Banány a infekce plic
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
banany a infekce plic
mate prosim nekdo zkusenosti s tim, ze se nemaji davat babany kojencum kvuli mozne infekci plic?
a jeste jeden dotaz: dostala jsem susenky,ktere jsou specialne pro deti a je na nich napsane od 6ti mesicu, je to od firmy heinz, nevim, jestli jsou i v cr, vsichni mi tvrdi, ze ji to muzu davat (mala ma 7m), jenze v ingediencich je psane cukr a sul
a me se nelibi ji timhle cpat, tak jen se chci ujistit, abych nebyla za blbce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Banány a infekce plic jsem nikdy neslyšela. To máš od lékaře nebo jedna paní povídala ?
Sušenky rozhodně nedávej. To už raděj rohlík, ale i ten je zbytečný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
o banánech jsem něco takového v životě neslyšela
naopak,dcera je dlabe na kila protože je miluje! a sušenky-jestli do ní nechceš cpát cukr a sůl tak jí je nedávej
můžeš zkusit třeba kukuřičný křupky. ale jinak když jsou psané od 6m tak bych se opravdu nebála jí je v 7m dát.
- Citovat
- Upravit
Banány dávám normálně, nikdy jsem o tom neslyšela.
Sušenky nedávám, příjdou mi zbytečný a sladký, radši dák kukuřičnou křupku. ![]()
- Citovat
- Upravit
o bananech jsem taky nikdy neslysela ![]()
co se tyce susenek, ja celkove zacala s prikrmama dyl (8. mes). tak jsem nejdriv davala jen kukuricne krupky a pak i susenky urcene od 6. mes. kdyz je nebudes davat na kila, tak bych to zas tak nehrotila ![]()
- Citovat
- Upravit
ne, ještě jsem o tom neslyšela.
nicméně, banány jsem začala dávat až po roce, protože mám za to, že strava má být složená převážně z plodin, které rostou v našem zeměpisném pásu, na banánech nevidím vůbec nic přínosného, jsou podtrhávané (sklízené aniž by dozrály), pak dozrávají na lodích skladováním v řízené atmosféře. plus země, které je pěstují, velmi často používají zakázané pesticidy a jiné. např. DDT.
ty sušenky, no, v 7m jsem krmila jen křupkama (kukuřice, voda, trocha soli ale můžou být i bez soli), jelikož náš mladej začal jíst kousky až v 11m!! starší pojídal hami safari, zas nejedl nikdy křupky.
myslím, že cukr není nic moc, děti jsou pak hrozně nastartované..
tomu bych se snažila vyvarovat, stačí cukr z ovoce..
sůl mi nevadí, když se nepřehání. i děti potřebují sůl, ale hodně málo… takže záleží, čím ho krmím jinak a kolik těch sušenek pak sní.
ještě se podívej, jestli v nich není vejce, protože asi ještě vejce nejí. pak taky mléko (mléčnou bílkovinu), pokud jsi ještě nezavedla (my zaváděli v 8m)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nataša píše:nicméně, banány jsem začala dávat až po roce, protože mám za to, že strava má být složená převážně z plodin, které rostou v našem zeměpisném pásu, na banánech nevidím vůbec nic přínosného, jsou podtrhávané (sklízené aniž by dozrály), pak dozrávají na lodích skladováním v řízené atmosféře. plus země, které je pěstují, velmi často používají zakázané pesticidy a jiné. např. DDT.
ty sušenky, no, v 7m jsem krmila jen křupkama (kukuřice, voda, trocha soli ale můžou být i bez soli), jelikož náš mladej začal jíst kousky až v 11m!! starší pojídal hami safari, zas nejedl nikdy křupky.
myslím, že cukr není nic moc, děti jsou pak hrozně nastartované..tomu bych se snažila vyvarovat, stačí cukr z ovoce..
sůl mi nevadí, když se nepřehání. i děti potřebují sůl, ale hodně málo… takže
Banány souhlasím.
Sůl dítě nepotřebuje minimálně do dvou let !!! Má jí v tělíčku zásoby z doby, kdy bylo v bříšku a vše potřebné si vzalo od maminky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
informaci o soli mám od doktora. ![]()
já třeba skoro nesolím ani pro nás, manžel si na to musel těžce zvykat.. ![]()
nesolím tím pádem ani mladýmu, ale když je v něčem trošička soli, neosypu se z toho ![]()
sůl nad zlato, ale hlavně s mírou. ne jen u mimin, ale i u nás. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
banany nedavam,ale ne kvuli infekci plic,ale kvuli plisnim ktere obsahuji ,protoze jsou trhane zelene a potom se kazi,navic nas organismus si s nimi neumi poradit,takze pouze vetsim detem a odriznout konce
firma heinz je mi silne nesympaticka
- Citovat
- Upravit
lumáťa píše:Nataša píše:nicméně, banány jsem začala dávat až po roce, protože mám za to, že strava má být složená převážně z plodin, které rostou v našem zeměpisném pásu, na banánech nevidím vůbec nic přínosného, jsou podtrhávané (sklízené aniž by dozrály), pak dozrávají na lodích skladováním v řízené atmosféře. plus země, které je pěstují, velmi často používají zakázané pesticidy a jiné. např. DDT.
myslím, že cukr není nic moc, děti jsou pak hrozně nastartované..tomu bych se snažila vyvarovat, stačí cukr z ovoce..
sůl mi nevadí, když se nepřehání. i děti potřebují sůl, ale hodně málo… takžeBanány souhlasím.
Sůl dítě nepotřebuje minimálně do dvou let !!! Má jí v tělíčku zásoby z doby, kdy bylo v bříšku a vše potřebné si vzalo od maminky.
A kde se ty zásoby nacházejí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dekuju za nazory, o tech bananech jsem to prave take slysela vcera poprve… rikala to nase doktorka, jenze bydlim v zahranici, takze tady je to mozna jine
nicmene mala basti banany a nejspis je bude bastit dal ![]()
a ty susenky, vajicka tam nejsou, kukuricne krupky tady nemame
vlastne nic takoveho
nektere rodiny tady cpou deti susenkami uz skoro od narozeni ![]()
ale jelikoz jsem ceska, tak se podle nich neridim
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne doktorka rikala, ze banany maji antibakterialni ucinky, proto je dobre je davat hodne pri prujmech. Samozrejmne stavi, ale tohle je pry druha vyhoda bananu. Davala jsem je dceri od 6 mesicu a davam stale.
Druha zkusenost: moje babicka davala banany dceri na pokyn doktora taky na zanety - dcera mela v detstvi 36× pichane ucho (ani se tomu nechce verit, ze tolikrat, ale je to tak) a zatet mozkovych blan a nakonec poradil lekar denne banany a na cas pobyt v horach a od te doby to uz nikdy nemela. Ikdyz tenkrat byly banany podpultovka, takze to nebylo jednoduchy. Kazdopadne ja tomu verim, ze nejaka pirodni antibakterialni slozka tam je. Preji hodne uspechu s bananovou lecbou
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O banánech nic nevím, ale ty sušenky Heinz zrovna mám a toho cukru tam hodně určitěš nebude. malýmu je dávám tak od 7,5 měs. do ručky. Tak 2-3 ks denně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nataša píše:
informaci o soli mám od doktora.já třeba skoro nesolím ani pro nás, manžel si na to musel těžce zvykat..
nesolím tím pádem ani mladýmu, ale když je v něčem trošička soli, neosypu se z toho
sůl nad zlato, ale hlavně s mírou. ne jen u mimin, ale i u nás.
„Poslední průzkum stravovacích zvyklostí kojenců a batolat ve věku 0-3 roky1 ukázal, že české děti konzumují až čtyřikrát více solinež je doporučeno pediatry. Nadbytek soli ve stravě má již ve věku 6-12 měsíců 80 % dětí, ve věku 12-18 měsíců je to 95 %. Děti ve věku 18-36 měsíců u nás překračují doporučené množství soli již téměř všechny, některé dokonce více než čtyřikrát.“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lumáťa píše:Nataša píše:„Poslední průzkum stravovacích zvyklostí kojenců a batolat ve věku 0-3 roky1 ukázal, že české děti konzumují až čtyřikrát více solinež je doporučeno pediatry. Nadbytek soli ve stravě má již ve věku 6-12 měsíců 80 % dětí, ve věku 12-18 měsíců je to 95 %. Děti ve věku 18-36 měsíců u nás překračují doporučené množství soli již téměř všechny, některé dokonce více než čtyřikrát.“
informaci o soli mám od doktora.já třeba skoro nesolím ani pro nás, manžel si na to musel těžce zvykat..
nesolím tím pádem ani mladýmu, ale když je v něčem trošička soli, neosypu se z toho
sůl nad zlato, ale hlavně s mírou. ne jen u mimin, ale i u nás.
Totřeba jo, ale není pravda, že dítě do dvou let nepotřebuje přijímat sůl vůbec, protože má v těle zásoby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit