Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dcera samozřejmě dostala pořádný spucung, ona to ale nemyslela zle - jako bití. Ona je zvyklá takhle plácat velkého psa u babičky, tak to bere jako mazleníMně říkala, že dělala bouchy bouchy jako s tím psem. Prostě si neuvědomila, že šestikilové mimino a čtyřicetikilový pes je krapet rozdíl…Každopádně asi za hodinu dorazí manžel z práce a pojedeme pro sichr do nemocnice. Manželovi ale asi neřeknu, jak se to stalo, protože by holku nejspíš pořádně zmydlil
Nemáte nějaký nápad, co mu říct? Že na to bříško spadl? Já fakt nevím :-/
Napad nemam, ale v nemocnici jim to rekni popravde. Treba, at manzel mezitim pocka se starsi v cekarne. Mechanismus zraneni je hodne dulezity.
@Anonymní píše:
A u doktora u vyšetření budeš taky lhát, jak se to stalo, když tam vedle tebe u toho bude stát manžel?
Ne, manžel nepojede, bude doma s dcerou. Doktorovi samozřejmě povím pravdu, ale bojím se o dceru, aby jí manžel opravdu nezbil, má na ni v poslední době nějak pifku.
@Anonymní píše:
Dcera samozřejmě dostala pořádný spucung, ona to ale nemyslela zle - jako bití. Ona je zvyklá takhle plácat velkého psa u babičky, tak to bere jako mazleníMně říkala, že dělala bouchy bouchy jako s tím psem. Prostě si neuvědomila, že šestikilové mimino a čtyřicetikilový pes je krapet rozdíl…Každopádně asi za hodinu dorazí manžel z práce a pojedeme pro sichr do nemocnice. Manželovi ale asi neřeknu, jak se to stalo, protože by holku nejspíš pořádně zmydlil
Ja bych si nevymyslela. Dite kteremu je 2,5 jeste nedokaze odhadnout svoji silu ani zrucnost. Tedy pokud to neni dite @markytka3. Jeji deti byly nejspis dokonale od mimina, nikdy nikoho neuhodily ani nezarlily. tdy pokud vubec nejake ma ![]()
@Anonymní píše:
@markytka3 Přesně proto píšu jako anonym. Mimi je jinak v pohodě, když mu prohmatávám bříško, nepláče, tak prostě nevím. Myslela jsem si, že třeba někdo má zkušenost, co sledovat, co třeba signalizuje nějaké vnitřní zranění. Přijde mi, že jsou tady mnohem paradoxnější dotazy (mám na testu dvě čárky, co myslíte, jsem těhotná?) a nikdo na ně takhle nereaguje.
tobe fakt by stacila odpoved jako ti dala Murra, ze je to normalni, ze se deti mlati, ze tvemu urcite nic neni bo jeji taky prezila? nevim, ale ptat se na anonymnim serveru, kde valna vetsina autorek neni vysoke inteligence (viz. dotazy typu dve carky) mi prijde velice absurdni. a k tvemu dovetku, ze na to nikdo nereaguje - u dvou carek nejde diteti o zivot. me jednou syn pri hrani „slapl“ omylem dcerce na krk, uz byla vetsi, tak mi mohla rici, co se stalo a presto jsem jela do nemocnice a doktor se nad moji navstevou, ac byla zbytecna vubec nepozastavil. ver nebo ne, vubec mne nenapadlo prvni vec co udelat, letet psat dotaz na emimino. a myslim, ze pohmatem jako laik poznas uplne prd.
@Anonymní píše:
Tak tvyho manžela bych chtěla mít doma. Zmydlil 2 lety dítě jen proto, že neumí myslet a porovnávat jako dospěly? To snad ne.
Já bych do nemocnice asi nejela, ale ze mě si příklad neber, jednak jsem zdravotní sestra s praxí na traumatologii a druhak mám vnímání zranění a nutnosti návštěv nemocnice hozeny jinak.
@Anonymní píše:
Tak v tom pripade, by ale za to nemela byt potrestana.
@Anonymní píše:
Ne, manžel nepojede, bude doma s dcerou. Doktorovi samozřejmě povím pravdu, ale bojím se o dceru, aby jí manžel opravdu nezbil, má na ni v poslední době nějak pifku.
Jestli tvůj manžel bije dceru, tak bych to s ním nějak řešila. To mi fakt nepřijde normální. Ale neřešila bych to tak, že bych mu lhala.
@markytka3 píše:
tobe fakt by stacila odpoved jako ti dala Murra, ze je to normalni, ze se deti mlati, ze tvemu urcite nic neni bo jeji taky prezila?
To je tedy slusna demagogie. Bylo to receno s nadsazkou, coz jsi asi nepochopila. A pochybuju o tom, ze tvoje dite ve dvou letech nikdy nikoho neprimerene neplaclo
@murra píše:
Ja bych si nevyJa bych si nevymyslela. Dite kteremu je 2,5 jeste nedokaze odhadnout svoji silu ani zrucnost. Tedy pokud to neni dite @markytka3. Jeji deti byly nejspis dokonale od mimina, nikdy nikoho neuhodily ani nezarlily. tdy pokud vubec nejake ma
mam a myslim, ze od tech tvych budou i kapku inteligentnejsi. ve 2,5 letech uz chodily do statni skolky a fakt vedely, ze mala pulrocni mimina se ze sedacek neschazuji a lide se nekousaji (to udelal syn jednou snad kolem roku, kdyz ho starsi dite na piskovisti otravovalo). mely jine zajmy - sportovaly, chodily na anglictinku, na rukodelne krouzky - jejich energii jsem vybijela jinak, nesedela jsem cele dny na emiminu, ale venovala se jim. a i kdyby k takovemu incidentu doslo a ja u toho nebyla, urcite bych takovouto situaci nebagatelizovala bo vim, ze mlatit nekoho do bricha, obvzlast 4 mesicni miminko, je urcite neco jineho nez ho odstrit na koberci ![]()
Příspěvek upraven 28.11.19 v 15:07
Tak hlavně dcera už dostala pucunk.
Nějaké dvojí tretání taky není to pravé ořechové. A pokud to otec není schopný pochopit že dvouleté dítě všechno nedomyslí, tak nevím co s ním.
@markytka3 píše:
tobe fakt by stacila odpoved jako ti dala Murra, ze je to normalni, ze se deti mlati, ze tvemu urcite nic neni bo jeji taky prezila? nevim, ale ptat se na anonymnim serveru, kde valna vetsina autorek neni vysoke inteligence (viz. dotazy typu dve carky) mi prijde velice absurdni. a k tvemu dovetku, ze na to nikdo nereaguje - u dvou carek nejde diteti o zivot. me jednou syn pri hrani „slapl“ omylem dcerce na krk, uz byla vetsi, tak mi mohla rici, co se stalo a presto jsem jela do nemocnice a doktor se nad moji navstevou, ac byla zbytecna vubec nepozastavil. ver nebo ne, vubec mne nenapadlo prvni vec co udelat, letet psat dotaz na emimino. a myslim, ze pohmatem jako laik poznas uplne prd.
Me tohle asi nikdy neprestane prekvapovat. Jako chapu to sam u sebe, ale u deti? Tak tam kdyz nevim nebo si nejsem jista, tak spis jedu nebo alespon volam k lekari nez neco zanedbat. Presne, jak jsi psala, u tech deti ti snad ani nikdo nerekne ze to bylo zbytecny, a to ja bych dost tvrde trestala zneuzivani a hlavne naduzivani pohotovosti, ale deti jsou proste vyjimka.
@markytka3 píše:
mam a myslim, ze od tech tvych budou i kapku inteligentnejsi. ve 2,5 letech uz chodily do statni skolky a fakt vedely, ze mala pulrocni mimina se ze sedacek neschazuji a lide se nekousaji (to udelal syn jednou snad kolem roku, kdyz ho starsi dite na piskovisti otravovalo). mely jine zajmy - sportovali, chodili na anglictinku, na rukodelne krouzky - jejich energii jsem vybijela jinak, nesedela jsem cele dny na emiminu ale venovala se jim. a i kdyby k takovemu incidentu doslo a ja u toho nebyla, urcite bych takovouto situaci nebagatelizovala bo vim, ze mlatit nekoho do bricha je urcite neco jineho nez ho odstrit na koberci
Tak to opravdu sedi, nekdo kdo ma emiminu bezmala 3000 prispevku mi bude vycitat, ze sedim cele dny na emiminu
Zajimalo by me, co ty vis o tom, jake krouzky moje deti navstevuji, jak se jim venuji a od kdy chodily do statni skolky?
Příspěvek upraven 28.11.19 v 15:10
@Anonymní píše:
No v nemocnici budes muset rict taky pravdu. Jakoukoliv historky by se mohla obrátit proti tobe a jeste by to mohlo vypadat, ze jsi to udelala ty.
Budeš muset říct pravdu, co když chlap uvidí lékařskou zprávu? Pak bude vztekly na holku i na tebe žes lhala
nicméně pokud je u vás standart, že chlap mlátí 2 letou, tak se ani nedivím, že ji přijde normální mlátit miminko ![]()
A u doktora u vyšetření budeš taky lhát, jak se to stalo, když tam vedle tebe u toho bude stát manžel? Zprávu od doktora mu nedáš přečíst? Víš, lež má krátké nohy.
A tím lhaním jdeš vzorem své dceři. Tak aby ses pak za 10 let nedivila, že ti bude lhát, než aby ti řekla pravdu.
Příspěvek upraven 28.11.19 v 14:57