Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Hele, klid jen ti nesedl ten teplej odstín.
Já bych teď nic nezkoušela sama doma – spíš jednou do lepšího kadeřnictví, ať ti to stáhnou do studena. To je rychlá oprava.
A do budoucna klidně kombinace – jednou kvalitní barva a pak si řešit odrosty. Hlavně to teď zbytečně nepřebarvuj pořád dokola
@Neboj píše: Vícešediny a henna se úplně nekamarádí (nebo ano, jde to, ale je s tím dost srní)
Ja jednou za cas jdu do draheho kadeřnictví (2-3× ročně).Odrosty si pak barvím sama. Kupuju loreál. Plus minus mi to číslo odstínu sedí.
@vedma007 píše: Více
Aha, to jsem netušila - zatím tohle neřeším. To je škoda.
@Anonymní píše: Více
Mně kdysi chytala, ale asi taky záleží na značce. Když jsem zkoušela nějakou drogerkovou hennu naposledy, neudělala vůbec nic ani na nebarvených (návod byl dodržen).
@Anonymní píše: Více
Henna je hlavně rezavá a dělá teplé odstíny. Dá se to korigovat přidáním indiga, jenže to se docela rychle vymývá a opravdu jak někdo psal, je s tím s. raní, prostě to zabírá dost času a některým lidem to hodně smrdí. Takže u někoho klidně už po 14 dnech obzvlášť na těch šedých vlasech člověk vidí, že už jsou rezavé a na slunku je to pak do rez celé. Pokud vám vadí teplé odstíny, tak bych do toho nešla.
@vedma007 píše: Více
Není pravda. Moje mamka má v tmavých vlasech hodně šedin. Barvím ji tmavší hnědou a vypadá to pěkně a přirozeně. První dva dny jsou šediny tmavě (hodně tmavě) zelené a pak si to „sedne“ do hněda.
Jinak mně henna voní, tisíckrát víc mi smrdí ta chemická barva (párkrát jsem barvila kamarádku). A henna není hlavně rezavá, mají velký výběr odstínů. Jediné, co neumí, je odbarvit. Je důležité koupit kvalitní hennu.
Jo a pracné je to úplně stejně. Namíchat a vymýt se to musí stejně, jak ta chemická.
Příspěvek upraven 26.03.26 v 14:56
@Catalina123 píše: Více
Henna už dávno není jen rezavá, už se dělá hromada odstínů.
To bývalo.
@Neboj píše: Více
To už se dělá roky, ale faktem je, že čistá henna rezavá je, těch odstínů je docíleno přidáním jiných příměsí. Definice termínu henna je ta, že je to přírodní barvivo získané z rostliny lawsonia inermis, akorát že to výrobci začali uvádět nepřesně jako název i pro tyto směsky. Je dobré to vědět a trochu se v tom orientovat, protože se pak může stát, že třeba někdo po aplikaci opravdu zezelená, jedná se tedy hlavně o ty šedivé nebo blond vlasy.
Barvím se sama každé 3 týdny, protože šediny. 🙄 Nesnáším je! A i přestože si kadeřnici mohou dovolit, tak mi přijde dávat každé 3 týdny 2tis prostě moc. Ke kadeřnici chodím na pravidelné stříhání, zábaly,…. K vaši otázce. Používám barvy Majirel Loreal, na barvení šedin potřebujete míchat dvě různé odstíny barev a použít správný Oxidant. Na šediny se používá vol 20 vol 6% a barvy např. čísla 5 a 5.12.
Doporučuji si to zadat do AI, napsat co požadujete a AI vám vybere správné kombinace barev. 🙂
Důležité vědět, že šedivý vlas se špatně barvy, má jinou strukturu než klasický vlas a barva se vymývá rychle, šedina vyleze klidně po 14 dnech.
Balayage doma stejně nedobarvíte, když nejste kadeřnice. O to se nepokoušejte. Takže to chce kadeřnici. Ideálně nějakou, která to opravdu hezky umí. A ta moc levná nebude… Co se týče odstínu, tak buď je problém v tom, že jste zvolila nevhodnou teplotu odstínu, nebo tam není vhodný kontrast. Případně obojí. Každopádně nejčastěji je problém v tom, že jste studený typ a zvolíte teplou barvu. Nebo naopak. Pak to vypadá divně. Začnete působit nemocně, mdle, bez života… Když to trefíte správně, naopak začnete ve tváři působit živěji, mlaději…
Já bych s domácím barvením úplně neexperimentovala….
Ty barvy z drogerky obsahují mnohem více peroxidu. To znamená, že ty barvy vůbec pak nemusí na vlasech vypadat jako na krabičce. Každému to chytne jinak, dle odstínu vlasů.
A hlavně - když si to nenabarvíš pořádně, což sama nenabarvíš, tak můžeš být flekatá.
A pak jdou samozřejmě mnohem hůře stahovat, když se ti to nebude líbit.
Následným přebarvováním si ty vlasy můžeš úplně oddělat….
Dobry den,
Diky za rady, tipy..
prosim o radu. Mela jsem prirodni vlasy nebarvene asi 10 let. Ale jelikoz mam par sedinek, a moje barva je „okoukana“ mela jsem potrebu trochu zmeny. Chtela jsem baylage, ale spanikarila jsem a rekla jsem si, ze si dam radsi trosku jiny odstin hnede. Me jsou tmave hnede a ted jsem si dala asi tak o cislo svetlejsi a vic teplejsi, a uplne se mi to nelibi. Myslela jsem, ze budu vypadat lepe a to v mych ocich se urcite nestalo. Byla jsem u kadernice, ale uplne mi to neoslovilo. A nevim co ted tato kadernice byla cenove prijatelna, ale uz tam nechci. Vim o lepsim kadernictvi, kde barvi vyborne jenze tam nemohu chodit pravidelne a domnivam se, ze kdyz me jednorazove nabarvi, ze pak v drogerii netrefim na odrosty odstín. Nevim co mam delat zda se obarvit drogerkovou proste sama a k lepsi kadernici zajit jen na strih…?A nejhorsi je ze uplne nevim co si chci dat, takze musim zas obarvit i delky a pak zjsitim, ze to treba neni ono…