Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, prosím jak je to teď…mám rodicak do září…může už teď chodit malá do skolky na celý den aniž by mě vzaly peníze? Diky
@Martina42 Pokud je diteti vice nez 2 roky, tak muze byt ve skolce libovolne a na pobirani rp to nema vliv.
Jestli ji byly 2 roky, tak muze chodit. jinak je to stale jeste omezene
@Martina42 píše:
Dobrý den, prosím jak je to teď…mám rodicak do září…může už teď chodit malá do skolky na celý den aniž by mě vzaly peníze? Diky
od 2 let ano, do dvou let Ti bude rodičák pozastaven, po druhých narozeninách dítka o něj požádáš, bude opět vyplácen.
Takže chápu dobře…
v lednu 2016 měla dcera 3 roky RP mám do 1/2017 do čtyř let. Pokud v září 2016 nastoupí do státní MŠ tak budu od 9/2016 do 1/2017 brát ještě rodičák a dcera může navštěvovat MŠ na víc jak 4 denně? musím to někam hlásit?
díky Blanka
Takže chápu dobře…
v lednu 2016 měla dcera 3 roky RP mám do 1/2017 do čtyř let. Pokud v září 2016 nastoupí do státní MŠ tak budu od 9/2016 do 1/2017 brát ještě rodičák a dcera může navštěvovat MŠ na víc jak 4 denně? musím to někam hlásit?
díky Blanka
Zdravím ![]()
zeptám se taky
1/2016 měla dcera 3 roky rodičák mám do 1/2017… 9/2016 nastoupí dcera do státní MŠ plánuji na dopoledne /2016 max 10/2016 pak bych šla do práce od 10/2016 a po obědě by jí vyzvedávali prarodiče (nechci, aby ve školce spala aspoň 1 rok)
2)musím to někde hlásit
bojím se hlavně, aby mi dceru nevyloučily z MŠ o peníze i nejde.
díky za info
Zdravím ![]()
zeptám se taky
1/2016 měla dcera 3 roky rodičák mám do 1/2017… 9/2016 nastoupí dcera do státní MŠ plánuji na dopoledne /2016 max 10/2016 pak bych šla do práce od 10/2016 a po obědě by jí vyzvedávali prarodiče (nechci, aby ve školce spala aspoň 1 rok)
2)musím to někde hlásit
bojím se hlavně, aby mi dceru nevyloučily z MŠ o peníze i nejde.
díky za info
@Blanka S dítě může být ve školce neomezeně, rodičovský příspěvek dl budeš pobírat, hlásit se nikam nic nemusí
Ahoj, je to takhle jeste stale platne (viz diskuze vyse)? Synovi budou 3 v rijnu, ted nastoupil do statni skolky a ja mam rodicak do rijna… tak se projistotu ptam at pak nemusim neco vracet…
@czaky Mala chodi od lonska na celodenni dochazku od zari a RD mi koncil letos v srpnu. Dle uradu vse bez problemu ![]()