Barva fasády

690
5.5.12 08:59

Barva fasády

Tak už jsem tady opět, po vyřešení odstínu dlažby na schody minulý týden si ted musíme vybrat barvu do místností a fasádu. A o tu ted jde hlavně, protože mně se vždy líbila taková ta sytě fialová ( bordo, vínová ) ale stavitel řekl, že ta je hezká na malém baráčku, typu bungalov, ale rozhodně ne na takové " krávě " co budeme mít my. Je to velký dům do tvaru " L " a prý by to vypadalo příšerně. Okna mám zlatý dub. Takže navrhuje, když už bych nutně chtěla tam nacpat tu vínovou, tak aspon spodek do výše horních oken šedý a od horních parapetů vínový, ale já si to jako celek neumím moc představit. Nebo světlejší barvu, a okolo oken ty bílé rámečky. Já se teda nemusím držet té vysněné vínové, ale pak jakou jinou ? Bílá káva, okrová, světlá broskvová - to má každý druhý. Modrá ani zelená se mi nelíbí. Může být i kombinace dvou barev. Takže mám opět hlavu jak pátrací balon, zítra mu máme nahlásit čísla barev. Copak o ty barvy do jednotlivých místností až tak nejde, to se může pak třeba za dva roky vymalovat znovu, když se seknem, ale přemalovávat fasádu hned tak nejde. Prý ale ty pastelové barvy vyšisují a pak to vypadá špatně ? Když mně se moc ty úplně světlé nelíbí, i kvůli špíně, že se to může snadno upatlat ( děti, psy )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Naima
5.5.12 09:03

Nejsem asi originální, ale líbí se mi na fasádě neutrální barvy typu bílá káva kombinovaná s čokoládou a podobně. Právě proto, že fasádu neměním každé 2 roky, jako barvu v bytě a mně se velmi rychle barvy omrzí, volila jsem barvu neutrální.

• Citovat
  • Upravit
72725
5.5.12 09:07

Mě se syté barvy nikdy nelíbily, ale nedávno jsem viděla temně červenou a to byla šupa, okolo oken bílá, fakt to vypadalo super. My měli zelenou (mmchdm, fakt se mi to nelíbilo), sousedi modrou, taky nic moc, ale ani jedna barva nevybledla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
5.5.12 09:24

my mame cihlově červenou,už je teda vybledla,což mě faaakt štve a příští rok natirame :mrgreen:

za mě je nadherna kombinace šedy a vinovy.do ty bych šla hnedka,ale nam by to sem tolik nešlo.tak za tu davam palce nahoru :palec: a k tomu třeba přez roh kamenny obklad :think:
dam foto naši barvy,ale my mame maly barak.,ale jak píšu hodně zesvětlala a to už neni ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.5.12 09:58

Ahoj, mně se moc nelíbí červená (a hádej, jakou máme :think: ). Na tom našem domku jsem si už zvykla (byla tu už nová po předch. majitelech). Já, kdybysme stavěli novej domek, jak bylo kdysi v plánu, ta bych volila tmavě zelenou. Vypadá uplně úžasně. Jedna taková pžasná barvička je na domku u známé v ulici a vždycky když jedu kolem, tak se nemůžu vynadívat… Ale je fakt, že se tyhle barvy omrzí a jak už tu kdosi psal, fasádu neděláš jednou ročně :-/ Takže i když bych srdcem volila tm. zelenou, hlava říká tmavě šedej spodek a zbytek bílá nebo světle šedá… tak to má jedna moje známá na bungalovu a i když to není nejvýraznější, vypadá to úžasně. Má barevný „doplňky“ na oknech a po zahradě, jako květináče a podobný blbinky a jako celek je to :palec:

jinak ta barva na fotce je ta „moje“ vysněná, ale já bych chtěla ještě sytější, tu jsem ale nikde nenašla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
5.5.12 10:31

takové dilema máme i my ted!!!Postavili jsme dvogenereční dům a nyní ho začínám vybavovat, zrovna jsme u barev a kachliček jsem už z toho všeho už na palici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
5.5.12 14:14

Kornel, cítím s tebou :) já jsem fakt už ze všeho na mrtvici, hlavně proto, že to ted všechno musí být během chviličky ( nečekaně se totiž po roce prodal byt a zájemce měl podmínku, že se do 14 dnů odstěhujeme !! ) Takže se fofrem dostavuje barák a vybavuje. Do přízemí se dlažba nakonec stihne, to jsem tady minulý víkend volala SOS o pomoc s výběrem dlažby a ted fofrem ty malba a fasáda. To nemluvím o vnitřních dveřích, bateriích, umyvadlech atd. Dnes letíme do OBI vybrat nějaké levnější vnitřní dveře, už jsem fakt na palici. Ale pro mne je ted důležitá ta fasáda, to dá domu určitý ráz. Také je to dvougenerační, do elka. Takže se rozhodnout o kombinaci. Jak tu někdo psal, kombinace bílá káva+čokoláda by nešla k oknům, je to zlatý dub, tmavší než na té fotce od mucinky, v hnědém by zanikly. Tak bud ta šedá + vínová, nebo bílá káva + okrová, já fakt nevím. Jsem laik, ale nepříjde vám šedá barva jako špinavá bílá, aby to nevypadalo, jak zaprášená původně bílá :) není lepší ta bílá káva ? Mucinko, a jak jsi viděla ten dům dole šedá a první patro tmavě červená, mělo to i šedé rámečky kolem oken, nebo ne ? A není lepší spíše dole tmavá a nahoře světlá, kvůli špíně ? Když prší, tak to na ten spodek cáká ne ? Ach jo, holt panelákové dítě se hrne do baráku :) a ted koukám jak puk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
5.5.12 21:49

:mavam: ahoj, my mame bungalow a fasadu budeme mit syte zlutou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
6.5.12 14:06

ramečky neměli,oni měli i šedy okna,tušim ,že hlinik a měli to udělany do šikma.dole šeda nahoře vinova.ta šeda byla tmavši.prostě nadhera.nechala bych si udělat navrhy v nějakem studiu,aby jsi viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
6.5.12 20:17

http://img848.imageshack.us/…003/dum1.jpg

http://img825.imageshack.us/…742/dum2.jpg

Jsem tu opět :) povedlo se nám vybrat dvě varianty té fasády přímo na našem domě - prosím o názor, jaká se Vám zdá hezčí ? Ta kombinace se žlutou a nebo kombinace vínová - bílá káva ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
7.5.12 09:12

tak za mě určite vinova :palec: ,ty jooo to je velikansky barak 8o ,ale budete to mit mooc hezky :palec: tak to by ani ty šikmé pruhy nešly,jedině taktoa nebo si zkus udělat navrh,třeba ten přístavek udělat jinou barvu a pak zbytek do pruhu.to taky byva hezky,ale přesně to dat do pc ,at to člověk vidi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
7.5.12 14:00

Díky, půjdem do té dvoubarevné kombinace. Je to teda trochu jiný odstín než na obrázku, kreslila jsem to podomácky na svém PC, tak to vypadá strašně. Ale ten hlavní rozdíl mezi barvami je vidět. Ve skutečnosti je to dole vínová a nahoře bílá káva se šmrncem do růžova. Jednobarevý okr je právě každý druhý, alespon nás nikdo nepřehlédne :) a říkali jsme si, kdyby se nám to za několik let okoukalo, vždycky by šel když tak přemalovat jen ten spodek na světlejší odstín a sladit to s horním patrem. Také si říkám, že se to nebude snad tak dole u země špinit od deště jako světlá barva. Jdeme do toho a uvidíme :) díííky. Už se těším,jak pošlu fotku už hotového, ale pokud mít z čeho, kabely do země na internet nám zapojí prý až v prosinci, tak to musím pak nějak řešit přes nějaké nouzové připojení. Když vidím, v jakém je to ted stavu a že tam musíme už za 14 dní spát, je mi z toho šoufl :) a to nevím, jestli se stihne kuchyn, jinak budu snad vařit na liháči :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
7.5.12 20:06

myslim,že jste vybrali dobře :palec: a držim palce ,at vše dobře zvladnete.pisni a těšim se na foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
7.5.12 20:45

Díky :mavam: já už ted žiji jen ze setrvačnosti, v Obi a Baumaxu jsem skoro jak u nás v sámošce pro rohlíky, dlažba se dnes někde zasekla a snad dorazí ve středu, vany se někde také po cestě ztratily nebo co, v baráku zatím jak v sauně, pán z kuchyní odjel asi na Bahamy, oba psy mi tady lítají mezi krabicemi a radují se, jaký jsem jim udělala z bytu super kotec, dcera mi maturuje a nic neumí, manžel má rýmičku a já ke všemu nastupuji na nové místo :) Bezva adrenalin !!! Takže na fotečku ze zahrady u kafíčka si počkám, pokud se dočkám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
7.5.12 20:53

PS - ale musím dodat, že toto je nejlepší dieta co znám, když si vzpomenu, kolik peněz jsem nacpala do " zaručeně " zázračných přípravků na hubnutí, po každé reklamě na celulitidu a odbourání špeků jsem málem letěla do pohotovostní lekárny, místo jedné tobolky brala pro jistotu dvě :) a čekala…ted jsem za dva měsíce zhubla 8 kilo a nevím jak :) a zadarmo. To je pozitivní. Ovšem, jestli to takhle půjde dál, tak mám za chvíli porodní váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný