Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak ten vítr je nic moc, k tomu ten písek, my máme kvůli němu 3× překročený limit polétavého prachu. Šla bych ven na chvíli, spíš v kočárku. Vnuk takový vítr třeba ani nemá moc rád, vždycky chtěl víc stáhnout boudičku u kočárku, aby byl víc chráněný.
@Anonymní píše: Více
bydlím na jv Moravě a ven nejdeme, byli jsme naposled minulou sobotu a dcera, která byla trochu nachlazená, to odstonala,
vidím na cyklostezku z okna - všechny tyto dny je liduprázdná, jen občas někdo venčí psa, ale kočárky, ani malé děti ani omylem,
já byla venku ve čtvrtek a nafoukalo mi do očí, které mě od té doby bolí,
takže tady u nás není venku nikdo, ani my bychom nešli - s batoletem určitě ne, ten vítr je tu opravdu šílený,
také jsme zítra chtěli jet do zoo, nepojedeme
My jsme byli venku před chvílí a ten vítr s prachem je hnus. Prcka bych ven nebrala.
@Anonymní píše: Více
Naše pediatra mi už léta říká, že vichr je to nejhorší počasí, co může být. Daleko horší než mráz nebo déšť. Větrem se přenáší prach, alergeny a všechno možné.
Ven chodíme jen v případě nutnosti. Některé moje děti jsou citlivější a mají po větrném počasí kašel, zánět průdušek, spojivek, dutin.
Takže v takovém počasí jen nutné přechody. Ale ne pobyt venku.
Nejmladší je stejně stará. Pořád miluje odpolední spánek v kočárku. Má taky sklon k rýmě a měla několikrát zánět průdušek. V kočárku pod prodlouženou boudou spát může(nejlíp v závětří v průjezdu domu), ale pochodovat a hrát si venku v tom marastu ji nenechám.
Včera jsme byli v přírodě asi na tříhodinové túře. Vylákalo nás sluníčko. Šli jsme upraveným lesoparkem k přehradě, cestou právě zahajující sezónu zahrádky. Holky chtěly vidět koně, jít na trampolínu, vidět nové průvodní a naučné tabule. Naplánovali jsme to schválně na dobu, kdy spí, aby toho co nejvíc prospala. Ta síla větru a nárazy na volném prostranství jsou opravdu citelné.
Rozhodně Tě nemám za idiota, zůstala bych doma.
My byli s půl roční a se čtyřletou včera i dnes skoro celý den venku, holkám to nevadilo a jsou otužilé…máme dům se zahradou a venku bylo teplo, ven nechodíme jen když hodně lije nebo když mrzlo minus 15…
Děkuji za odpovědi. Ještě mi poraďte co s tím mým, nikdy neumí přiznat, že se myli
Nebo.je to obecná mužská vlastnost? Táta to taky moc neumí, ale aspoň nedělá z mámy blbce… ![]()
@vokishka píše: Více
To je sice dobrá rada, ale nezkousnul by, že tady veřejně ventiluju naše problémy, byť anonymně.
A navíc nečte nic, co má více než 3 vety ![]()
Já teda nevím, ale já bych z toho taky drama nedělala.
Dneska jsme byli venku 7 hodin, batolat požehnaně.
@Dollorres záleží, kde jsi byla. Třeba jihovychod je opravdu už týden větrná hůrka, obrovské poryvy větru, skoro bez prestavky. V Čechách tak moc nefoukalo.
@Dollorres právě, že zakladatelka píše o jv Moravě a tam jsou teď poryvy, už aspoň ne, tak ledové, jak začátkem týdne.
Dobrý den maminky, prosím nedávejte mi čočku, že tady zakládám tak „hloupé“ téma. Zajímá mě názor na momentální počasí a zda je vhodné chodit v takovém větru ven s batoletem (15měsíců). Jsme s přítelem na návštěvě u prarodičů (jv. Morava) a momentálně je zde nárazový vítr skoro 70km/hod. Já i moje máma máme strach, že by mohlo malému nafoukat do očiček. Chtěli jsme jet na výlet do dětské zoo (nakonec jsme odpoledne zaspali a nejeli, ale možná pojedeme zítra). Přítel ze mě však dělá idiota, že to nic není, a že si vždycky něco najdu (není to pravda, na výlet jsem se těšila a on to ví). Prostě chci vyřešit ten případný výlet zítra, kdy má být stejně, a trvat na tom, že nejedeme, anebo jet. Jistě jste už poznali, že s přítelem to teď není zrovna růžové
. Ale to je na jinou diskuzi. Prosím anonym, přítel zná můj nick.