Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dva roky po sobě jsme měli zlato-fialové, letos chci změnu a bude bílo-stříbno-champagne ![]()
@Weru Tak jo, takovou barvu jsme ještě neměli. Vyzkouším ji, mohlo by to vypadat hezky
, akorát jsem si říkala, jestli ta zelená se tam neztratí, ale asi né ![]()
Letos si ušiju ozdoby na stromeček z bílého a červeného filce, uháčkuju bílé vločky, k tomu něco slaměného. Do dvou váz borovicové větve s klasikou - červeno-zlaté ozdoby. Prostě hlavně červená a zelená barva s bílou nebo zlatou…
Jen se chci zeptat máte ozdoby skleněné nebo plastové? Já mám české, skleněné, šampaň a k tomu pár figurek - kominíčka pro štěstí, dvě muchomůrky (pro děti) a zlaté prasátko ( konečně ho vidím i bez půstu
)
Do toho zatím navěšujeme čokolády z kolekce apod. takže konečnou barvou je všehochuť
Jinak máme strom až do stropu a těch dvacet ozdob(bez čokoládové kolekce) se mi zdá málo
![]()
@beruska.sus My máme pár skleněných a pár plastových
. Taky dáváme kolekce.Je fakt, že skleněné jsou hezčí, ale když spadnou, je po nich
a vzhledem k malým dětem, jsou lepší plastové, teda alespon u nás
.Je je fakt, že na tak velký strom, jich máš asi opravdu málo ![]()
My budeme mít už třetím rokem hnědo-oranžovo-zlaté. Pokaždé před svátky dokoupím něco málo a když si představím, že bych každý rok měla ladit stromek do jiné barvy, tak mě jímá hrůza (spíš tedy moji peněženku).
Tohle ladění do určité barvy moc nechápu. Přijde mi to strašně chladný. Máme všechny možné barvy, spoustu ozdob ještě po babičce mýho chlapa. A každý rok dokoupíme nějakou drobnost. Něco si vybere prcek. A přišlo by mi blbý mu říct: tak vyber si nějakou ozdobičku na stromeček, ale můžeš jenom z těhle dvou barev ![]()
@lucenka píše:
Tohle ladění do určité barvy moc nechápu. Přijde mi to strašně chladný. Máme všechny možné barvy, spoustu ozdob ještě po babičce mýho chlapa. A každý rok dokoupíme nějakou drobnost. Něco si vybere prcek. A přišlo by mi blbý mu říct: tak vyber si nějakou ozdobičku na stromeček, ale můžeš jenom z těhle dvou barev
@lucenka píše:
Tohle ladění do určité barvy moc nechápu. Přijde mi to strašně chladný. Máme všechny možné barvy, spoustu ozdob ještě po babičce mýho chlapa. A každý rok dokoupíme nějakou drobnost. Něco si vybere prcek. A přišlo by mi blbý mu říct: tak vyber si nějakou ozdobičku na stromeček, ale můžeš jenom z těhle dvou barev
Tak to je prostě o vkusu… já mám ráda jednoduchost, ne přeplácané, barevné atd. A hlavně - u nás stromeček nosí Ježíšek, dítě absolutně nebude mít potuchy, jaké máme a nemáme barvy
Já mám letos představu jako toto - místo zlaté jemná champagne ![]()
@terinka4444 píše:
To záleží na to, co se tobě líbí. Já nesnáším přeplácané stromky, kde všechno různé visí halabala.
a nesnášala jsi to i jako dítě? S bráchou jsme vždycky na stromeček vybírali ty nejšílenější ozdobičky a barvy.
@quickyq jo je to o vkusu… mě tohle přijde jako výzdoba nějakýho obchodního centra
u nás stromeček Ježíšek nenosí. Protože kluka strašně baví ho zdobit, vybírat ozdobičky, aby se stromeček líbil Ježíškovi. A kvůli nějakýmu ledění ho o tohle nepřipravím.
@lucenka píše:
a nesnášala jsi to i jako dítě? S bráchou jsme vždycky na stromeček vybírali ty nejšílenější ozdobičky a barvy.
@lucenka píše:
@quickyq jo je to o vkusu… mě tohle přijde jako výzdoba nějakýho obchodního centrau nás stromeček Ježíšek nenosí. Protože kluka strašně baví ho zdobit, vybírat ozdobičky, aby se stromeček líbil Ježíškovi. A kvůli nějakýmu ledění ho o tohle nepřipravím.
Ja nevim, prijde mi Tvuj komentar pekne arogantni jako ve stylu „vy husicky, co to musite mit sladene, pripravujete svoje deti o hezke Vanoce, to ja teda ne“…ja jako dite nezdobila, stromek nam taky nosil Jezisek. A ne proto, aby si ho mamka mohla zdobit.Ale proto, ze pro nas to bylo nejhezci…jit spat s ocekavanim a najednou stromecek byl rano rozsviceny v pokojicku. Dodnes si vybavuju ten pocit. A dokonce jsme se tesili, jake barvy Jezisek vybere, protoze to znamenalo, ze takovy bude i papir a vanocni stul atd. Neprijde mi to divne. A fakt je mi jedno, jak to maji ostatni. A je mi dpst jedno, kdo anjak zdobi, tak prosim bud taky tolerantni ![]()
@quickyq píše:
Ja nevim, prijde mi Tvuj komentar pekne arogantni jako ve stylu „vy husicky, co to musite mit sladene, pripravujete svoje deti o hezke Vanoce, to ja teda ne“…ja jako dite nezdobila, stromek nam taky nosil Jezisek. A ne proto, aby si ho mamka mohla zdobit.Ale proto, ze pro nas to bylo nejhezci…jit spat s ocekavanim a najednou stromecek byl rano rozsviceny v pokojicku. Dodnes si vybavuju ten pocit. A dokonce jsme se tesili, jake barvy Jezisek vybere, protoze to znamenalo, ze takovy bude i papir a vanocni stul atd. Neprijde mi to divne. A fakt je mi jedno, jak to maji ostatni. A je mi dpst jedno, kdo anjak zdobi, tak prosim bud taky tolerantni
nemělo to být nic arogantního… jenom každý je z dětství zvyklý na něco jiného. Prostě jsem jenom napsala jak je to u nás a jak na mě působí sladěný stromeček.
Spíš co nechápu a koho považuju za husičku, je ladění stromečku do módních trendy barev, ozdob aniž by se mi to líbilo, hodilo se to do bytu. Tak teda na mě i působí zakladatelčin dotaz ![]()
Mám ráda celkově starý věci, takže u nás je to jasné-perníčky, slamáky, řetěz z kukuřice, mašličky z přírodnin a tak.Ale i to se dá sladit podle trendu. Vyměním jen barvu závěsnych mašlí.