Barvy a blok

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.3.16 15:53

Barvy a BLOK

Jak mám naučit dceru barvy??? Bude jí 6let, barvy pozná, roztřídí, jen je nedokáže pojmenovat. Pletou se jí názvy. Nepomáhá ani přirovnání ZELENÁ TRÁVA…trochu asi ano, ale jde jí to pomalu, možná má sama nějaký blok. Párkrát už jsem hodně ošklivě vyletěla, protože jsem si myslela že si ze mě dělá legraci…Pak jsem to obrečela, ale myslím že jsem jí tímto způsobila blok nebo co…Omluvila jsem se, slíbila že už nikdy nezvýším hlas když cokoli splete…( mě to dělal táta, přesně to co jsem udělala já dcery a vím jaké to je proto to už nikdy neudělám) ona nejprve váhala jestli má odpovědět, měla strach že se budu zlobit, pak to vyslovila, špatně a já jí v klidu říkám že to nevadí, že se to naučí, už odpovídá v klidu ale co si budeme povídat, jsem kráva a blok jsem jí určitě vytvořila. Nejraději bych si nafackovala, udělala jsem to, co jsem sama nenáviděla. Proto svému otci dceru nepůjčuji a udělám to sama. Nemusíte mě za to kamenovat, vím že jsem neskutečně blbá a zasloužila bych přes hubu. Moje dítě si tohle nezaslouží, vím to. Je strašně šikovná, úžasná, je hodně vnímavá a vážně moc chytrá, ve školce jsou z ní paf, je strašně zručná a bystrá, ale ty barvy… ve třech letech uměla co jiné děti neumí v šesti…nemyslím si že by byla hloupá, ale nevím co mám dělat. Můžete mi prosím poradit.
Omlouvám se za anonym ale hrozně se za sebe stydím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1961
8.3.16 16:04

Hele, moje máma byla to samý a mám totální blok mluvit cizím jazykem :oops: zbytek už jsem překonala.
Možná jsou pro ni jen ty pojmy barev moc abstraktní, ale pochybuji, že by se to nenaučila :kytka:

Za 1. bych možná zkusila jí říct to, co jsi tady napsala, až budete mít někdy povídací chvilku, v čem jsi udělala chybu a teď tě to moc mrzí, já na to čekám celý život. Děti rozumí a chápou více věcí, než si dospělí „pamatují“ :)

Za 2. bych s ní třeba víc kreslila pastelkami - společně - a říkat si hodně o pastelky (podej mi prosím zelenou, chci si nakreslit travičku, atd… )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
8.3.16 16:16

Nemůže mít porušený barvocit? (Nemyslím barvoslepost). Holčičky to tedy moc nemívají.
Ale můj bývalý přítel to měl a nerozeznal zelenou - hnědou - tmavě modrou, současný manžel zase šedou a růžovou. Ani jeden nepřečetl ty čísla ukrytá v barevných bublinách. Jména barev spíš oba odhadovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.16 18:52
@puntice píše:
Hele, moje máma byla to samý a mám totální blok mluvit cizím jazykem :oops: zbytek už jsem překonala.
Možná jsou pro ni jen ty pojmy barev moc abstraktní, ale pochybuji, že by se to nenaučila :kytka:

Za 1. bych možná zkusila jí říct to, co jsi tady napsala, až budete mít někdy povídací chvilku, v čem jsi udělala chybu a teď tě to moc mrzí, já na to čekám celý život. Děti rozumí a chápou více věcí, než si dospělí „pamatují“ :)

Za 2. bych s ní třeba víc kreslila pastelkami - společně - a říkat si hodně o pastelky (podej mi prosím zelenou, chci si nakreslit travičku, atd… )

Už jsem to udělala. Omluvila se, mockrát. Snad to chápe. Já si to ale nikdy neodpustím. Malujeme spolu hodně, dokonce si říkáme barvy i na bonbonech. Koukám po okolí a říkám třeba HELE LUCINKA MÁ HEZKOU ČERVENOU BUNDIČKU…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.16 18:53
@Kaac píše:
Nemůže mít porušený barvocit? (Nemyslím barvoslepost). Holčičky to tedy moc nemívají.
Ale můj bývalý přítel to měl a nerozeznal zelenou - hnědou - tmavě modrou, současný manžel zase šedou a růžovou. Ani jeden nepřečetl ty čísla ukrytá v barevných bublinách. Jména barev spíš oba odhadovali.

Ona zná hnědou, černou, bílou ty sype super z rukavů..pozná růžovou ale ostatní jí dělají trochu problém

• Citovat
  • Upravit
1961
9.3.16 09:56
@Anonymní píše:
Už jsem to udělala. Omluvila se, mockrát. Snad to chápe. Já si to ale nikdy neodpustím. Malujeme spolu hodně, dokonce si říkáme barvy i na bonbonech. Koukám po okolí a říkám třeba HELE LUCINKA MÁ HEZKOU ČERVENOU BUNDIČKU…

Zase se nelynčuj - to není dobré, ona ti odpustila, ty odpusť sobě, nebo si nasekáte bloky ještě ve vztahu :mrgreen: to myslím upřímně v dobrém :hug:

A jinak si myslím, že z toho vyroste, určitě se barvičky naučí, třeba na to moc tlačíte, teď nemyslím jen tebe, třeba na ní nějak tlačí ve školce, nebo děti :nevim: může se jenom stydět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.16 16:43
@puntice píše:
Zase se nelynčuj - to není dobré, ona ti odpustila, ty odpusť sobě, nebo si nasekáte bloky ještě ve vztahu :mrgreen: to myslím upřímně v dobrém :hug:A jinak si myslím, že z toho vyroste, určitě se barvičky naučí, třeba na to moc tlačíte, teď nemyslím jen tebe, třeba na ní nějak tlačí ve školce, nebo děti :nevim: může se jenom stydět.

Děkuji. Dnes hezky říkala zelenou tak snad to opravdu časem pujde

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí