Neposlušný 4leťák

Anonymní
28.11.16 19:04

neposlušný 4-leťák

Ahoj už si nevím rady s naším 4-leťákem, nechce poslouchat, furt dokola mu vysvětluju určité věci- aby neplácal ségru(mladší) která mu nechtíc rozbije domeček-z kostek, že se to znovu postaví, apod. furt mají se ségrou spolu konflikty, furt se štípou a kousají, musela bych u nich být 24 hodin denně, ale musím tak uvařit, a prostě klasické domácí práce, jsou hned vedle v pokojíku, jak je naučit aby poslouchali? snažím se vysvětlovat, ale moc to smysl nemá :( nevím už jak dál :( :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25138
28.11.16 19:15

Zkus si precist knizku sourozenci bez rivality, me moc pomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
28.11.16 19:20

Jo PS: rivalita je normalni a prirozena. Jen je potreba nastavit urcite hranice a pravidla zvladani konfliktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
28.11.16 19:20

:-) je to normální, máme to v bledě modrém se 7 letou a 23 měsíčním. vysvětlování taky nepomáhá, spíš mám pocit, že to někdy zhoršuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
28.11.16 19:34

Jako bych to psala já :zed: už z toho taky šilim mám 4 letou a 20 měsíčního a to je chvíli klid a pak zase kraval. Ještě že malá už chodí do školky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
28.11.16 19:42

..me to teprve ceka.az se ted narodi druhy…neni lepsi je nechat at si to vyridi sami??myslite ze by si m0hli ublizit?? :think: ja mam starsi segru a rezali jsme se jak kone…nasi co vzpominam vubec nezasahovali..takze is ji vecne napadala slovne a delala of naschvaly a ona me vecne fackovala mlatila, I krev tekla..kdyz bylo nejhur tak jsem zdrhla se schovat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
28.11.16 19:42

To je jak kdybych to psala já, u nás je to totiž úplně stejné. Ségra je na něj hodná, ale on jí neudělá vůbec nic pěkného, je na ní fakt hnusnej a mě to strašně mrzí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
28.11.16 19:49

Ctyrletak? Sup s nim do skolky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
28.11.16 19:56

Každé dítě by mělo mít svůj koutek, kde si může hrát, stavět a nikdo jiný tam nesmí. A ne zlehčovat zbořené domečky a jiné škody, děti to mrzí hodně a pokud se ještě rodič zastane „viníka“ a řekne něco jako „ona za to nemůže, je ještě malá“, tak se tím ta rivalita dost podporuje.
Nicméně konflikty mezi dětmi vznikají, nikdy nebude úplný klid a harmonie. Někdy je fajn strčit si sluchátka do uší, dozorovat jen očima, psychicky pomůže, když to cvičení člověk neslyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.16 19:59

Já bych ráda, myslím si že to potřebuje jak sůl, ale loni chodil vždy jen týden a pak hned atb, a ségra vše odprdla pokaždé píchaním oušek, měli atb asi 3× od září do března, doktorka dala zákaz což bylo vysvobození, protože jsme byli furt na hubě i my rodiče-krásné bacily tahal ze školky, půjde až v září i se ségrou ;)

• Citovat
  • Upravit
53190
28.11.16 20:02

My mame 4,5 kluka a 20m holku.„Rezali“ se jen v dobe, kdy zacala lezt a prvne mu zasahovat do jeho prostoru. Rychle se to uklidnilo, ale porad jsem musela hodne vysvetlovat a delat si cas jen na nej, aby netrpel ubranim pozornosti.To myslim je dost dulezite-ne trestat za to, ze ublizuje mladsimu, ale chvalit kdyz je na nej hodnej. A udelat si denne nejaky cas jen pro nej.
U nas to krasne klape kdyz je skolka. Dopoledne se venuju mladsi, kluka vezmu po obede a zatimco mala spi, venuju se zase jemu.Pak se na sebe oba moc tesi a odpoledne probiha relativne v poklidu. Horsi jsou vikendy kdy neni moc program (malokdy) a prazdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.11.16 20:10
@axelina píše: ..me to teprve ceka.az se ted narodi druhy…neni lepsi je nechat at si to vyridi sami??myslite ze by si m0hli ublizit?? :think: ja mam starsi segru a rezali jsme se jak kone…nasi co vzpominam vubec nezasahovali..takze is ji vecne napadala slovne a delala of naschvaly a ona me vecne fackovala mlatila, I krev tekla..kdyz bylo nejhur tak jsem zdrhla se schovat:-)

Myslis, ze 3-4 létě dite něco konstruktivně výřesi s batoletem? To jsi hodně naivní a očividně jsi se nepoučila z chyb tvých rodicu.
Malé děti umí spolupracovat, ale nejdřív je to někdo musí naučit, jak na to. Starší dítě musí v mladším „objevit“ pozitiva, i přes to, ze to mladší ještě není dokonalé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.11.16 20:14

@Svistice Hlavne tedy nechat deti svemu osudu pomohlo tak maximalne rodicum, kteri to nemuseli resit :roll: Detem presne naopak, nechapu, jak nekdo muze nechat sve deti bit se do krve 8o Takze opravdu prinosna rada zakladatelce ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.11.16 20:18
@Bibi30 píše:
To je jak kdybych to psala já, u nás je to totiž úplně stejné. Ségra je na něj hodná, ale on jí neudělá vůbec nic pěkného, je na ní fakt hnusnej a mě to strašně mrzí

náhodou na profilovce to vypadá, že se mají rádi :hug: :lol:

jinak k tématu…dokud řev nepřekročí určitý snesitelný počet decibelů, tak šarvátky neřeším, když už je to moc, jdu za nima, a zjišťuju, kdo co komu. samozřejmě každej má jinou verzi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.11.16 20:26

@unuděná Když jsem byla malá, tak přesně tohle praktikovali naší. Doteď mama vzpomínám jak jsme si z bratrem vystacili v pokojicku, hrát si s náma nemusela. To, ze jsme se rvali jak koně, nadávali si, dělali naschvali, jaksy zapomnela. Vrcholem vychovnych vstupu bylo maximalne kazani o tom, ze je nezajima, kdo si zacal a potrestani jsme byli oba, to jsem chytla já, jako starší, tudíž ta co musí být rozumná. Ve výsledku to dítě v právu akorát bylo na sourozence o to vysazenejsi, ze. :roll: Že brácha řeší konflikty podobnym stylem jako v peti letech i ve svych triceti, je opravdu super. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí