Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Řeším jestli do druhé tř. koupit batoh Topgal nebo Cool.
Vím, že Topgal má všude velmi dobré ohlasy, ale příjdou mi barevně jednodušší pro holky, pro kluka bych asi neváhala. Cool jsou vzhledově zajímavější, taky jsem na ně četla dobré reference, ale je jich v diskuzích podstatně méně než na Topgal.
Bohužel taky Topgal nemůžu s dcerou vyzkoušet, protože jsem ho v krámech neviděla. Cool mají teď v Tescu, ještě jsem ho neprohlížela, ale zdá se mi, že proti Topgalu, který jsem zkoumala na netu, má méně přihrádek. Je tu někdo, kdo má zkušenosti s oběma? Který je lepší?
Do první třídy jsem chtěla aktovku a dost jsem se sekla, tak bych nechtěla udělat stejnou chybu.
Ahoj, omlouvám se, neodpovím Ti,,,, naopak položím otázku… proč ses s tou aktovkou v první třídě sekla? Já mám teda ještě dva roky čas, ale právě aktovka mi přijde pro prvňáčka nejvhodnější,,,,, můžeš mi to teda, prosím, vysvětlit? díky moc, A.
My koupili Topgal, takže asi neporadím, ale rozumím ti - vybírání nebylo nic příjemného.
Jinak Adli si nakonec vybrala batoh z kolekce Euforia a já jsem dost nadšená, moc se mi líbí.
L.
Ahoj tak můj syn používá již dva roky topgal a zdá se mi celkem dobrý vypadá pořád stejně zachovale jen mi přijde trochu težký ale asi to bude učebnicema protože na netu jsem se koukala na váhy a je téměř nejlehčí
ZUZAn
ahoj my chcem kupovat dceři ted v zimě batoh, máme omrknutý Topgaly. Jukala jsem na Cool a vypadá teda líp aspoň co se designu týče. O té značce teda slyším poprvé, jsou nějaké net obchody? Našla jsem jen bazarové zboží ![]()
Ahoj, my zrovna nedávno objednávali v pořadí již druhý Topgal a včera mi přišla mailem nabídka a mají hodně velký slevy.
bohužel neznám, ale topgal je fakt kvalitní.S aktovkou jsme se sekli taky a v první třídě k vánocům dostala svůj první topgal. A druhý až v 5. třídě, takže vydržel dost. Aktovce hodně blblo zapínání.
http://www.topgal.cz/vyrobky-v-akci/
Vezmu to popořadě ![]()
Anik - Aktovka mě neuchvátila v tom, že dcera jí měla jentaktak. Má jestli si dobře pamatuju Hamu, taky jsem jí brala proto, že mi pro prvňáčka přišla o trochu lepší než batoh, i když jsem nastudovala, že dnes už jsou batohy ergonomické. Bohužel jak jí dcera měla našláplou, tak se dost často sama rozepínala, což bylo ke vzteknutí, protože když to držíš za ucho, které je přiděláno k vrchní klopně, která se sama zničehožnic sama otevře, tak obsah občas putuje na zem. A zdála se mi těžká, i když splňuje přísná kritéria pro aktovky, ale jak tu čtu Zuzan, tak má stejný problém s Topgalem
Myslím, že když jsem to loni vybírala, tak na váhu to bylo s aktovkou porovnatelné. Hama má super
y, což mě uchvátilo, teď se mi co se motivů týče, líbí Cool, ale právě nechci udělat stejnou chybu, že rozhodne design…
Cool mají v nabídce Tesco, Globus a i jinde jsem je viděla, právě tady u nás se zas nedá sehnat v krámě Topgal, abych si ho prohlídla zblízka. Co jsem loni četla na MMB, tak na Cool žádné špatné ohlasy nebyly naopak, ale Topgal v oblíbenosti jednoznačně vede.
Lesi já se bojím, že až dám té mojí vybrat, tak ohrne nos, že tam není žádná princezna apod. Bohužel v Tescu visí batohy Cool dost na očích, tak je viděla a to asi hnedtak něco nepřekoná. Takže asi spíš sháním důvod /teda jestli nějaký je/, jestli jí Cool vymlouvat, případně postavit před hotovou věc. Ona má jaksi občas dost vyhraněné názory na věc, takže musím mít argumenty ![]()
Teď jsem na Topgalu zjistila, že jsou vítězem testu MF Dnes, tak tam jdu zkoumat, jestli testovali taky Cool.
Ahoj, dcera má batoh Cool od 1. třídy, teď jde do 3. Batoh je stále jako nový, když se zašpiní narvu ho do pračky a vyperu. Mě se na něm líbí, že má vyztužená ergonomická záda, která se fakt dobře nosí (i mě když jí ho nesu). boční kapsy na pití, že se nic nevylije do učebnic. Pláštěnku.. /tu jsme teda moc nevyužily). Pevné stabilní dno. Dvě velké kapsy na učebnice, malou kapsu na sváču, a kapsičku na peněženku, klíče… Myslím, že mají spoustu i tmavých designů, my máme tmavě růžový s takovým maskáčovým růžovým vzorem a kytičkama a jsem ráda, že právě není moc princeznovský, že není okoukaný ani po dvou letech a malá ho neodmítá ani teď to 3. třídy, že je takový neutrální…Za mě doporučuju vřele.
kadlino, já jsme zrovna dceři objednala tenhle. Tak doufám, že bude o.k- je to totiž hama.Docela mě to totiž polekalo, doufám, že se nebude otvírat.
http://nejbaby.cz/…K__Hama.html
k.a.c.k.a. píše:
kadlino, já jsme zrovna dceři objednala tenhle. Tak doufám, že bude o.k- je to totiž hama.Docela mě to totiž polekalo, doufám, že se nebude otvírat.
Tak přesně takovou máme aktovku i s koníkem, držím palce ať dopadnete s batohem líp než my!😉
Lesi já jsem asi víc komerčnější a líbí se mi
o dceři ani nemluvím ![]()
Zato Topgal není úplně dle mého gusta.
V Tescu mají i tmavší, ale pro dceru není ani černá dostatečně tmavá barva ![]()
Koukala jsem na test MF Dnes - na Topgalu ho mají dokonce na stránkách a co tam psali, tak všechny batohy vyhovují, jen jedna aktovka ne a v pořadí rozhodovaly bezpečnostní prvky, které mi nejsou lhostejné, ale nejsou to nejdůležitější, i když Cool je má, protože dcera má odvoz do i ze školy a bohužel to tak bude i v budoucnu.
Ještě se stavím prohlédnout si Cool naživo, ale asi tuším, co u mě rozhodne - pokud Cool bude mít obě kapsy na učebnice pod jedním zipem. Ta naše je strašná louda a prohrabávat každou kapsu zvlášť, než najde to, co potřebuje, tak naše paní učitelka z ní zešediví a že k tomu s naší mladou nemá daleko i bez toho
Vlastně mě inspiroval poznatek o víceklopnovémpenálu jedné maminky z Lesininy diskuze a u nás se to dá aplikovat i na batoh ![]()
Ahojky holky,
já jsem jednoznačně rozhodnutá pro Topgal, přijde mi ergonomicky nejlepší. Loni jsme ho kupovali neteři, tak jsem ho na Marťovi zkoušela a už před rokem, kdy byl menší mu seděl dobře, takže tohle mám vyřešené. Ale teďka mám další problém - nevím, jestli je lepší dvoukomorový nebo třikomorový
? Ten tříkomorový je asi lepší na přehlednost, ale nevím, jestli není jestli není o moc těžší. Marťa je sice silák, ale ty učebnice také něco váží ![]()
tterka píše:
Ahojky holky,
já jsem jednoznačně rozhodnutá pro Topgal, přijde mi ergonomicky nejlepší. Loni jsme ho kupovali neteři, tak jsem ho na Marťovi zkoušela a už před rokem, kdy byl menší mu seděl dobře, takže tohle mám vyřešené. Ale teďka mám další problém - nevím, jestli je lepší dvoukomorový nebo třikomorový? Ten tříkomorový je asi lepší na přehlednost, ale nevím, jestli není jestli není o moc těžší. Marťa je sice silák, ale ty učebnice také něco váží
Nám paní učitelka doporučila dvoukomorový - lépe se v něm hledá a udržuje pořádek
Což budeme nutně potřebovat. A penál nejlépe jednopartový - prý jinak děti hledají pomůcky hrozně dloooooouuuuuhooooo ![]()
L.
Lesi, moc ti děkuji za rady
. Sice nás škola čeká až za rok, ale Ježíšek pomalu vybírá dárečky, tak aby se neseknul ![]()
Za nás topgal, ale upřímně, vzhledem k tomu, že s druhým nemám zkušenosti, nemohu souduit. My kupovali tento batoh - http://www.sevt.cz/…to-42225900/ samozřejmě auto, jak jinak ![]()
Já bych se asi neomezovala na značku, ale hlavně vyzkoušet. Člověk totiž nikdy neví, jak dítěti sedí, a omezovat se na jednu značku, protože má dobré refenrece, asi není nejmoudřejší, dítka jsou individuální, a co se týče zad, se kterými máme problémy snad všichni, rozhodně bych nepodceňovala situaci.
Takže držím palce s výběrem, vezmi drobátko s sebou, však ono si něco vybere, jenom pozor, kámoška má třeba dcérenku, která si vždy suverénně bere to nejdražší, bez ohledu na to, jak to vypadá
![]()