Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky stěhuju se a potřebuju si nahlásit plyn a elektřinu na sebe. Která společnost je dobrým dodavatelem? Přemýšlím, že bych si nechala dodávat plyn od RWE, ale zároveň bych odebírala i elektřinu. Díky za rady.
Udělej si jeden den čas a oběhni společnosti o kterých přemýšlíš.Vem si domů letáčky a doma zjisti od koho se ti to vyplatí.
Jakmile ale oslovíš někoho na přepážce,tak počítej s tím,že tě budou chtít získat právě pro jejich společnost…
Jinak já odebírám obojí od ČEZu ![]()
Koukni na www.eru.cz. Jsou to stránky Energetického regulačního úřadu, kde je přehled všech dodavatelů, jejich ceny, kalkulačky pro srovnání cen, …
Ahoj já beru od RWE , přemýšlela jsem o EONU , ale ten nesídlí v PH a smlouvu ti jen zašlou což se mi moc nelíbí , kdyBy byl problém musela by si jéct bud do Brna nebo Budějovice
![]()
@Mamina a Jan No, cesta do Brna nebo ČB by ti nebyla nic platná, vše se řeší přes zákaznickou linku nebo emailem. Jinak pokud bys měla technický problém, tak ten by řešil tvůj distributor, kterému elektrárenské/plynárenské zařízení náleží. Změnit můžeš pouze dodavatele, distributor zůstává neměnný. ![]()
Ahoj, já beru obojí od Europe Easy Energy. Plyn mi u nich vychází nejlevněji (a to i přesto, že od října podražili) a v velektřině jsou jedni z nejlevnějších.
Pro srovnání cen je asi nejúplnější kalkulaška tady: http://energiejenda.cz
V každém případě je potřeba prostudovat si taky obchodní podmínky a uzavřít smlouvu na dobu neurčitou.
I když - loni jsem rodičům manželky doporučil smlouvu na dobu určitou s E.On, byl to tarif „Plyn sezóna“, kde byla smlouva na dobu určitou do konce topné sezóny a s fixací ceny do konce topné sezóny. Ukázalo se to výhodné: Ostatní podražili (včetně Elimonu) a E.On tenhle tarif nemohl, protože smluvně zaručil fixaci ceny.