Bankovní převod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1943
3.5.11 18:02

Bankovní převod

Ahoj holky.Chtěla bych se zeptat,za jak dlouho by se měli převést peníze z účtu na účet.konkrétní případ:ve čtvrtek v 16h jsem přes internet posílala ze svého účtu (ČS) peníze na účet (ING).Dnes je úterý a na onom účtu peníze stále nejsou.Při odesílání jsem vše vyplnila správně,kontrolovala jsem to.Měla jsem za to,že by ten převod měl trvat 24h (někde jsem to kdysi zaslechla),ale i kdyby dýl…3 dny už je nějak moc,ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
3.5.11 18:10

mám podobný problém, čekám platbu z KB na mBank, ve čtvrtek to bylo posláno, a peníze stále nikde :cert: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
3.5.11 18:12

Já třeba posílala peníze včera a dnes už je má dotyčná na účtě.Viď Monny :?: :mrgreen:

Ale jestli to posíláš někam jako spoření,pojištění tak ono jim to tam strašně trvá než ty platby správně zařadí:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
3.5.11 18:13

Já se kdysi ptala ve spořitelně. Na převod má banka 3 PRACOVNÍ dny s tím, že den odeslání se nepočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
3.5.11 18:16

no asi tě neuklidním, naše poslední platba za internet dorazila do cíle za 10 dní … :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
3.5.11 18:16

Tak ja vetsinou co posilam,tak je to u toho druheho do 3dne na ucet,druhy den to tam teda nikdy asi nebylo,nebo to aspon nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
3.5.11 18:18

vereniko, ano od tebe to přišlo :hug: :hug: , ale čekám ještě jinou platbu, dost důležitou, a prý to dotyčný ve čtvrtek posílal :nevim: že z jeho účtu už to je odesláno a odečteno… tak nevím kde se to ztratilo… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
3.5.11 18:32

ze zákona 2 prac.dny, ale třeba ta banka, kam to posíláš může platbu na účet připsat až v noci, takže příjemce je má k dispozici až další den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
3.5.11 18:33
Monny89 píše:
vereniko, ano od tebe to přišlo :hug: :hug: , ale čekám ještě jinou platbu, dost důležitou, a prý to dotyčný ve čtvrtek posílal :nevim: že z jeho účtu už to je odesláno a odečteno… tak nevím kde se to ztratilo… :zed:

a pokud někde tvrdí, že poslal peníze ve čtvrtek a dnes ještě nejsou na účtu, tak to není pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
3.5.11 18:40

dneska už je to dokonce 24h ze zákona, takže někde se stala chyba. Ověřila bych si, zda byla platba skutečně uskutečněna, a pak bych, nejlépe s potvrzením o platbě, vystartovala na banku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
3.5.11 18:42

Já si přeposílám peníze z ČS na Ing konto a trvá 2 pracovní dny. Ovšem musíš počítat s tím, že tu tvojí platbu ve čtvrtek už nestihli zpracovat - dnešní valutou odchází platby do oběda zhruba. Teda oni ti jí odepíšou z účtu, ale clearingem prošla až v pátek a nejpozději v pondělí by se měla objevit v ING.
Jinak já třeba včera před 12 dopoledne odesílala platbu do Raiffky, platila jsem internet a dneska jsem už koukala, že to mám zaúčtováno u příjemce, taková rychlost mě překvapila 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
3.5.11 18:44
Neoenc píše:
Monny89 píše:
vereniko, ano od tebe to přišlo :hug: :hug: , ale čekám ještě jinou platbu, dost důležitou, a prý to dotyčný ve čtvrtek posílal :nevim: že z jeho účtu už to je odesláno a odečteno… tak nevím kde se to ztratilo… :zed:
a pokud někde tvrdí, že poslal peníze ve čtvrtek a dnes ještě nejsou na účtu, tak to není pravda

když nám poslal výpis z účtu kde fakt vidíme že byla platba odeslána…??? 8-o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jarňátko
3.5.11 18:59

moniko, takovej výpis z účtu si je člověk schopný vyrobit za pár minut v PC…to nevís? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
36544
3.5.11 19:01
jarňátko píše:
moniko, takovej výpis z účtu si je člověk schopný vyrobit za pár minut v PC…to nevís? :mrgreen:

jako IT to vím :wink: Ale asi těžko to udělá a pak pošle z banky emailu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
3.5.11 19:01

Počkala bych do zítřka. Peníze odeslané ve čtvrtek v 16:00 už nikdo nestihne „zpracovat“. Některé platby běžně trvají 3 pracovní dny a to jestli je ze zákona 1 den nevím, ale to ještě nezaručuje, že to banky do té doby zúčtujou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová