Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já bych potřebovala vylepšit červenou stříšku. Uvidím, jestli to risknu. Trochu se bojím té vysoké teploty, aby se to nesrazilo…
@barberiska ja bych se bála, že z toho barva poteče za deště, obarvila jsem stejnou barvou dětské bavlněné body a legíny a oboje se při dalším praní úplně sepralo. Body, které bylo bílé je hnusně šedivé a legíny znovu tmavě modré. To samé se mi stalo s modrou košilí, kterou jsme obarvila kdysi dávno.
@Aduš8 to je pravda ono to opravdu za deště může ztekat. A i na to jsem myslela a zakoupila jsem impregnační sprej a už jsem všechno nastříkala
.
@Levandulina to já se bála také a nic se nesrazilo. Úplně v pohodě. ![]()
@Aduš8 ono záleží i na materiálu. Já si takto kdysi bavila na černou potah křesla z IKEA a časem na spoustě míst vybledl a zflekatel i bez praní
třeba jí na tom kočárku bude ta barva zrovna držet, zvlášť, když to naimpregnuje ![]()
@barberiska nedělá iberia i tmavě dzinovou
mám už pěkně vysisovany koš pod kočárkem, tak že bych to taky zkusila vylepšit ![]()
Proti pouštění barvy při praní/ při dešti doporučuji namočit do roztoku octa po barvení. Stačí kyblík se studenou vodou a nešetřit octem (stojí pár korun), záleží co chcete zafixovat- na tu korbu bych do kyblíku dala určitě alespoň 1/2litru octa a doplnila studenou vodou, do toho hned před vymácháním ponořit nabarvenou věc (alespoň na půl hodiny), pak normálně vymáchat ve studené vodě, proti zápachu octa můžete dát třeba do aviváže, ale ono to rychle vyvětrá i tak. A opravdu to barvy zafixuje - odzkoušeno (dlouhá léta jsem batikovala a barvila vše, co mi přišlo pod ruku
)
Já mám v plánu bavit tašku na kočár. Z modré na černou. Jelikož to nijak nepřijde do styku s dítětem, koupím obyč barvu na textil a samozřejmě pak vymáchat v octu. Lepší, než kdejaký impregnacni sprej.
@Terapeutka tak na té iberii, jestli se nepletu, je i doporučené pak při máchání přidat ocet.
Btw já ho do praní používání zredeny místo aviváže a není to z prádla cítit vůbec ![]()
@Jitul.kaaa9 dzinovou asi nedela… Jen klasicky modrou. Ale za optání nic nedas. Oni mají škálu barev na výběr.
![]()
@Terapeutka přesně tak. Ocet jsem dala do pračky do nadoby místo aviváže. Ale raději jsem to ještě naimpregnovala. Ale jen zvenku i když to dítěti nevadí. ![]()