Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, Boll už dělá přímo batoh pro školáky, další kvalitní značka batohu je Deuter
Dobrý je i Topgal. Jinak dcera je v devitce a má batoh Vans. To je spíš trendová záležitost. Proti Topgal je výrazně lehčí, ale současně stále ještě pevný a vypadá, že vydrží. Je otázka, v jakém ročníku tvůj syn je. Já bych ho nechala, ať si vybere sám.
Mame Topgal, je to teda malinko drazsi zalezitost. Podle mne jsou to krasne a kvalitni batohy. Nechala bych syna, at si tam vybere sam…
Oxybag, Bagmaster, ale s těmihle mám zatím zkušenost jen pro 1.stupen. Obě jsou to české značky myslím, ten Oxy určitě. Bagmaster má ve větších městech i showroomy, vše ukážou. Oxybagy mají hodně v papírnictvích. Topgal si chválili známí.
Mame Beckmann. Drahej jako krava, ale kvalitni a nadhernej. Z Topgalu si dcera nevybrala a nedivim se. Pro teenagery, hlavne holky, je ten vyber dost chabý.
@Jahudka82 píše:
Oxybag, Bagmaster, ale s těmihle mám zatím zkušenost jen pro 1.stupen. Obě jsou to české značky myslím, ten Oxy určitě. Bagmaster má ve větších městech i showroomy, vše ukážou. Oxybagy mají hodně v papírnictvích. Topgal si chválili známí.
Oxybag jsem hodně viděla, když vodím děti do školy.
Děti mají topgaly a jsem spokojená. Pořád jsou pěkné a vydrží hodně. Nejstarší zkoušela různé batohy, ale každý vydržel max rok. Topgal má od 8. třídy, teď je v druháku na SŠ a předpokládám, že vydrží až do maturity.
Dcera si vybrala Coocazoo, koukni. Jsou německé, značka Hama. Topgal má mladší dcera, jsou kvalitní, ale ty větší byly jakoby moc objemné směrem dopředu. A Boll jsme zkoušeli taky a ten studentský, udávaný do 160cm, byl dítěti 150cm knop.
@jita22 píše:
Oxybag jsem hodně viděla, když vodím děti do školy.
Ten jsme teď kupovali do 3.tridy. Je lehouckej! Kluk je hubeňour tak aby kromě knížek nenesl ještě další 2 kila. No levnej úplně nebyl, ale byl k narozeninám a zasponzorovany babičkou;)
@Jahudka82 Jojo já jsem ho taky kupovala do třetí, lehoucky mi také přijde, a i designově je batoh moc hezky, takovy “normální”, žádná divočina. Uměla bych si představit i do šesté, sedmé třídy. Kdyby se k němu hezky choval ![]()
@Semtex píše:
@Jahudka82 Jojo já jsem ho taky kupovala do třetí, lehoucky mi také přijde, a i designově je batoh moc hezky, takovy “normální”, žádná divočina. Uměla bych si představit i do šesté, sedmé třídy. Kdyby se k němu hezky choval
My máme hnědozelený jakoby maskac ale takový decentní vzor, kluk má rád army styl.
Synovi i vnukovi jsem koupila vždycky Topgal.
Oba jsou velicí, takže i do první třídy jsem vybírala větší, pro 2-3 třídu.
Vím, je o něco dražší než normální batohy, ale synovi vydržel celé 4 roky, teď do páté jsem mu koupila už studentský, protože toho učení je o něco více.
Koupila jsem ROTH 20036, já jsem spokojená, syn je také spokojený. Vejde se tam toho hodně.
Ahoj všichni, syn chce pořídit nový batoh do školy, je na druhém stupni, poradíte dobrou značku, která má ty batohy kvalitní a odolné.