Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn má dělat cviky protože má ploché nohy…Cvičíme každy den, ale nevíme jak dlouho. Nemá někdo zkušenost? ![]()
Už cvičíme půl roku a ještě náš určitě nějaký měsíc čeká. Cvičíme teda na nohy do X, ale to asi bude podobné. Já jsem na záda cvičila 5 let. A jestli myslíš čas, tak nám to vychází na 3×10 minut, ale to ne vždy dáme.
@Aspera píše:
Už cvičíme půl roku a ještě náš určitě nějaký měsíc čeká. Cvičíme teda na nohy do X, ale to asi bude podobné. Já jsem na záda cvičila 5 let. A jestli myslíš čas, tak nám to vychází na 3×10 minut, ale to ne vždy dáme.
s jak starým dítětem a co konkrétně? dík
Malému jsou 4 roky. Cvičíme od 3,5. Má poruchu pohybového centra a s tím spojené nohy do X, špatné držení hlavy, vytočená ruka a ještě něco. A cvičíme na tu poruchu a už je vidět, že se to rovná.
Na ploche nozky doporucuji chodit hodne naboso na povrchu stylu pisek, ted v zime treba solna jeskyne, v lete u vody a piskoviste.Se synem sbirame nozickami koralky a sypeme do kyblicku.Je to formou zabavne hry a nemusim ho trapit cviky jako takovymi
Vetsinou je to dlouhodobejsi zalezitost a chce to dbat i na spravny vyber boty.Na jaro chci kupovat barefooty.
@monrom to ti takto na dálku nepopíšu. Jde o vojtovku 2 generace, kde mačkáme různé body, malý dává ruce a nohy do určité polohy a tím se to postupně rovná. Pokud máš zájem můžu dát kontakt na fyzioterapeuta v Karlových Varech, který tuto metodu dělá, nikde jinde jsme zatím nikoho nenašli. Vbočené kotníky měl syn taky a už je máme v pořádku.
Jak starý syn? Co nosí za boty? Jak je na tom zbytek těla-ploché nohy můžou mít příčinu i ve špatném držení těla, rozestoupený břišní svalstvo atp.
Je mu 5let. Boty má kvalitní. Nosí i na míru dělané vložky. Příčinu i cviky známe. Jen jsem se zapomněla dr zeptat jak dlouho denně cvičit
Zkus pohledat něco o barefoot. Je to pravý opak „kvalitních zdravotních bot“ a vložek na míru.
@DankaF píše:
Je mu 5let. Boty má kvalitní. Nosí i na míru dělané vložky. Příčinu i cviky známe. Jen jsem se zapomněla dr zeptat jak dlouho denně cvičit
myslím, že pokud nemá vyloženě nezdravé zdeformované nohy.. klenba se vytvaruje prací, ne podpěrou
@Lutonka píše:
Na ploche nozky doporucuji chodit hodne naboso na povrchu stylu pisek, ted v zime treba solna jeskyne, v lete u vody a piskoviste.Se synem sbirame nozickami koralky a sypeme do kyblicku.Je to formou zabavne hry a nemusim ho trapit cviky jako takovymi
Vetsinou je to dlouhodobejsi zalezitost a chce to dbat i na spravny vyber boty.Na jaro chci kupovat barefooty.
Souhlas, dnes nám to doporučila doktorka. Taky se chci vypravit na nákup barefootek
V létě chodí skoro pořád bos, V zimě to jaksi nejde
Cviky máme také super spíš na hraní. Jen potřebuji vědět jak dlouho…
No tak si zavolej tomu doktorovi ne?
Kdyz se na neco zapomenu zeptat u doktora, tak se na to snad nejdu zeptat mamin na emiminu, ale zvednu telefon coz? ![]()
@Lutonka píše:
No tak si zavolej tomu doktorovi ne?Kdyz se na neco zapomenu zeptat u doktora, tak se na to snad nejdu zeptat mamin na emiminu, ale zvednu telefon coz?
Dík za radu, to mě nenapadla
Zřejmě nemohu lékaři z nějakého důvodu zavolat, třeba nás vzal před dovolenou…
@DankaF Tak pouzij hlavu-plocha noha neni nic, na co by se umiralo. Cvicte zatim tak dlouho, jak to syn vydrzi a po dovolene si tam brnkni. Nemyslim to vubec zle, jen tady tezko nekdo vydedukuje, co vam doporucil doktor ![]()