje. Přece nemůžeš někomu poslat své údaje ke kartě nebo dokonce se hlasit do IB jinde než na zabezpecenych stránkách. A hlavně, ty očekáváš platbu. Takže bych max poslala kupujícímu Qr kód k platbě.
@Pajka89 a zásada je ke všem těmhle službám přistupovat od sebe, přes zabezpečené stránky. Nikdy nerozklikavat odkazy co to někdo cizí odešle jakkoliv to vypadá jako balíkovna.
To je blbost, nemůžou existovat úplně dvě stejné adresy