Batole a nárazový vítr

Anonymní
30.3.24 16:45

Batole a nárazový vítr

Dobrý den maminky, prosím nedávejte mi čočku, že tady zakládám tak „hloupé“ téma. Zajímá mě názor na momentální počasí a zda je vhodné chodit v takovém větru ven s batoletem (15měsíců). Jsme s přítelem na návštěvě u prarodičů (jv. Morava) a momentálně je zde nárazový vítr skoro 70km/hod. Já i moje máma máme strach, že by mohlo malému nafoukat do očiček. Chtěli jsme jet na výlet do dětské zoo (nakonec jsme odpoledne zaspali a nejeli, ale možná pojedeme zítra). Přítel ze mě však dělá idiota, že to nic není, a že si vždycky něco najdu (není to pravda, na výlet jsem se těšila a on to ví). Prostě chci vyřešit ten případný výlet zítra, kdy má být stejně, a trvat na tom, že nejedeme, anebo jet. Jistě jste už poznali, že s přítelem to teď není zrovna růžové :-(. Ale to je na jinou diskuzi. Prosím anonym, přítel zná můj nick.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65091
30.3.24 16:50

Tak ten vítr je nic moc, k tomu ten písek, my máme kvůli němu 3× překročený limit polétavého prachu. Šla bych ven na chvíli, spíš v kočárku. Vnuk takový vítr třeba ani nemá moc rád, vždycky chtěl víc stáhnout boudičku u kočárku, aby byl víc chráněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76405
30.3.24 17:14
@Anonymní píše: Více

bydlím na jv Moravě a ven nejdeme, byli jsme naposled minulou sobotu a dcera, která byla trochu nachlazená, to odstonala,
vidím na cyklostezku z okna - všechny tyto dny je liduprázdná, jen občas někdo venčí psa, ale kočárky, ani malé děti ani omylem,
já byla venku ve čtvrtek a nafoukalo mi do očí, které mě od té doby bolí,
takže tady u nás není venku nikdo, ani my bychom nešli - s batoletem určitě ne, ten vítr je tu opravdu šílený,
také jsme zítra chtěli jet do zoo, nepojedeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65091
30.3.24 17:16

@stinga jo, známá tak z minulého vichru skončila na očním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9712
30.3.24 17:21

My jsme byli venku před chvílí a ten vítr s prachem je hnus. Prcka bych ven nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.3.24 17:41

Naše pediatra mi už léta říká, že vichr je to nejhorší počasí, co může být. Daleko horší než mráz nebo déšť. Větrem se přenáší prach, alergeny a všechno možné.
Ven chodíme jen v případě nutnosti. Některé moje děti jsou citlivější a mají po větrném počasí kašel, zánět průdušek, spojivek, dutin.

Takže v takovém počasí jen nutné přechody. Ale ne pobyt venku.
Nejmladší je stejně stará. Pořád miluje odpolední spánek v kočárku. Má taky sklon k rýmě a měla několikrát zánět průdušek. V kočárku pod prodlouženou boudou spát může(nejlíp v závětří v průjezdu domu), ale pochodovat a hrát si venku v tom marastu ji nenechám.

Včera jsme byli v přírodě asi na tříhodinové túře. Vylákalo nás sluníčko. Šli jsme upraveným lesoparkem k přehradě, cestou právě zahajující sezónu zahrádky. Holky chtěly vidět koně, jít na trampolínu, vidět nové průvodní a naučné tabule. Naplánovali jsme to schválně na dobu, kdy spí, aby toho co nejvíc prospala. Ta síla větru a nárazy na volném prostranství jsou opravdu citelné.
Rozhodně Tě nemám za idiota, zůstala bych doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
30.3.24 17:51

Dnes jsme taky nešli, je to fakt otravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.24 18:09

My byli s půl roční a se čtyřletou včera i dnes skoro celý den venku, holkám to nevadilo a jsou otužilé…máme dům se zahradou a venku bylo teplo, ven nechodíme jen když hodně lije nebo když mrzlo minus 15…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.24 18:48

Děkuji za odpovědi. Ještě mi poraďte co s tím mým, nikdy neumí přiznat, že se myli :zed: Nebo.je to obecná mužská vlastnost? Táta to taky moc neumí, ale aspoň nedělá z mámy blbce… :roll:

• Citovat
  • Upravit
65091
30.3.24 18:51

dej mu to tu přečist

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.24 18:56
@vokishka píše: Více

To je sice dobrá rada, ale nezkousnul by, že tady veřejně ventiluju naše problémy, byť anonymně. :zed: A navíc nečte nic, co má více než 3 vety :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
6381
30.3.24 19:18

Já teda nevím, ale já bych z toho taky drama nedělala.
Dneska jsme byli venku 7 hodin, batolat požehnaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21785
30.3.24 19:21

@Dollorres záleží, kde jsi byla. Třeba jihovychod je opravdu už týden větrná hůrka, obrovské poryvy větru, skoro bez prestavky. V Čechách tak moc nefoukalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.3.24 19:24

@mado Praha a Beroun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21785
30.3.24 19:26

@Dollorres právě, že zakladatelka píše o jv Moravě a tam jsou teď poryvy, už aspoň ne, tak ledové, jak začátkem týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí