Baštíte někdo rýžové vločky toustované?

6429
28.6.05 17:29

Baštíte někdo rýžové vločky toustované?

Ahoj,

dnes jsem si koupila rýžové vločky toustované - z rýže natural - výrobce Country Life. Akorát jsem se ve spěchu zapomněla zeptat, jestli se mají povařit nebo stačí je nechat nabobtnat a změknout např. v jogurtu, ovocné přesnídávce apod.

Psala jsem do Country Life, ale i když mi přišla doručenka, že někdo dotaz otevřel, tak už pár hodin nic.. Ráda bych ale novinku co nejdřív vyzkoušela - máte s tím někdo zkušenosti?? Jako to vaše dětičky mají rády?

Díky,

E.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

3417
28.6.05 17:49

Efino jsou to ty bílé a tvrdé? Tak ty občas dělám, nechám je krátce povařit, zdají se mi dost tvrdé, že by to bobtnalo dlouho. Takže povařím a nechám dojít.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6429
28.6.05 18:46

Jojo, tvrdé jsou dost. Jen jsem se říkala, abych nevařila něco, co se nemá a varem nezničila všechny živiny..

Tak díky za zkušenost..

A jak je Pimpo připravuješ? Jako kaši k ovoci nebo jako přílohu místo brambor?
Nechám se inspirovat :-)

Díky,E.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3417
28.6.05 19:34

Z vloček jsem vždycky dělala kaše, jako přílohu to neumím, lépe řečeno jsem to nikdy nezkoušela. Mám vločky zafixovaný jako ingredienci do kaší. Ale mohla bych to zkusit, doufám že to nebude na vyhození :D .

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6429
28.6.05 19:52

OK, dík, zkusím nejdříve taky jako kaši s ovocem.
Tím, že k obědu místo brambor či rýže dělám někdy jen jáhly a nyní nově kuskus, což jsou pidikousky, tak ty vločky jsou oproti tomu velké :-) mohlo by to tedy jít..
uvidím, jak se to bude či nebude „blemcat“.. :-
E.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.6.05 23:06

Efino, prosím tě k čemu se nejlépe hodí kuskus jako příloha? Já ho zatím nedělala, ale mám ho už přes měsíc koupený a pořád nevím k čemu ho udělat … k omáčkám, k pečeného masu? Nebo se dá jist i samostatně? Já zatím zkoušela pohanku a je moc dobrá. díky za radu Alusha

  • Nahlásit
  • Citovat
6429
29.6.05 06:46

Chápu-li to správně, že jej chceš dělat pro sebe, tak to ti neporadím, my dělali kuskus pro nás jednou a ta konzistence - nic nekoušeš = divný pocit, nás odradila. Dělali jsme to tuším se zeleninou,masem, zahuštěné a dané normálně jako kdyby to byla třeba rýže a na to ta smes masa, zeleniny omáčky.. Ale fakt nic moc.. Nicméně malé chutná - dělám se zeleninou a spojím UM.
E.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2907
29.6.05 14:26

Alusha
já zase kuskus můžu, mě to chutná. Dělám z toho nákyp - osmažím cibulku, přidám mraženou zeleninu, zaliju vodou přidám kuskus, osolím, dám sojovou omáčku nebo kostku bujonu a asi 10 minut povařím. Případně dolévám vodu aby se nepřipálilo.
Nechám chvilinku zchladnout dám buď prášek do pečiva nebo sušené kvasnice, šlehačku a dám zapéct na 2é minut do trouby. dá se to jís samotné nebo jako příloha k masu.
Maky

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6429
5.7.05 22:03

Maky, to nezní špatně, ještě tedy kuskus pro dospěláky vyzkouším :-)
Ale už teď vím, že se k tomu budu dlouho odhodlávat :-)
Ale určo zkusím, recept stažen a uložen :-)
E.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama