Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mám stromeček ozdobený, zlatou a bílou letos. Používaly jsme i tři barvy, ale letos se mi líbí tento. Jen mi tam stále něco chybí. Přeji Veselè Vánoce.
U nás letos staro-růžová se zlatavou. Naši tmavě fialová se stříbrnou. Švagr červená a zelená a tchánojc prý letost asi barevný mix ozdob ze sklepa āla 90.léta - to je moje dětství, takže na ten se opravdu těším ![]()
Tohle barevné ladění je za mě hrozně neosobní. My máme na stromu pár ozdob z našeho dětství, potom ozdoby z našich adventních cest po Evropě (kupovali jsme si na památku v různých metropolích), potom jsme kupovali dětem, každý rok jednu novou (mašinku, sovičku, prasátko apod.). Náš strom je změť všeho možného, ale děti to milujou, naše sedmiletá cácorka si pamatuje, že loni byla veverka na nejvyšší větvi a mám ji dát k sovičce, aby si povídaly, a že hlavně nesmím dát prasátko tak, aby vystrkovalo zadek jako když jí byly 4 (manžel dohledal fotku a fakt to tak bylo
).
Já si ten sentiment užívám a je mi dost ukradený, že to není sladěné.
Máme ozdoby staré i několik desítek let, stále stejné + občas přikoupím pár nových kousků na doplnění. Takže máme stromeček každý rok +- stejný, nějak si neumím představit kupovat každý rok nové ozdoby
. Co s nima potom děláte?
@AnastazieB píše:
Máme ozdoby staré i několik desítek let, stále stejné + občas přikoupím pár nových kousků na doplnění. Takže máme stromeček každý rok +- stejný, nějak si neumím představit kupovat každý rok nové ozdoby. Co s nima potom děláte?
Také nekupujeme nové, ale točíme si je v celé široké rodině
Prostě ty, co budeme mít letos my, příští rok půjčíme třeba švagrovi
Ozdoby se tak neokoukají a stále se plně využijou ![]()
Letos bude po dlouhe dobe zlata/cervena a asi doplnena o bilou. Proste mam ve sklepe krabice se “vsema” barvama a casem na ne zase dojde.
Papírová, to je jediné co nám na stromku vydrží, když ozdoba spadne nerozbije se, když se urve nikomu to nevadí, takže čistě z praktičnosti, ale nevěřil jsem, jaká bude zábava pro děti jejich samotná výroba, takže na výstavu stromek asi nebude, ale o to bude dětštější:)
Mám ty stejné zlaté ozdoby na malém umělém stromku už tak pět let. Musí to být neutrální, aby mě to neunavilo.
Líbí se mi, když lidé oprašují/restaurují staré rodinné dekorace, stejně jako ten nápad na „baňky s příběhem“ - kdy si člověk během života buduje malou kvalitní kolekci, kousek po kousku z různých míst a příležitostí - a třeba to po něm ještě za třicet let někdo zdědí.