Banány a infekce plic

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
171
22.1.12 10:34

banany a infekce plic

mate prosim nekdo zkusenosti s tim, ze se nemaji davat babany kojencum kvuli mozne infekci plic?
a jeste jeden dotaz: dostala jsem susenky,ktere jsou specialne pro deti a je na nich napsane od 6ti mesicu, je to od firmy heinz, nevim, jestli jsou i v cr, vsichni mi tvrdi, ze ji to muzu davat (mala ma 7m), jenze v ingediencich je psane cukr a sul :,( a me se nelibi ji timhle cpat, tak jen se chci ujistit, abych nebyla za blbce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
22.1.12 10:42

Banány a infekce plic jsem nikdy neslyšela. To máš od lékaře nebo jedna paní povídala ?

Sušenky rozhodně nedávej. To už raděj rohlík, ale i ten je zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
22.1.12 10:43

o banánech jsem něco takového v životě neslyšela 8o naopak,dcera je dlabe na kila protože je miluje! a sušenky-jestli do ní nechceš cpát cukr a sůl tak jí je nedávej :nevim: můžeš zkusit třeba kukuřičný křupky. ale jinak když jsou psané od 6m tak bych se opravdu nebála jí je v 7m dát.

• Citovat
  • Upravit
weruuunka
22.1.12 10:47

Banány dávám normálně, nikdy jsem o tom neslyšela. 8o Sušenky nedávám, příjdou mi zbytečný a sladký, radši dák kukuřičnou křupku. ;)

• Citovat
  • Upravit
SayaSt
22.1.12 10:50

o bananech jsem taky nikdy neslysela 8o
co se tyce susenek, ja celkove zacala s prikrmama dyl (8. mes). tak jsem nejdriv davala jen kukuricne krupky a pak i susenky urcene od 6. mes. kdyz je nebudes davat na kila, tak bych to zas tak nehrotila :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10482
22.1.12 10:55

ne, ještě jsem o tom neslyšela.
nicméně, banány jsem začala dávat až po roce, protože mám za to, že strava má být složená převážně z plodin, které rostou v našem zeměpisném pásu, na banánech nevidím vůbec nic přínosného, jsou podtrhávané (sklízené aniž by dozrály), pak dozrávají na lodích skladováním v řízené atmosféře. plus země, které je pěstují, velmi často používají zakázané pesticidy a jiné. např. DDT.

ty sušenky, no, v 7m jsem krmila jen křupkama (kukuřice, voda, trocha soli ale můžou být i bez soli), jelikož náš mladej začal jíst kousky až v 11m!! starší pojídal hami safari, zas nejedl nikdy křupky.
myslím, že cukr není nic moc, děti jsou pak hrozně nastartované.. :)tomu bych se snažila vyvarovat, stačí cukr z ovoce..
sůl mi nevadí, když se nepřehání. i děti potřebují sůl, ale hodně málo… takže záleží, čím ho krmím jinak a kolik těch sušenek pak sní.
ještě se podívej, jestli v nich není vejce, protože asi ještě vejce nejí. pak taky mléko (mléčnou bílkovinu), pokud jsi ještě nezavedla (my zaváděli v 8m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.1.12 10:59
Nataša píše:

nicméně, banány jsem začala dávat až po roce, protože mám za to, že strava má být složená převážně z plodin, které rostou v našem zeměpisném pásu, na banánech nevidím vůbec nic přínosného, jsou podtrhávané (sklízené aniž by dozrály), pak dozrávají na lodích skladováním v řízené atmosféře. plus země, které je pěstují, velmi často používají zakázané pesticidy a jiné. např. DDT.

ty sušenky, no, v 7m jsem krmila jen křupkama (kukuřice, voda, trocha soli ale můžou být i bez soli), jelikož náš mladej začal jíst kousky až v 11m!! starší pojídal hami safari, zas nejedl nikdy křupky.
myslím, že cukr není nic moc, děti jsou pak hrozně nastartované.. :)tomu bych se snažila vyvarovat, stačí cukr z ovoce..
sůl mi nevadí, když se nepřehání. i děti potřebují sůl, ale hodně málo… takže

Banány souhlasím.

Sůl dítě nepotřebuje minimálně do dvou let !!! Má jí v tělíčku zásoby z doby, kdy bylo v bříšku a vše potřebné si vzalo od maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.1.12 11:02

informaci o soli mám od doktora. :wink:

já třeba skoro nesolím ani pro nás, manžel si na to musel těžce zvykat.. :D
nesolím tím pádem ani mladýmu, ale když je v něčem trošička soli, neosypu se z toho :D
sůl nad zlato, ale hlavně s mírou. ne jen u mimin, ale i u nás. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
22.1.12 11:03

banany nedavam,ale ne kvuli infekci plic,ale kvuli plisnim ktere obsahuji ,protoze jsou trhane zelene a potom se kazi,navic nas organismus si s nimi neumi poradit,takze pouze vetsim detem a odriznout konce
firma heinz je mi silne nesympaticka

• Citovat
  • Upravit
60142
22.1.12 11:04
lumáťa píše:
Nataša píše:

sůl mi nevadí, když se nepřehání. i děti potřebují sůl, ale hodně málo… takže

Banány souhlasím.

Sůl dítě nepotřebuje minimálně do dvou let !!! Má jí v tělíčku zásoby z doby, kdy bylo v bříšku a vše potřebné si vzalo od maminky.

8o A kde se ty zásoby nacházejí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.1.12 11:10

dekuju za nazory, o tech bananech jsem to prave take slysela vcera poprve… rikala to nase doktorka, jenze bydlim v zahranici, takze tady je to mozna jine ;) nicmene mala basti banany a nejspis je bude bastit dal ;)
a ty susenky, vajicka tam nejsou, kukuricne krupky tady nemame :,( vlastne nic takoveho :,( nektere rodiny tady cpou deti susenkami uz skoro od narozeni :-O
ale jelikoz jsem ceska, tak se podle nich neridim :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8577
22.1.12 11:38

Mne doktorka rikala, ze banany maji antibakterialni ucinky, proto je dobre je davat hodne pri prujmech. Samozrejmne stavi, ale tohle je pry druha vyhoda bananu. Davala jsem je dceri od 6 mesicu a davam stale.

Druha zkusenost: moje babicka davala banany dceri na pokyn doktora taky na zanety - dcera mela v detstvi 36× pichane ucho (ani se tomu nechce verit, ze tolikrat, ale je to tak) a zatet mozkovych blan a nakonec poradil lekar denne banany a na cas pobyt v horach a od te doby to uz nikdy nemela. Ikdyz tenkrat byly banany podpultovka, takze to nebylo jednoduchy. Kazdopadne ja tomu verim, ze nejaka pirodni antibakterialni slozka tam je. Preji hodne uspechu s bananovou lecbou :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
22.1.12 12:04

O banánech nic nevím, ale ty sušenky Heinz zrovna mám a toho cukru tam hodně určitěš nebude. malýmu je dávám tak od 7,5 měs. do ručky. Tak 2-3 ks denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.1.12 13:15
Nataša píše:
informaci o soli mám od doktora. :wink:já třeba skoro nesolím ani pro nás, manžel si na to musel těžce zvykat.. :D
nesolím tím pádem ani mladýmu, ale když je v něčem trošička soli, neosypu se z toho :D
sůl nad zlato, ale hlavně s mírou. ne jen u mimin, ale i u nás. 8)

„Poslední průzkum stravovacích zvyklostí kojenců a batolat ve věku 0-3 roky1 ukázal, že české děti konzumují až čtyřikrát více solinež je doporučeno pediatry. Nadbytek soli ve stravě má již ve věku 6-12 měsíců 80 % dětí, ve věku 12-18 měsíců je to 95 %. Děti ve věku 18-36 měsíců u nás překračují doporučené množství soli již téměř všechny, některé dokonce více než čtyřikrát.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
22.1.12 13:21
lumáťa píše:
Nataša píše:
informaci o soli mám od doktora. :wink:já třeba skoro nesolím ani pro nás, manžel si na to musel těžce zvykat.. :D
sůl nad zlato, ale hlavně s mírou. ne jen u mimin, ale i u nás. 8)
„Poslední průzkum stravovacích zvyklostí kojenců a batolat ve věku 0-3 roky1 ukázal, že české děti konzumují až čtyřikrát více solinež je doporučeno pediatry. Nadbytek soli ve stravě má již ve věku 6-12 měsíců 80 % dětí, ve věku 12-18 měsíců je to 95 %. Děti ve věku 18-36 měsíců u nás překračují doporučené množství soli již téměř všechny, některé dokonce více než čtyřikrát.“

Totřeba jo, ale není pravda, že dítě do dvou let nepotřebuje přijímat sůl vůbec, protože má v těle zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí