Batole mě neposlechne a provokuje

Anonymní
4.12.16 11:27

Batole mě neposlechne a provokuje

Ahoj maminky. Žiju s prckem sama, malemu je skoro 2,5 roku a poslední dobou je to s ním hruza. Neposlouchá mě, klade odpor snad při všem co po něm chci, oblekani to je katastrofa, dela že neslyší, ignorace, doma dělá schválně bordel aby si vynutil pozornost, kdyz třeba vařím. Nebo buší do skla a přitom se na mě dívá a usmívá se ikdyz vi, ze to dělat nesmí. Bohužel jsem na všechno sama a nemůžu se mu věnovat úplně každou minutu. Zvláštní je, že to dělá jen mě. Když je s někým jiným tak je hodnější. Je to šídlo, ale poslechne víc cizího. Moje matka říkala, ze když mi ho hlídala, byl moc hodný a pak jsem přišla ja a bum, malej se začal předvádět.. zkoušela jsem mu dát na zadek, nepomohlo to - neposlechl a když jsem na něj začala zvyšovat hlas, tak se rozbrečel a začal me objímat - je dost citlivej. Tak nějak nevím jestli je to jenom obdobi vzdoru a vynucování me pozornosti, nebo něco jiného?? Nic zlomoveho se u nás nestalo, proste najednou začal zlobit…máte s tím někdo zkušenosti??? Děkuji všem za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
4.12.16 11:43

Podle mě normální dítě :nevim:
Buď pokud možno klidná, stůj si na svém (dobře si rozmysli, co řekneš, když už řekneš, tak trvat na splnění) atd…
A tak za tři roky možná uvidíš nějaké plody této práce… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.12.16 11:43

Nejsi na všechno sama, maminka pomáhá :palec:
Synek dorostl do věku, kdy se po něm něco chce, už mu neplníš každou potřebu, kterou má. Tak se vzteká a přitahuje pozornost, je to normální.
Trpělivost, důsledně vysvětlovat a neplácat, brzy přijdeš na to, že tím nedocílíš toho, co chceš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
4.12.16 11:48

Prej za tři roky možná 8o :mrgreen: :lol: takže je to normální, ze je, když to řeknu zjednodušeně, před cizími svatoušek a doma malej ďábel??? No, bezva..ještě že nemám trojčata, jako kamoska teď..bych si to mohla jít hodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6286
4.12.16 11:49

Rohodne neplacat. A vice se mu venovat vim ze je to tezke kdyz jsi na vse sama ale sama pises ze to dela jen tobe je to proto ze chce tvou pozornost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
4.12.16 11:57
@dedrichov píše:
Nejsi na všechno sama, maminka pomáhá :palec:
Synek dorostl do věku, kdy se po něm něco chce, už mu neplníš každou potřebu, kterou má. Tak se vzteká a přitahuje pozornost, je to normální.
Trpělivost, důsledně vysvětlovat a neplácat, brzy přijdeš na to, že tím nedocílíš toho, co chceš

No, mamka mi ho hlídá jen vzácně, pac na tom není zrovna nejlépe, tak když jdu třeba na úřad nebo tak..bohuzel to víc nejde ikdyz by i sama chtěla.. S placanim jsem viděla na vlastní oci, ze to nemá zadnej efekt, ze to nemá cenu..a pak mi ho bylo i lito, takze to jsem zavrhla.. s tím vysvětlováním mi ale přijde, ze to ma na háku, ze mě nevnímá. Ani se na mě nepodívá, kdyz s ním chci něco řešit a snaží se mě prekricet..to je taky normální, mam setrvat a vyčkat? Jinak díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
4.12.16 12:06

No, podle mě má období vzdoru - normální. A každé dítě to nejdřív zkouší na ty nejbližší, kterým nejvíc věří - tradičně rodiče (nikoliv proto, že si žádá pozornost, ale zkouší, co mu projde a co už ne). Mám taky tak starou dceru a někdy je to peklo. Ale třeba dneska je úplně vzorná :-). Asi pozitivní erupce na slunci :-). Já jí říkám např., oblíkat se nemusíš, ale já jdu ven teď a je na tobě, jestli půjdeš nebo ne. Zatím vždycky šla. Až se sekne i tak, tak nevim, asi si budu zoufat, protože samotnou ji doma samozřejmě nenechám. :-).A někdy, když už je nejhůř, tak křičim a kupodivu to zabírá (ale musí být už nejhůř, jinak je to k ničemu). Vysvětlování funguje - ale až poté, co se dítě uklidní. dokud je ve vzteku, je to zcela zbytečné.

Příspěvek upraven 04.12.16 v 12:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.12.16 12:08
@mama67 píše:. s tím vysvětlováním mi ale přijde, ze to ma na háku, ze mě nevnímá. Ani se na mě nepodívá, kdyz s ním chci něco řešit a snaží se mě prekricet..to je taky normální, mam setrvat a vyčkat? Jinak díky :kytka: [/citace
on vnímá, ale nechce. Takže důslednost, trpělivost, třeba na oblékání vymezit dostatek času. Potřebuješ vymyslet taktiku, co zrovna na toho Tvého malého zabírá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
4.12.16 12:18

@mama67 jojo našeho dáblíka si právě odvedla babička a bude ho chválit jak mooooooooooooooc je hodný a zlatý a poslouchá jen nevím jestli to je v tu dobu fakt naše dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
4.12.16 12:27
@Appel píše:
Rohodne neplacat. A vice se mu venovat vim ze je to tezke kdyz jsi na vse sama ale sama pises ze to dela jen tobe je to proto ze chce tvou pozornost

Nebo to dela prave proto, ze je s ni porad a neni mu vzacna. Mam pocit, ze kdyz je dcera nonstop se mnou, tak neposloucha tak, jako kdyz se vidime mene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.16 12:37

Řekla bych uplne nermalni stav.. Našemu jeste nejsou dva a uz začíná.. Starší bude mít čtyři a naštěstí uz se mu to vrací jen občas:-)s babickama bývají taky v pohode protože maji změnu a taky se jim muzou plne věnovat v tu chvili.. U vareni třeba to uplne nejde a pak začnou.. Jj to presne znám:-)

• Citovat
  • Upravit
17595
4.12.16 13:36

Doporučuji knížku Nejšťastnější batole v okolí. U dcery mi to dost pomohlo, budu si to muset osvěžit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
4.12.16 13:50
@Pipet píše:
Podle mě normální dítě :nevim:
Buď pokud možno klidná, stůj si na svém (dobře si rozmysli, co řekneš, když už řekneš, tak trvat na splnění) atd…
A tak za tři roky možná uvidíš nějaké plody této práce… :lol:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
4.12.16 15:23

Všem vám moc děkuju, holky. Hned je mi líp, kdyz vím, ze v tom nejsem sama :lol: nezbývá než počkat, az z toho vyroste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.12.16 16:36

@mama67 Ještě - když chci něco fakt důležitého říct - Nesmíš tahat morčátka za ouška, bolí je to!!! - tak dřepnu, chytnu za ramena a fakt důrazně - ne nahlas - řeknu, dívám se do očí. Dítě se většinou zmítá a ječí, tak počkám, až chvíli přestane a je schopno mě slyšet.

Třeba ve školce mi říkala učitelka - Ten Jindra začíná vystrkovat růžky trochu…
Tak já omluvný „vědoucí“ pohled, učitelka se zasmála, že ale ony jsou vlastně rády, že to znamená, že se tam cítí dobře. Než aby někde seděl v koutku.
Samozřejmě „zlobí“ tak nějak v mezích normy :oops: doufám :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect