Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,
syn (16m) má angínu. Od včera má teplotu kolem 39 a nějak se nedaří to snížit. Dostal ATB Ospen. Nemát někdo zkušenost, jak tyhle ATB rychle zaberou a kdy mu tak teplota klesne? Sem z toho celá na větvi, vypadá tak smutně chudinka
a ještě sem se chtěla zeptat, jak často ho mám převlékat či povlečení? Děkuji za rady ![]()
Ahoj, ATB zaberou do 3 dnů
Děti, pokud mají horečky a dostanou ATB, tak jsou lepší ten 2.den užívání. Převlékala bych úplně stejně jako do teď
Pokud bude propocený, tak samo dřív. Jinak povlečení převlékám až po vystonání. Ať je malý brzo fit ![]()
Děkuji,ta teplota mě trápí, mám dávat i diazepan nebo jak se to píše, ale mám ho od prvního očkování a na krabičce napsáno 3× denně 1/4,ale malému je ted už 16měsíců, tak nevím, jestli bych měla pořád dávat jen čtcrt prášku nebo už třeba půl…nevíte? Doufám,že rychle ATB zaberou a bude mu dobře…dostal teprve dvakrát ![]()
Dávej 1/4 Diazepamu, pokud teplota bude nad 38,5. Jinak ne, rozhodně ne pravidelně 3× denně, pokud nebude horečka nad těch 38.5
Neboj, bude líp
Mám v živé paměti syna, který měl angínu ve 20 měsících a chudák malý jen seděl v křesle a smutně koukal ![]()
Ať máte klidnou noc ![]()
fragola píše:
Dávej 1/4 Diazepamu, pokud teplota bude nad 38,5. Jinak ne, rozhodně ne pravidelně 3× denně, pokud nebude horečka nad těch 38.5
Neboj, bude lípMám v živé paměti syna, který měl angínu ve 20 měsících a chudák malý jen seděl v křesle a smutně koukal
Ať máte klidnou noc
Naprosto souhlasím s fragolou, ve všem. My měli taky angínu(v říjnu) a ATB zabrala hned 2.den užívání. Diazepam(1/4) jsem dávala taky jen pokud byla TT vyšší než 38,5°C v konečníku.
tak jen ATB ti teplotu nesníží, měla bys dávat i nurofen nebo panadol na snížení teploty.
Nam zabral ospen na anginu za 2 dny presne. Potom by uz ani nemel byt infekcni, takl ma cenu prevliknout periny.
holky děkuji, dala jsem mu 1/4 na noc. Ale kamarádka mě vyděsila,že bych mu měla dát už půl, že má 14kg, což je na půl akorát. Ale nedala sem raději. samozřejmě mu dávám i nurofen a střídám s paralenem, jak říkala paní dr. a i lékarnice. Ale má skoro pořád 39, tak to nějak moc nepomáhá…jen se to třeba nepatrně sníží,ale i to je úspěch. dneska v 7 ráno dostal třetí dávku po 4ml toho Ospenu,tak doufám,že se špuntík už dočká a bude mu lépe. je to taková hromádka neštěstí. pořád nosí plínku a šmudla se sní… ![]()
Klovasa píše:
holky děkuji, dala jsem mu 1/4 na noc. Ale kamarádka mě vyděsila,že bych mu měla dát už půl, že má 14kg, což je na půl akorát. Ale nedala sem raději. samozřejmě mu dávám i nurofen a střídám s paralenem, jak říkala paní dr. a i lékarnice. Ale má skoro pořád 39, tak to nějak moc nepomáhá…jen se to třeba nepatrně sníží,ale i to je úspěch. dneska v 7 ráno dostal třetí dávku po 4ml toho Ospenu,tak doufám,že se špuntík už dočká a bude mu lépe. je to taková hromádka neštěstí. pořád nosí plínku a šmudla se sní…
to bude dobré ![]()
Martin měl svoji prvný angínu v 11 měsících a taky měl přes 39 minimálně 2 dny.
A to snížení teploty je vždy lepší jen o trochu než aby se mu to srazilo třeba o stupen a pak vylítlo.
Za chvíli bude lepší ![]()
Ahojky není co již radit holky řekli vše, jinak neboj děti kolikrát mají toplotu i okolo 40 a dobrý, je to u nich naprosto normální. Přej, aby se malému co nejdříve ulevilo ![]()
Jo teda rozhodne bych paralen dala, necekala bych na ucinek ATB.
Dostává nastřídačku nurofen a paralen
Tak snad se dočká a bude mu fajn,ted sel spinkat,tak uvidim až se vzbudí
Jinak děkuji všem ![]()
Tak teď nějak nechápu. Vzbudil se a má 36,2…což je dobré,ale co pět minut to zašlehlá plínka
A doto už nefnuká,ale rovnou řve ![]()
Tak s teplotou dobrý
Dáváš k ATB nějaká probiotika (laktobacílky nebo je dobrý Nutrolin). Jinak ATB a probiotika by se měla nedávat současně, mela by mezi nimi být pauza několik hodin.
Jojo,dávám lakobacílky baby 2×denně. Současně nedávám, to u sem byla poučena kdysi v nemocnici
A mám mu naservírovat dietu nebo může jíst normálně,když je to ATB průjem? To mi nějak uniklo
Snad to s tou teplotou uz nebude tak horzné ![]()