Tříleťák nechce sourozence

Anonymní
1.12.16 14:23

Tříleťák nechce sourozence

Máme tříletýho vymodlenýho syna z IVF.Od jeho jednoho roku zkoušíme sourozence, nějaký embria jsme měly zamražený a pak jse absolvovali další IVF, ale bohužel bez úspěhu. Mě bude příští rok 40,další cyklus by jsme si už museli hradit v plný výši, tak to dost zvažuju, jestli do toho ještě jít, nebo ne. Chlap po druhým dítěti hrozně touží, neustále o tom mluví…bohužel syn sourozence nechce, což je v jeho věku a v postavení jedináčka asi normální. Ale jakmile tatínek začne o miminku, syn ho klidně i plácne, je na něj zlej a uraženej, nemluví s ním. Říká že miminko nechce, že ho hodí do popelnice nebo do kanálu 8o (nevím kde k tomu přišel)a někdy o tom mluví i ze spaní.
Já bych mimčo i brala, jen to vše okolo, píchání hormonů, braní léků mě už unavuje, ale musím e vzhledem k věku ryhle rozhodnout. Bojím se i nejistého výsledku, přeci jenom to není levné záležitost. Nevím jestli by si syn zvyknul, bojím se aby miminku neubližoval, nebo mu v nestřežený chvíli něco neudělal. Jak braly vaše děti zprávu o sourozenci? Žárlily? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
413
1.12.16 14:29

Jako sory, ale to je vaše chyba, že si syn k vám toto dovolí 8o. Naši kluci nikdy nic takového neudělali. Děti mám 3 a nikdy na sebe nezarlili. Když už jsem věděla, že chceme další, tak jsem je vodila hodně mezi další děti a miminka, to je dle mého nejlepší škola :palec:
A hlavně, to dítě musíte chtít vy. Jednou po vás zbude jedináček a nebo člověk, který bude mít na koho se obrátit, až vy tu nebudete, toť můj názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
1.12.16 14:30

No nenechala bych tedy za sebe tříletého rozhodovat. Jestli ho chcete vy, dospěláci, tak vzhůru do toho. Však on se nynější jedináček zvykne a nakonec bude rád, že sourozence má:-). Některé dítě se těší, některé naopak, toho bych se vůbec nebála. A jednou byste mohli všichni litovat, že jste do toho teď nešli, pak už může být pozdě.

• Citovat
  • Upravit
20777
1.12.16 14:31

A nestraší ho někdo v okolí, že narozením sourozence na něj nikdo nebude mít čas a nebo nekouká na nějakou pohádku, kde se o tom mluví? Protože jinak je to divné. Tříleté dítě je moc malé na to, aby tohle vymyslelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.12.16 14:33

" jednou po vas zbude jedinacek". Jedinacci jsou totiz prasivy asi… zakladatelko dulezite je co citis ty a manzel. Vas syn si na tu skutecnost zvykne a pokud se rozhodnete, tak bude za sourozenxe pozdeji urcite rad. Nez pocnes a dite se eventuelne narodi ubehne dalsich X mesicu a syn bude zase v jine rozumove fazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
1.12.16 14:34

@Amys přesně tak! Mám jednu známou, mají jedináčka 4 roky. A ta nechce o dalším ani slyšet, pořád o tom mluví, myslím, že rodicak pro ni byl nejhorší období v životě… a co myslíte, to dítě taky nemá rádo vůbec děti a vše kolem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.12.16 14:35

No určitě bych rozhodnutí jestli dítě ani nebo ne nestavěla na názoru tříleťáka.

Moje starší ale sourozence chtěla, kolem těch jejích tří let jsme se taky točili v kolotoči IVF, pak už jsme to před ní museli tajit, protože neúspěchy, že není miminko špatně nesla. Když se nakonec druhorozeně zadařilo, byla v sedmém nebi, jsou od sebe 5apůl roku, jako miminko jí zbožňovala a nežárlila, teď je jim deset a skoro pět a rvou se jak koně :cert: A malá tedy mimino nechce ani omylem, když se jí někdo zeptá, tak ani omylem, prý nesnáší mimina a domů žádné nechce. Mám čestvého synovce, je mu půl roku, její bratránek, tak nijak extra na něj nereaguje, spíš nijak. Ale kdybychom chtěli jít do třetího, nebudu se řídit jejím názorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.16 14:37

Občas hlídám kamarádce 9 měs. holčičku. Syn jí doma nejdřív nechtěl, pořád říkal že jí hodí do popelnice, nic jí nepůjčí apod.ale když u nás byla, tak si s ní hrál a čet jí knížku. Pak zase dlouho říkal, že k nám nemůže a doma jí nechce, ale někdy e naopak ptá, kdy nám jí teta zase přiveze :nevim: Asi má v hlavičce zmatek. Myslím si, že by mu nic jinýho nezbylo a zvyknout by si musel, ale třeba jsou i děti, co si nezvyknou a pak jen ubližujou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
545
1.12.16 14:38
@Amys píše:
A nestraší ho někdo v okolí, že narozením sourozence na něj nikdo nebude mít čas a nebo nekouká na nějakou pohádku, kde se o tom mluví? Protože jinak je to divné. Tříleté dítě je moc malé na to, aby tohle vymyslelo.

Taky si myslim. Nebo se proste boji ze uz nebude pořád středem pozornosti. Ale ubližování bych se nebála, preci jen asi budou porad pod dozorem, v jeho veku asi jeste nehrozi ze by mel miminko hlidat… Urcite bych ho nenechala rozhodovat, nejdulezitejsi je jestli ho chcete vy jako maminka. Myslim ze to je i důležitější, nez jestli chce partner - rodit a starat se se budete predevsim vy. Ja děti ještě nemam, ale pamatuji si, ze moje mamka otěhotněla s bráchou kdyz mi bylo 7 a ja tedy mela velkou radost :think: zkuste mu naznačit, ze si bude mít s kym hrat a nebude se nudit sam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730

Jsou určité situace, ve kterých se dítě musí bez jakýchkoliv debat podřídit svým rodičům. A toto je zrovna jedna z těch věcí, o které dítěti nepřísluší rozhodovat.
Rozhodnutí jestli jít do druhého dítěte by mělo být jen na rodičích, na názory svých potomků bych v tomto případě vůbec nebrala ohledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777

No já mezi prostředním a posledním dítětem mám právě 3.5 roku, takže vím, o čem píšu. Co se rivality týče, je to horší, naž při rozdílu 1.5 roku. Ale přestože má prostřední tendence s tou nejmladší jakoby soupeřit a i na ni žárlit, tak ji bezmezně miluje. Jen holt potřebuje pořád ujišťovat, že je taky úžasná a nevím, co ještě. Nejstarší o ni s láskou pečuje (respektive s láskou o ni pečují oba). Takže v konečném důsledku to není hrozné. U nás byl problém v tom, že jsem prvních pár měsíců defakto proležela, prozvracela a bylo mi strašně zle, do té doby jsem děti tahala a najednou to nešlo a to byl ten zlom. Do té doby ji vůbec nenapadlo, že by mohla žárlit a i pak se v ní mísily ty pocity, že se současně těšila a současně bála. Jsou to prostě miláčci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.16 14:41

Tak určitě bych se neřídila názorem tříletýho dítěte, spíš mě to zarazilo a bojím se, že sourozence nepřijme, že bude dělat problémy, naschvály, bude zlej, ubližovat…

• Citovat
  • Upravit
20777
1.12.16 14:43
@Anonymní píše:
Tak určitě bych se neřídila názorem tříletýho dítěte, spíš mě to zarazilo a bojím se, že sourozence nepřijme, že bude dělat problémy, naschvály, bude zlej, ubližovat…

Toho bych se nebála. Nesmí to jít násilím miminko tohle a tamhleto. Musíte synovi vytvořit takové to prostředí, že i když přijde sourozenec, pořád bude vaše vytoužené dítě taky. Ještě mě napadlo, jestli s ním do školky nechodí nějaké dítě, které si stěžuje na mladšího sourozence. Z toho to taky může vycházet. Jako ve třech letech je to ještě prcek, dost věcí si neuvědomuje a ze spousty věcí má prostě strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
1.12.16 14:47

Jestli si pořídíte další dítě není rozhodnutí vašeho syna, ale rozhodnutí tebe a manžela. Jinak to co píšeš jak se syn chová… někde pravděpodobně nastala chyba, protože to si k vám dítě nemůže dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
1.12.16 14:50

A váš syn vám jako schvaluje vaše rozhodnutí nebo co? Pane bože, vždyť je to tříletý dítě. :nevim: To jestli chcete mít druhé dítě, to musíte vědět především vy dva s manželem. Dítěte bych se fakt neptala. :nevim: :mrgreen: :mrgreen: A i kdyby, tak by mělo prostě smůlu. Přece malé dítě nebude rozhodovat o tom, zda mu dopřeju sourozence či ne.
Některé děti mohou žárlit, ale tyto reakce mi přijdou moc přehnané. Dceři jsou tři roky a za pár měsíců budeme mít mimčo a ona pořád říká, jak se těší, že mu bude ukazovat hračky atd…Pořád hladí břicho…Já myslím, že je to hodně i o přístupu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí