Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím holky
,
prosím, byl někdo z Vás na dovolené či pobýval u Baltského moře na severu Polska?
/Leba, Sopoty, Gdaňsk…a jiné/.
Zajímaly by mě základní informace o cestě, cenách, tip na pobřežní hotel či jiné ubytování.
Děkuji za případné odpovědi a čas. ![]()
@daniela4 Hlásím Lebu a bylo to naprosto super
moře 16 st, byli jsme jediní, kdo se koupal, všichni na nás koukali jako na šílence
Jinak ale ceny stovnatelné jako ve vnitrozemí, žádné drasťárny. Jinak my bydleli u známého, hotel bohužel neporadím
Ale v Leborku (tam jsme měli základnu) těch hotelů bylo strašně moc…
Marti, v kterém období jste tam byli?
Foukalo moc od moře?
Lemují pobřeží nějaké cestičky pro procházky nebo se musí po písku?
@daniela4 je tam krásně, navíc v Lebě je jezero, dá se tam povozit ve velké lodi a spousta dalších atrakcí. a na dunách je fakt krásně
jen my fakt chytli zimu ![]()
Byli jsme tam před třemi roky… bydleli jsme v soukromí v Czolpinu, je to mezi Lebou a Ustkou… bylo tam nádherně, byli jsme na přelomu července a srpna, chytili jsme krásně teplo, 29 stupňů a voda 22, což bylo na zdejší poměry dost… krásné bílé písky, barevné kamínky… procestovali jsme tam celé pobřeží, zdolali všechny majáky v okolí, projeli se lodí po moři… určitě se jeďte podívat na pohyblivé duny, to je krásný výlet, tam vláčkem, projděte se po dunách, podívejte se do muzea raket, a zpět po pobřeží do Leby…
http://www.tomasek.cz/…7/index.html
My jsme byli před pár lety v létě v Sopotu
Tam teda ubytování bylo trochu dražší, ale jinak ceny relativně v pohodě…jak co, něco dražší než tady něco zas levnější
A moře jsme teda měli taky studenější. Moc lidí se tam nekoupalo to je fakt
A nám tam docela teda i foukalo.
Akorát cesta tam byla docela náročná… nevím, odkud pojedete, ale z Čech to berou přes Německo po dálnici… my jsme jeli z Moravy, takže vzhůru na sever, dost náročný na čas byl průjezd Wroclaví a Poznaní… to byla zkouška trpělivosti, navíc v té době v Poznani dělali snad v celém městě nové cesty, takže byly samé uzávěrky a semafory a jezdilo se jedním pruhem… to už nebude…
@daniela4 jinak byli jsme posledních 14 dní v srpnu, jeden den foukalo, ale nic hrozného - já měla spíš jen strach o foťák, ať se mi nepoškrábe čočka. A courali jsme po dunách, před dunama byly upravené cesty, stezky po lese a k jezeru, ale u dun to končí, protože se pořád posouvají, tam by to nemělo smysl. Ale nebude problém asi ani s kočárkem, protože na pláži jsme potkali lidi i s kočárkama ![]()
@martina.se v dunách jsme kočárek nechali dole, tam to fakt nešlo… a na pláži to je těžký offroad… i když jsou velká kolečka…
@Regina Hero super odkaz
jsou tam krásně vidět ty duny. musím říct, že to byl super zážitek ![]()
@Regina Hero tak to já netuším, nemám praxi, ale fakt jsem na pláži za dunama potkala lidi, co měli kočárek.. sama bych to nedala, ťapali jsme přes 300 m dunu, měla jsem co dělat, abych tam sama vyšplhala ![]()
@martina.se jo, když se jelo po kraji pláže, jak byl písek mokrý, tam se to jakž takž dalo… ale zase ta slaná voda do koleček asi nebyla ideální…