Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A nevidíš v krku bílé fleky? Taky ještě může mít afty. to měla dcerea a taky s horečkou. a jinak pil dost celý den? Mimo UM?
@lampicka11 píše:
@Veru1987 ne. Nepřipadá, že tam něco má.
Počkej do zítra, do pondělí. Ted by stejně ani na crp nic nepřišli, je to brzy. Střídat nurofen, panadol. Případně jsem dávala na kotníky chladné zábaly jak byla brzo teplota. A tekutiny at má. Třeba sladky džus, oslazený čaj. Hlavně at pije. při nemocí jsem dávala cokoliv na pití i sladké, které běžně nepije.
Me dr. rikal, ze batolata anginu dostava velmi zridka, prakticky vubec
drzim palce at je lepe ![]()
Do 3 let je streptokoková angína spíše vzácnější. Navíc většina angín (i těch kvazi-ukázkových) je naštěstí virového původu. Pokud půjdete k lékaři, tak určitě s (nejlépe ranní) močí.
@Doctus do nocniku ještě neumí.
Ted mu to kleslo na 36,5 ![]()
Když se podívám do krku tak na zadní stěně je to červené a překrvené… Možná jedna mandle zvětšená. Ale povlak ani čepy nic. Spíš zábaly dělat nemůžu. Má ledové nohy a ruce a zimnici. To mu nemůžu dělat zábal ![]()
@Doctus jojo. Nurofen čípek 125mg má 13,5kg… Paralen sirup mu moc nezabral
@lampicka11
Když jsem to teď ještě jednou propočítával, tak by mohl skoro 8,5 ml (původně jsem se přehlédl a počítal jsem s tělesnou hmotností 12,5 kg). Předpokládám, že suspenze je o koncentraci 24 mg / ml (nebo taky 120 mg v 5 ml).
@Doctus tyjo… Bez odečtu má v konečníku 36,1
. Teď se vzbudil. Omítá cokoliv za tekutiny..ani na lzicku
Může ho bolet v krku, prostě viroza… Ta taky ale umí potrápit. Počkej do pondělí, co se z toho vyklube a kdyztak dr. Teplotu srazej, zkoušej dávat tekutiny (vlažný čaj) a na krk můžeš zkusit zábal aspoň (buď tvaroh nebo klasického „priznice“). To bude dobré, uvidíš.
@lampicka11
Tak pro 12,9kg dítě je dávka 8 ml po 6 hodinách, kdyby bylo nutné střídat s Nurofenem, pak tedy 6,5 ml Nurofen sirupu (20 mg ibuprofenu v 1 ml).