Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Da. píše:
Já jsem si říkala, že tady se o tom nikdo nezmiňuje, tak se zeptám:-)Ano, je to asi zvyk u nás na Moravě, u nás se přesněji dává ten talíř za okno večer, a než jsou děti spát, tak se podívajá, zda jim tam sv. Barborka něco nechala:-)
Aha, tak vy to máte zase trochu jinak.. Dovolím si jen poznamenat, že díky dnešním úzkým parapetům více neprakticky
Ale to se dá vyřešit podlouhlou mísou ![]()
Já jsem jednou do okna nafutrovala všechny fusekle a punčocháče, co jsem doma našla.. No a stejnak byly naplněný jen jedny ![]()
![]()
Já čekala, že se bude řešit z jakého stromu se mají ulámat větve. Tenhle zvyk neznám - jsem z Moravy a bydlím v Čechách.
@K.Black píše:
@LaBaM všechno nejlepší k svátkujá mám narozky
Tak všechno nejlepší k narozeninám
A děkuju za přání!
@Amber_1977 já nikdy čerta k dětem nezvala ani zvát nebudu, vzpomínám jaký psycha jsem měla jako dítě, hrozně jsem se bála a pamatuju i jak jsem se počurala, to dělal čerta můj táta, byl fakt hnusnej a ještě debil se v tom strašení vyžíval ![]()
@Jaruna nevím od kud to pochází, já pocházím z podkrkonoší a tam to tak bylo ![]()
@LaBaM taky mam doma Baru a cumim jak tele na vrata co se po 15ti letech dozvim.
@Amber_1977 já vždycky hledala tu největší ponožku, ale bylo mi řečeno, že to může být jen moje vlastní, chudák jsem byla protože jsem malá hubená a i nohy mám malý
![]()
@LaBaM píše:
Tak všechno nejlepší k narozeninámA děkuju za přání!
také děkuji ![]()
U nas se vesela puncocha za okno a rano byla plna dobrot. Jen jsem popletla datum a dala ji uz dneska, no neva ![]()
loni bylo dceri rok a kousek, dostala drobne hracky a susene ovoce. letos sladke, ovoce, bramboru, cibuli a taky drobne hracky - auticko, magneticke nalepky a cd s pisnickama. jen jsem to trochu prehnala, napresrok se budu muset mirnit.
jeste mame adventni pytlicky a vecer je budu vyjidat ![]()
Tady je to moc hezky popsáno - jak se přešlo od průvodu Barbor k dávání talířku za okno, že to cca kolem války zaniklo a prosadil se spíš Mikuláš… a tak ![]()
http://www.mestoprodeti.cz/…rosince.html
Jo a je to z třetího na čtvrtého
My se o tom včera s přítelem hádali, jenomže jsme už v noci nechtěli jedzdit do Tesca, tak jsme to přehodili na dnešek s tím, že když je Barbory dnes, tak určitě chodí až dneska
![]()
@LaBaM píše:
Ahaaaa, moc děkuju za vysvětlení, tohle neznám a to jsem Barbora![]()
Také neznám. Jsem to ale Barbora
Znám jen dárky ke svátku a větvičky třešní co mají vykvést na Štědrý den, abych se do roka vdala ![]()
Tak vše nejlepší ![]()
Holky, Barboru fakt doporučuju - je to krásný zvyk
Ale - ta Barbora je lepší.. A nejlepší je, dávat to do okna v dětském pokoji - jsem nikdy nechápala, jak to, že mě nevzbudila 
Já se teda přiznám, že jsem i k Mikulášovi zakázala čerta, jelikož prostě u nás máme hodné děti