Barefoot botičky - dobré x špatné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
7.5.16 22:54
@aanka0 píše:
Díky za odkaz, na tuto diskuzi jsem se také dívala, ale zakladatelka tam nechce řešit jestli barefoot ano nebo ne, co jsem pochopila, tak jí jde o zkušenosti s konkrétníma botkama, ale zkusím ještě počíst, třeba mi to pomůže :).

Tož zakladatelka to tam napsala proto, že nestála o dvě stránky plné reakcí typu „co to je za blbost, o tom jsem nikdy neslyšela, zničíš dítěti nohy, kup mu Superfity“ a následně mrtvou diskusi. Teď už je ta diskuse asi slušně zavedená. Když nás tam nepřijdeš přesvědčovat, že barefoot je nesmysl, ale čerpat indormace s konkrétními dotazy, nikdo se zlobit nebude. A jestli mi nevěříš, koukni, kdo ji založil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.16 22:25

Dobré a mimo téma super akce na kidofit http:*************egorie_638793-0-kidofit. html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17151
16.6.16 23:27
@aanka0 píše:
@BobbyTen kompromis mě taky napadl, ale zatím nevím, jak by měl vypadat :think:, jestli střídat barefoot a klasiku, nebo se pokusit sehnat něco mezi barefoot a pevnou botou :think:?

Tohle „něco mezi“ jsem slyšela - možná i tady na e-mimi dokonce - že by měly např. splňovat Keeny - s mužem je nosíme oba už delší dobu a jsou to i držáky co do kvality, nedám dopustit, ani jsem to nevěděla, že jsou prý dělané taky částečně jako barefoot, ale chodí se v nich úžasně po městě i v terénu, takže je malému příští rok koupím taky, min.na léto sandály nebo takové to něco mezi sandálí a plnou botou pak už na teplejší část jara…líbí se mi že v tom ta noha dýchá, dost se mu totiž v plných kožených botách potí. Letos jsem teda vzhledem ke končícímu rodičáku musela zvolit poněkud cenově příznivější značku kecko-sandálů (klasické sandálky jsme dostali taky a pak máme ještě superfitky kotníkové od známé), ale taky pěkně měkké a na jeho vyšší nárt jako dělané - i podle tohohle musím vybírat, že se mi do placatějších vepředu, jako např. Befado, nevleze a tlačí ho to. Nevím jak moc jsou tomuhle uzpůsobené barefoot, jak jsou vůbec udělané, jestli jde jen o podrážku a zbytek je jako normální bota, nebo jsou i nějak líp tvarované celkově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
16.6.16 23:32

@Jahudka82 jedine keeny, které se dají s přimhouřením obou očí trochu považovat za bf kompromis, jsou pouze z řady CNX, pozor na to ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17151
16.6.16 23:55

@Fjodorka No vidíš to, díky za upozornění! To ani nevím, jestli mám zrovna tyhle, už je mám dýl, ale vodu i alpský terén zvládaly vždy bez problémů, a že na čundrech jsme hodně často brodili:-) Teď už těch opravdu terénních zkoušek ohněm s malým zas tolik není, bohužel, spíš vyjímečně, když se zadaří nějaký ten výlet, ale líbí se mi i designově. Tak to se příště určitě mrknu, ale je fakt že mladej na pískovišti boty zouvá už sám od sebe a nejradši pak po něm a i kolem po trávě běhá bosky, čímž řeší nepříjemný problém písku v botách, to fakt nesnáší :lol: A po zahradě u babičky taky ale po městě se spíš pohybujem s odrážedlem, takže to má většinou nějaké obyč kecky a takové ty návleky, jinak hned všechno strašně sedře, jak si ještě pořád trochu těma nohama dobržďuje, i když už ruční brzdu používat umí. Než bych taťku dokopala někam do obchodu, aby mu koupil Keeny, tak chodí bos celý léto, takže jsme tuhle cestou ze cvičení zašli do normální obuvi, kde mají i takové ty Rieker apod. značky, a objevili krásné polosandálky (pevný kotník a plná špička, s podrážkovou gumou hodně vysoko a hlavně vyšší přes ten nárt a i úžasně „drsňácký“ vzhled, my jedem hodně v zelené a hnědé, i taťka:-)) Bubble Gummers, ale to barefoot určitě nejsou, ani jsem tuhle značku neznala, ale ohebný jsou dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
17.6.16 00:24

Tak nejdůležitější je špička, jestli nedeformuje prsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17151
17.6.16 01:53

@Fjodorka Neměla by, oni jsou i hodně široký vepředu a místa tam má dost - prodavačka mi i poradila fintu „fň“, jak to zjistit když je špička plná a nejde vyndat stélka, asi to nebude nic nového pod sluncem ale zatím jsem to nepotřebovala, takže pro mě celkem dobrá rada - aby šoupnul nohu a prsty úplně dopředu a musí se ti tam vejít prst, nejlíp ukazovák za tu nohu mezi konec nohy a boty. Což šlo dobře, je fakt že u klasických sandálů i když trochu přes prsty jsou, to je vidět líp, ale dítě tu nohu třeba až tak úplně dopředu nedá, takže rezerva tam určitě je, když tam ten prst narveš bez problémů. Jinak jsem mu vždycky zkoušela přímo postavit nohu na vyndanou stélku, zatím to šlo při každém nákupu botiček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.6.16 21:30
@Jahudka82 píše:
@Fjodorka No vidíš to, díky za upozornění! To ani nevím, jestli mám zrovna tyhle, už je mám dýl, ale vodu i alpský terén zvládaly vždy bez problémů, a že na čundrech jsme hodně často brodili:-) Teď už těch opravdu terénních zkoušek ohněm s malým zas tolik není, bohužel, spíš vyjímečně, když se zadaří nějaký ten výlet, ale líbí se mi i designově. Tak to se příště určitě mrknu, ale je fakt že mladej na pískovišti boty zouvá už sám od sebe a nejradši pak po něm a i kolem po trávě běhá bosky, čímž řeší nepříjemný problém písku v botách, to fakt nesnáší :lol: A po zahradě u babičky taky ale po městě se spíš pohybujem s odrážedlem, takže to má většinou nějaké obyč kecky a takové ty návleky, jinak hned všechno strašně sedře, jak si ještě pořád trochu těma nohama dobržďuje, i když už ruční brzdu používat umí. Než bych taťku dokopala někam do obchodu, aby mu koupil Keeny, tak chodí bos celý léto, takže jsme tuhle cestou ze cvičení zašli do normální obuvi, kde mají i takové ty Rieker apod. značky, a objevili krásné polosandálky (pevný kotník a plná špička, s podrážkovou gumou hodně vysoko a hlavně vyšší přes ten nárt a i úžasně „drsňácký“ vzhled, my jedem hodně v zelené a hnědé, i taťka:-)) Bubble Gummers, ale to barefoot určitě nejsou, ani jsem tuhle značku neznala, ale ohebný jsou dost.

CNX je vyryto na podrážce pod nápisem Keen. Aspoň u dětských:-) Ony jsou užší než běžné Keen, zas mají ohebnější podrážku, ale do BF to je pořád daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.6.16 21:31
@Jahudka82 píše:
@Fjodorka Neměla by, oni jsou i hodně široký vepředu a místa tam má dost - prodavačka mi i poradila fintu „fň“, jak to zjistit když je špička plná a nejde vyndat stélka, asi to nebude nic nového pod sluncem ale zatím jsem to nepotřebovala, takže pro mě celkem dobrá rada - aby šoupnul nohu a prsty úplně dopředu a musí se ti tam vejít prst, nejlíp ukazovák za tu nohu mezi konec nohy a boty. Což šlo dobře, je fakt že u klasických sandálů i když trochu přes prsty jsou, to je vidět líp, ale dítě tu nohu třeba až tak úplně dopředu nedá, takže rezerva tam určitě je, když tam ten prst narveš bez problémů. Jinak jsem mu vždycky zkoušela přímo postavit nohu na vyndanou stélku, zatím to šlo při každém nákupu botiček…

tohle je nejhorší zkoušení, dítě pokrčí prsty a není to směroplatné:-) A zrovna to pokrčení může být schované za páskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
16.5.17 09:47
@Etcetera78 píše:
taky nechápu… Já sama v barefootech jedu, ale stejně nemůžu napsat DOBRÉ - protože prostě pro každého dobré nejsou…

prosím o vysvětlení…pro koho barefootové botky nejsou dobré? Dcerka 9let má skoliozu, valgozni paty a lehce i kolena. Od malička pevnou kotníkovou obuv, vše dle doporučení pediatrů a ortopedů. Ortopedka ted řekla, ze má mít pevnou obuv i na doma. Ale já se přikláním tedy spíše po této zkušenosti k barefootovým botám. Nebo prostě takovým botkám, které budou mít měkkoučkou podrážku, budou dost široké pro prsty a nebudou nikde tlačit…samotnou mě v botách bolí prsty atp. Jsou prostě moc úzké. Vybírám, vybírám a stejně nakonec vždycky tlačí. Já půjdu nejspíš do barefootových botek. Pro dcerku chci to nejlepší a ted - co to je? Nerada bych jí třeba barefootovýma botkama ublížila, když má skoliozu a valgozni paty…ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
16.5.17 09:52
@Fjodorka píše:
Dcera nosí od prvních kroků jedině barefoot obuv (nebo žádnou), bydlíme ve městě a není s tím žádný problém. Mám s těmito botami jedině ty nejlepší zkušenosti, rozhodně své volby nelituji a mohu to jedině doporučit dál. Dcera má oslabené břišní svalstvo a bosá chůze jí velmi pomáhá zpevnit jak nohu (má díky tomu vbočené kotníky), tak celé tělo.
Noha musí pracovat co nejpřirozenějším způsobem, aby se mohla správně vyvíjet. Tato práce nohy probíhá i na pevném povrchu. Nezapomínejme, že pro lidskou nohu je přirozený povrch ta neuvěřitelně tvrdá, udusaná hlína v Africe, která o tolik měkčí, než beton, není. Noha je k tomu přizpůsobená.
Za mě rozhodně ano! :palec:

Božíííí. četla jsem tvůj příspěvek i o chození po Praze bosky a krásně vytvarované klenby z toho. Tvoje malá má vbočené kotníčky a barefootová obuv jí vyhovuje? Malá má skoliozu, valgozni paty a lehce i kolena. Čeká jí rehabilitace a cvičení. V poho…ale ortopedka nám doporučovala pevnou obuv i na doma. A mě se to moc nelíbí. Když si vezmu, že od malička nosila pevné kotníkové boty, drahé, vše dle doporučení a nakonec toto? tak vidím už spíš smysl v barefoot obuvy, ale nerada bych jí nějak ublížila…tak sháním info.-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
16.5.17 12:47

@afrodites tak stačí zkusit na čas, co to udělá. Teď začíná fajn období, tak třeba na půl roku změnit styl. Potom hodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
16.5.17 21:14

@hofka asi to tak udělám. Lákají mě fakt dost… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
16.5.17 22:20
@afrodites píše:
Božíííí. četla jsem tvůj příspěvek i o chození po Praze bosky a krásně vytvarované klenby z toho. Tvoje malá má vbočené kotníčky a barefootová obuv jí vyhovuje? Malá má skoliozu, valgozni paty a lehce i kolena. Čeká jí rehabilitace a cvičení. V poho…ale ortopedka nám doporučovala pevnou obuv i na doma. A mě se to moc nelíbí. Když si vezmu, že od malička nosila pevné kotníkové boty, drahé, vše dle doporučení a nakonec toto? tak vidím už spíš smysl v barefoot obuvy, ale nerada bych jí nějak ublížila…tak sháním info.-))

Pokusím se zítra napsat z práce, na tabletu bych se zcvokla, psát dlouhý příspěvek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
16.5.17 22:54

@Fjodorka moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie