Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Lezerni obleceni s lehkou eleganci bych pro chlapa chapala treba pekny rifle a sako..proste lezerni s troskou elegance..neni potreba jit ve fraku
treba takhle http://www.fotky-celebrity.cz/…-23-2231.jpg ![]()
Já bych vzala oblek, třeba šedé barvy s košilí, rozepnutou u krku a bez kravaty.
U ženských je to bráno slavnostně, tudíž já bych volila klasický koktejlky. ![]()
Kalhoty od obleku, nebo prostě takové volnočasové, ale společenské (jedno jaká barva), košile (taková polospolečenská, ne manžetové knoflíčky) a svetřík, případně sáčko (ale ne od obleku).
Např. něco jako toto:
@Dice píše:
Já bych vzala oblek, třeba šedé barvy s košilí, rozepnutou u krku a bez kravaty.
U ženských je to bráno slavnostně, tudíž já bych volila klasický koktejlky.
Ležérní oblečení s lehkou elegancí. - To podle me neni rozhodne na oblek.
No pokud je na pozvánce psáno banket a pod tím volnočasové oblečení což se dohromady neslučuje, tak se řídím tím co je výš a to je banket, tudíž bych volila slavnostnější verzi, rozhodně bych nedala chlapovi svetřík a košili bez saka…
@Dice
Na pozvánce je napsáno: přátelský Banket…a potom..cituji..abychom se tam cítili dobře, doporučujeme ležérní oblečení s lehkou elegancí…No já už teď jsem zvědavá
netušila jsem, že banket je něco tak oficiálního..zvána jsem taky, jako manželka
Ja pracuju v PR a tak se neustale ucastnim vecirku, banketu…
A to, co je psane na pozvance (tedy od poradtele), tak platí. Ja bych nechtela vypadat blbe. Takze kdyz lezerni elegance, tak to znamena jak psaly holky výše. Kalhoty, kosile a svetr pres ramena ci vesta.
V obleku tam bude vypadat blbe a nikdo si nerekne, ty jo, ten se vyfesakoval! Ale spis, hele on asi necetl pozvanku…
Ale tak to je jen moje rada (a tu jsem chtela zakladatelce napsat), samozrejme je to na kazdem dobrovolne.
Vyřešila bych to u sebe hezkýma šatama a u chlapa společenskýma kalhotama, košilí, kravatou a sakem jiné barvy než kalhoty. Když si bude připadat moc formálně, vždycky může kravatu a sako sundat.
Ale džíny na banket fakt ne-e.
@Durina píše:
@Dice
Na pozvánce je napsáno: přátelský Banket…a potom..cituji..abychom se tam cítili dobře, doporučujeme ležérní oblečení s lehkou elegancí…No já už teď jsem zvědavánetušila jsem, že banket je něco tak oficiálního..zvána jsem taky, jako manželka
Tak pak je to jasné ![]()
Holky mám dotaz, je fakt nutný, aby ženská měla šaty? Nejdou kalhot? Co když je dáma tlustá jako prase a v šatech se necítí? Čistě teoreticky
Určitě jdou černý kalhoty a nějakej dobrej vršek, hlavně ne trapnou bílou halenku to je fakt bez nápadu
ale kalhoty jdou určitě ![]()
@byron píše:
Holky mám dotaz, je fakt nutný, aby ženská měla šaty? Nejdou kalhot? Co když je dáma tlustá jako prase a v šatech se necítí? Čistě teoreticky
Ale jistě, že jdou kalhoty… společenské, například ty 8/10 ke kotníkům a lodičky, případně klasicky a teď na podzim kotníčkové botky… k tomu taky svetřík, sáčko…
První obrázek - ty první dvě slečny klidně, poslední obrázek ten vpravo…
Dobrý den,
manžel dostal pozvánku na banket ke příležitosti oslavy narozenin majitele firmu ( slaví 60 ). Všude jsem se dočetla, že banket je velmi formální akce. Na pozvánce je napsáno, že se doporučuje: Ležérní oblečení s lehkou elegancí. Můžete mi prosím někdo poradit, co si obléct? Hlavně muž? Má mít oblek? Děkuji moc..na společenské akci jsem nebyla 3 roky, docela se děsím.