Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, mám prosbu, včera nás šikovný pán vytopil tím, že provrtal vodovodní trubku s horkou vodou, než zastavil vodu, tak to z koupelny nateklo do chodby a odtama do ložnice
v chodbě i ložnici máme koberce
prosím nevíte některá jak zabránit tomu aby mi po celém bytě smrděl ten mokrý koberec? Jak je to na chodbě a není tam okno, tak fakt už nevím jak to odvětrat
průvan nepomáhá, otevřené dveře do koupelny a tam puštěný větrák taky ne, ale puch je to fakt dokonalej, jako mokrej pes oproti tomu „voní“ ![]()
A v ložnici máme pořád otevřený okno dokořán a stejně to tam jde cítit jak to smrdí
a navíc jak jsem teď těhu, tak je mi z toho smradu fakt na ![]()
Koberec je to zátěžák cca 12 let starý, co s ním dělali/nedělali předchozí nájemníci nevím, my tu bydlíme měsíc…
Díky moc za rady
![]()
Koupit novej,na to ti nic nepomůže.A dát sousedovi proplatit.
@iiiv píše:
koberec vyhodit a nechat pořádně vyschnout podlahu
Není to náš byt, jsme tu v podnájmu, takže toto bohužel nejde
hlásili jsme na správcovskou firmu, ta na pojišťovnu páč to způsobil jejich zaměstnanec, takže nám asi nezbyde nic než čekat co bude dál
a pod kobercema je jen beton a po tom nemůžu malý dítě nechat lézt a běhat… ![]()
No „šikovný“ pán nechť vám koupí koberce nové. Předtím staré koberce vyházet a nechat vyschnout podlahu. Jiné experimenty se strojním čištěním apod bych nedělala, vyjde vás to zaručeně dráž než koberec nový a efekt je nejistý.
@Mysicka31 píše:
Není to náš byt, jsme tu v podnájmu, takže toto bohužel nejdehlásili jsme na správcovskou firmu, ta na pojišťovnu páč to způsobil jejich zaměstnanec, takže nám asi nezbyde nic než čekat co bude dál
![]()
![]()
a pod kobercema je jen beton a po tom nemůžu malý dítě nechat lézt a běhat…
Koberec vyhodit - je starý a smrdět zřejmě bude, ať s ním budete dělat cokoli
.
@Mysicka31 píše:
Není to náš byt, jsme tu v podnájmu, takže toto bohužel nejdehlásili jsme na správcovskou firmu, ta na pojišťovnu páč to způsobil jejich zaměstnanec, takže nám asi nezbyde nic než čekat co bude dál
![]()
![]()
No to by teda ale měl zajistit majitel - výměnu koberců co nejrychleji, klidně na svý náklady a ať mu to pak pojišťovna proplatí. Tvrdě bych to po něm požadovala, anebo slevu z nájmu než to bude v pořádku, vaše chyba to přece není ![]()
Ahoj Myšičko! ![]()
No, ty jo, to nevím… ale řekla bych, že vyhodit… starý koberec ještě po někom a vytopený, moc šancí na renovaci tomu nedávám.
Mám obavu, že normálně, když je někdo vytopený atd., tak koberce letí. U nás to tak bylo taky, když v patře praskly trubky a proteklo to dolů, tak koberce letěly, no… ![]()
Jinak ale existuje přístroj - vysoušeč, který do zásobníku jakoby saje vodu… právě u vytopených, nebo promáčených stěn atd. se to používá. Takže možná zkusit to a pak zkusit nějakou metodu čištění koberce - např. mokrou metodu, ta to provoní a taky vyčistí.
Ale fakt si myslím, že vyhodit bude nakonec i nejlevnější varianta. (o tom, že podle mě i nejlepší, to je vidět na začátku příspěvku)
Každopádně vám držím pěsti, ať to vyřešíte ![]()
@Mysicka31 píše:
![]()
![]()
Pokud je majitel normalni rekne at to vyhodis..podle toho co pises to bude asi stoletej koberec …já bych se ho vubec neptala…koberec po nikom bych nechtela..drzi se vtom nejvetsi bordel sama kupuju co 3roky novej a take pronajimam byt nechala jsem ho vybaveny kobercem a starym nabytkem a bylo by mi uplne fuk kdyby nekdo vyhodil koberec a dal mi tam novej..asi tak ![]()
No asi nic jiného než vyhodit fakt poradit nejde-i když to jsi asi nepotřebovala slyšet, viď ![]()
hele ale je fakt, že nás taky jednou vytopil soused nad náma-přijdu večer a chci rozsvítit v kuchyni a normálně jsem stála asi tak ve 2centimetrech vody
takže fakt potopa jak prase-celej večer až do půlnoci jsem vysávala vysavačem vodu-naštěstí máme celekm výkonnej Karcher, ale vlhkej koberec zůstal a smrděl nehorázně-několik dní
ale když vyschnul úplně, tak takjy přestla úplně smrdět ![]()
Taky už jsem se tenkrát chystala ho vyhodit, ale manžel mi pořád tvrdil, že smrdět přestane-a fakt přestal…tak to zkus ještě vydržel než vyschne úplně ![]()
@nikitanikita píše:
Pokud je majitel normalni rekne at to vyhodis..podle toho co pises to bude asi stoletej koberec …já bych se ho vubec neptala…koberec po nikom bych nechtela..drzi se vtom nejvetsi bordel sama kupuju co 3roky novej a take pronajimam byt nechala jsem ho vybaveny kobercem a starym nabytkem a bylo by mi uplne fuk kdyby nekdo vyhodil koberec a dal mi tam novej..asi takpokud je pojisteny pujde koberec z pojistky
@Mysicka31 píše:
![]()
![]()
a po mokrym a smradlavym koberci ho běhat necháš?minimálně ten koberec chce z toho betonu sundat aby ta podlaha proschla, jinak to splesnivý.
Holky, ono je to právě blbý v tom, že je to magistrátní byt, majitel tedy není soukromá osoba a protahovačky jsou v tom děsný…
koberec je psanej jako součást zařízení v nájemní smlouvě
dyť i když jsme si pitomej sporák s litinovýma plotýnkama chtěli vyměnit za vlastní indukční varnou desku, tak nám to museli schválit
kdybych ho vyhodila, tak to můžou vzít jako hrubý porušení nájemní smlouvy a vyhodit oni nás
navíc je tam ten koberec přilepenej, já to nesundám, manžel je na vozíku, tak taky ne, čili bychom museli zaplatit někoho kdo to udělá ![]()
A nový koberce jsme chtěli, do celýho bytu, na chodbu tedy lino, jenže opět, musí to projít schvalovacím procesem i kdybychom si dávali vlastní… no a ty bychom tu pak museli nechat až se budeme stěhovat
je to na palici tohle… navíc nám město vlastně ještě nedodalo smlouvu a to už tu bydlíme jakou dobu
my podepsali, u nich to teď někde visí a zdržují to co se dá
zlatý bydlení když je majitel fyzická osoba… jenže to těžko seženeme bezbariérový byt, že ![]()