Batole a angína

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2858
8.11.11 23:38

Batole a angína

ahoj holky,
syn (16m) má angínu. Od včera má teplotu kolem 39 a nějak se nedaří to snížit. Dostal ATB Ospen. Nemát někdo zkušenost, jak tyhle ATB rychle zaberou a kdy mu tak teplota klesne? Sem z toho celá na větvi, vypadá tak smutně chudinka :cry: a ještě sem se chtěla zeptat, jak často ho mám převlékat či povlečení? Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
8.11.11 23:53

Ahoj, ATB zaberou do 3 dnů :wink: Děti, pokud mají horečky a dostanou ATB, tak jsou lepší ten 2.den užívání. Převlékala bych úplně stejně jako do teď :wink: Pokud bude propocený, tak samo dřív. Jinak povlečení převlékám až po vystonání. Ať je malý brzo fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
9.11.11 00:02

Děkuji,ta teplota mě trápí, mám dávat i diazepan nebo jak se to píše, ale mám ho od prvního očkování a na krabičce napsáno 3× denně 1/4,ale malému je ted už 16měsíců, tak nevím, jestli bych měla pořád dávat jen čtcrt prášku nebo už třeba půl…nevíte? Doufám,že rychle ATB zaberou a bude mu dobře…dostal teprve dvakrát :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
9.11.11 00:13

Dávej 1/4 Diazepamu, pokud teplota bude nad 38,5. Jinak ne, rozhodně ne pravidelně 3× denně, pokud nebude horečka nad těch 38.5
Neboj, bude líp :hug: Mám v živé paměti syna, který měl angínu ve 20 měsících a chudák malý jen seděl v křesle a smutně koukal :-(
Ať máte klidnou noc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
9.11.11 01:52
fragola píše:
Dávej 1/4 Diazepamu, pokud teplota bude nad 38,5. Jinak ne, rozhodně ne pravidelně 3× denně, pokud nebude horečka nad těch 38.5
Neboj, bude líp :hug: Mám v živé paměti syna, který měl angínu ve 20 měsících a chudák malý jen seděl v křesle a smutně koukal :-(
Ať máte klidnou noc :kytka:

Naprosto souhlasím s fragolou, ve všem. My měli taky angínu(v říjnu) a ATB zabrala hned 2.den užívání. Diazepam(1/4) jsem dávala taky jen pokud byla TT vyšší než 38,5°C v konečníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
9.11.11 06:17

tak jen ATB ti teplotu nesníží, měla bys dávat i nurofen nebo panadol na snížení teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
9.11.11 09:04

Nam zabral ospen na anginu za 2 dny presne. Potom by uz ani nemel byt infekcni, takl ma cenu prevliknout periny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
9.11.11 09:24

holky děkuji, dala jsem mu 1/4 na noc. Ale kamarádka mě vyděsila,že bych mu měla dát už půl, že má 14kg, což je na půl akorát. Ale nedala sem raději. samozřejmě mu dávám i nurofen a střídám s paralenem, jak říkala paní dr. a i lékarnice. Ale má skoro pořád 39, tak to nějak moc nepomáhá…jen se to třeba nepatrně sníží,ale i to je úspěch. dneska v 7 ráno dostal třetí dávku po 4ml toho Ospenu,tak doufám,že se špuntík už dočká a bude mu lépe. je to taková hromádka neštěstí. pořád nosí plínku a šmudla se sní… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
9.11.11 09:52
Klovasa píše:
holky děkuji, dala jsem mu 1/4 na noc. Ale kamarádka mě vyděsila,že bych mu měla dát už půl, že má 14kg, což je na půl akorát. Ale nedala sem raději. samozřejmě mu dávám i nurofen a střídám s paralenem, jak říkala paní dr. a i lékarnice. Ale má skoro pořád 39, tak to nějak moc nepomáhá…jen se to třeba nepatrně sníží,ale i to je úspěch. dneska v 7 ráno dostal třetí dávku po 4ml toho Ospenu,tak doufám,že se špuntík už dočká a bude mu lépe. je to taková hromádka neštěstí. pořád nosí plínku a šmudla se sní… :-(

to bude dobré :hug:
Martin měl svoji prvný angínu v 11 měsících a taky měl přes 39 minimálně 2 dny.
A to snížení teploty je vždy lepší jen o trochu než aby se mu to srazilo třeba o stupen a pak vylítlo.
Za chvíli bude lepší :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
9.11.11 10:30

Ahojky není co již radit holky řekli vše, jinak neboj děti kolikrát mají toplotu i okolo 40 a dobrý, je to u nich naprosto normální. Přej, aby se malému co nejdříve ulevilo :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
9.11.11 10:38

Jo teda rozhodne bych paralen dala, necekala bych na ucinek ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
9.11.11 11:18

Dostává nastřídačku nurofen a paralen :) Tak snad se dočká a bude mu fajn,ted sel spinkat,tak uvidim až se vzbudí :) Jinak děkuji všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
9.11.11 13:23

Tak teď nějak nechápu. Vzbudil se a má 36,2…což je dobré,ale co pět minut to zašlehlá plínka :( A doto už nefnuká,ale rovnou řve :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
9.11.11 13:50

Tak s teplotou dobrý :palec: Dáváš k ATB nějaká probiotika (laktobacílky nebo je dobrý Nutrolin). Jinak ATB a probiotika by se měla nedávat současně, mela by mezi nimi být pauza několik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
9.11.11 14:11

Jojo,dávám lakobacílky baby 2×denně. Současně nedávám, to u sem byla poučena kdysi v nemocnici :) A mám mu naservírovat dietu nebo může jíst normálně,když je to ATB průjem? To mi nějak uniklo :(Snad to s tou teplotou uz nebude tak horzné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí