Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.Chtěla bych se zeptat,za jak dlouho by se měli převést peníze z účtu na účet.konkrétní případ:ve čtvrtek v 16h jsem přes internet posílala ze svého účtu (ČS) peníze na účet (ING).Dnes je úterý a na onom účtu peníze stále nejsou.Při odesílání jsem vše vyplnila správně,kontrolovala jsem to.Měla jsem za to,že by ten převod měl trvat 24h (někde jsem to kdysi zaslechla),ale i kdyby dýl…3 dny už je nějak moc,ne? ![]()
mám podobný problém, čekám platbu z KB na mBank, ve čtvrtek to bylo posláno, a peníze stále nikde
![]()
Já třeba posílala peníze včera a dnes už je má dotyčná na účtě.Viď Monny
![]()
Ale jestli to posíláš někam jako spoření,pojištění tak ono jim to tam strašně trvá než ty platby správně zařadí:zed:
Já se kdysi ptala ve spořitelně. Na převod má banka 3 PRACOVNÍ dny s tím, že den odeslání se nepočítá.
no asi tě neuklidním, naše poslední platba za internet dorazila do cíle za 10 dní …
![]()
Tak ja vetsinou co posilam,tak je to u toho druheho do 3dne na ucet,druhy den to tam teda nikdy asi nebylo,nebo to aspon nevim
vereniko, ano od tebe to přišlo
, ale čekám ještě jinou platbu, dost důležitou, a prý to dotyčný ve čtvrtek posílal
že z jeho účtu už to je odesláno a odečteno… tak nevím kde se to ztratilo… ![]()
ze zákona 2 prac.dny, ale třeba ta banka, kam to posíláš může platbu na účet připsat až v noci, takže příjemce je má k dispozici až další den
Monny89 píše:
vereniko, ano od tebe to přišlo![]()
, ale čekám ještě jinou platbu, dost důležitou, a prý to dotyčný ve čtvrtek posílal
že z jeho účtu už to je odesláno a odečteno… tak nevím kde se to ztratilo…
a pokud někde tvrdí, že poslal peníze ve čtvrtek a dnes ještě nejsou na účtu, tak to není pravda
dneska už je to dokonce 24h ze zákona, takže někde se stala chyba. Ověřila bych si, zda byla platba skutečně uskutečněna, a pak bych, nejlépe s potvrzením o platbě, vystartovala na banku
Já si přeposílám peníze z ČS na Ing konto a trvá 2 pracovní dny. Ovšem musíš počítat s tím, že tu tvojí platbu ve čtvrtek už nestihli zpracovat - dnešní valutou odchází platby do oběda zhruba. Teda oni ti jí odepíšou z účtu, ale clearingem prošla až v pátek a nejpozději v pondělí by se měla objevit v ING.
Jinak já třeba včera před 12 dopoledne odesílala platbu do Raiffky, platila jsem internet a dneska jsem už koukala, že to mám zaúčtováno u příjemce, taková rychlost mě překvapila ![]()
Neoenc píše:Monny89 píše:a pokud někde tvrdí, že poslal peníze ve čtvrtek a dnes ještě nejsou na účtu, tak to není pravda
vereniko, ano od tebe to přišlo![]()
že z jeho účtu už to je odesláno a odečteno… tak nevím kde se to ztratilo…
když nám poslal výpis z účtu kde fakt vidíme že byla platba odeslána…???
![]()
moniko, takovej výpis z účtu si je člověk schopný vyrobit za pár minut v PC…to nevís? ![]()
jarňátko píše:
moniko, takovej výpis z účtu si je člověk schopný vyrobit za pár minut v PC…to nevís?
jako IT to vím
Ale asi těžko to udělá a pak pošle z banky emailu… ![]()
Počkala bych do zítřka. Peníze odeslané ve čtvrtek v 16:00 už nikdo nestihne „zpracovat“. Některé platby běžně trvají 3 pracovní dny a to jestli je ze zákona 1 den nevím, ale to ještě nezaručuje, že to banky do té doby zúčtujou ![]()