Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ženský..........
holky prosím nejsem hlupka, několikrát jsem už študovala stránky České Pošty, ale fakt jsem nějak mimo.....
Teď jsem začala teprva prodávat věci na Mimáči-co se mi tu shromažďujou a včera jsem posílala paní mikinu-ohledně toho poštovného jsem si myslela, že se orientuju, ale jsem asi mimo............
Myslela jsem, že se balíčky orientují hlavně podle váhy
tu mikču jsem zabalila do úhlednýho balíčku přihodila dvě čokoládový tyčinky a vážilo to 444gramů, takže normálně by to bylo za 37,– kačenek
ale paní na mě , že prý je to vyšší než 5 cm-takže jsem platila 73,–
neříkám, že se z toho hroutím, kdybych chtěla mohla jsem to odnést domu přebalit, ale mávla jsem rukou, když nejde o život ![]()
Ale tak jsem teda mimo............
jestli dobře chápu, tak se tyhle balíčky posílají jako Doporučená zásilka žejo?
Já jsem třeba vloni posílala jedné paní kilogram loupaných ořechů-bylo to sypký, tak jsem to dala do papírový krabice a ta krabice byla vysoká nejmíň 20cm-vážilo to přesně kilo a platila jsem myslím 43,–korun..........
Prostě to nechápu-je rozdíl teda mezi druhem zásilek?nebo kde je zakopanej pes
![]()
Jak teda potom posílat velký objemný balíky, krabice s botama ![]()
Já vim, že se pousmějete, říkám-myslím si, že nejsem hlupka, ale tady se evidentně ztrácim…
Zkušené prodávají poraďte
Kuju ![]()
Ty pravidla se nedávno měnily, dřív mohlo jít jako „doporučená zásilka“ cokoliv do té váhy, teď je ještě zároveň podmínka, že to nesmí být tlustší než 5 cm. Takže proto ti to nevzali. Pokud máš baliček nad 5 cm, musí to jít buď jako doporučený balíček za 49-58 Kč dle váhy (max. 2 kg), ale ten jde pojistit max. na 500 Kč. Pokud chceš pojistit na vyšší částku nebo překročíš hmotnostní limit pro dopor. balíček, musí to už jít jako cenný balík.
Příspěvek upraven 27.05.11 v 15:17
Ditto, ono záleží nejen na hmotnosti, ale i na rozměrech /doporučuju si to změřit doma, protože na poště to občas fláknout bez měření v tom dražším tarifu/.
Ve zkratce: doporučená zásilka je plochá, nesmí být vyšší než 5 cm
doporučený balíček- součet všech stran nesmí překročit 90 cm, nesmí se uvádět cena /automaticky je pojištěn na 500,– Kč/
Jinak to počítají jako Cenný balík, základní cena 73,– Kč při hmotnosti do 2 kg.
Na stránkách ČP je to napsný podrobněji…
Holky děkuju ![]()
ale stejně to teda nechápu, proč mi to paní nevzala jsko Doporučený balíček, když to teda byl pidibalíček, takže součet stran 90cm v žádném případě nepřekročil a pojištěný to bylo na 250,–tak mi z toho logicky vyplývá-Doporučený balíček a ne Cenný balíček ![]()
Ditta77 píše:
Holky děkuju
ale stejně to teda nechápu, proč mi to paní nevzala jsko Doporučený balíček, když to teda byl pidibalíček, takže součet stran 90cm v žádném případě nepřekročil a pojištěný to bylo na 250,–tak mi z toho logicky vyplývá-Doporučený balíček a ne Cenný balíček
No oni se bohužel někdy moc nesnaží ti nabídnout tu nejlevnější variantu… viděla prostě udanou cenu, tak tam vrazila cenný a bylo ![]()
ivuska.h píše:Ditta77 píše:No oni se bohužel někdy moc nesnaží ti nabídnout tu nejlevnější variantu… viděla prostě udanou cenu, tak tam vrazila cenný a bylo
Holky děkuju
ale stejně to teda nechápu, proč mi to paní nevzala jsko Doporučený balíček, když to teda byl pidibalíček, takže součet stran 90cm v žádném případě nepřekročil a pojištěný to bylo na 250,–tak mi z toho logicky vyplývá-Doporučený balíček a ne Cenný balíček
Hmmm takže pěkná kačena teda ![]()
uvedla si cenu…jakmile uvedes cenu je to cenny balik za castku jakou pises!
mikitaa píše:
No jo, ale pošťačka při smyslech by ti měla říct: „Paní, to máte zbytečné platit za cenný balík, doporučený máte automaticky pojištěný na 500 a vyjde vás to levněji.“ Jenže to by asi člověk čekal moc ![]()
to mas pravdu…ale jim je to uplne jedno…vzdyt vsechny vime z vlastnich zkusenosti
proste ceska posta…od nich nikdy nic necekat ![]()
Když já dávám balíček na poštu a vím že se vlezu do těch 37kč tak to tý pošťačce řeknu na rovinu že doufám že se vlezu a pak nemám problém
Neboj do toho se dostaneš, časem budeš mít odhad, nevím za kolik si mikinku prodala, ale pokud si paní účtovala 37kč a platila si 73 tak u mě by ji měla zadarmo
Hodně záleží na koho na poště narazíš, co je to za poštu a jakou má poštmistrová náladu.
Příště si na jednotlivý kusy poříď klasickou obálku A4 a nikdo ti neřekne ani popel.
Já bych to asi vzala domů přebalit ![]()
Jo a cenu neuváděj, každý doporučený balíček je automaticky pojištěn na 500kč ![]()
mikitaa píše:
No tak tady je ten zakopanej pes
s
lacenka píše:
Neboj do toho se dostaneš, časem budeš mít odhad, nevím za kolik si mikinku prodala, ale pokud si paní účtovala 37kč a platila si 73 tak u mě by ji měla zadarmoHodně záleží na koho na poště narazíš, co je to za poštu a jakou má poštmistrová náladu.
Příště si na jednotlivý kusy poříď klasickou obálku A4 a nikdo ti neřekne ani popel.
Já bych to asi vzala domů přebalit
Jo a cenu neuváděj, každý doporučený balíček je automaticky pojištěn na 500kč
Ahá, a já se vždy divila proč mi to škrtaj
Protože naopak vždy když jsem to tam neměla, tak to tam dopisovaly
Jinak se zrušením cenného balíku do 2kg mne taky dostali ![]()
Ono ceny ČP jsou někdy Kocourkov.-) Ani když si to člověk spočítá na té jejich kalkulačce na webu, tak v reálu to bejvá ještě o fous jinak:-)
Pořiď si plastikový obálky nebo bublinkový obálky, má to lehčí balení a vlezeš se do poštovnýho v pohodě.