Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj ženy
nedávno jsem tu psala jak se mi dcera hrozně vzteká ale to už víceméně přešlo. Odešla jsem od manžela a mám sedm týdnů nového partnera. Malá je hodně opatrná ke všem ale zkusim vám popsat situaci. Ze začátku k pritelovi vůbec nešla..nenechala se pohladit, vzít za ruku…zkratka nic. Když jsme doma, tak s ním tedy blbne, i když jdu pryč. Hrajou si, skakaji do peřin a tak
přítel se k ni chová moc hezky. Porad ji říká, jak ji ma rad. Snesl by ji snad modré z nebe, kdyby to šlo. Ovšem venku, ho odmítá chytit za ruku. Nemůže ji vzít na koně ani pochovat. To chce porad nosit jen ode me anebo se úplně zasekne a začne se vztekat, ze u neho prostě byt nechce. Dneska s ni chtěl zkusit jít ven. Schovala jsem se aby mě neviděla ale bez úspěchu. Začala dělat scény a že s nim nikam nepůjde. Přišlo mi to tak, jako že když já nepujdu s nima, ona taky ne. Přitom meho kamaráda, kterého viděla prvně…tak s nim blbla, nechala se nosit a naopak nechtěla zase ke me. Prijde mi to jako kdyby zarlila nebo neco takoveho. Vim, ze to neni jednoduche, ze je toho na ni moc. Preci jenom bydlime v jinem meste, v novem byte…s jinym,,tatinkem"Mate s tím někdo zkušenost? Vim, ze to chce asi čas ale zacinam z toho byt nervózní…a popravdě přítel asi taky. Bojím se, aby to nebylo tak už pořad ![]()
Já myslím, že to je věkem, mám dcerku 3 a půl a ta to dělá i vlastnímu otci (manželovi) nebo svojí babi, se kterou je každý den. Prostě když má náladku, tak jsem jen já a nikdo jiný a s ostatníma nepůjde. Ale dá se naštěstí nalákat něčím a pak už je v pohodě. Jestli ji nevadí obecně a doma je s ním v pohodě, tak bych se nebála. Prostě se s ním asi venku necítí sama doma, přece jen 7 týdnů je chvilka, tak se třeba bojí opustit zázemí a jít jen s ním…
@Mysis dejte jí čas. Zatím choďte společně a postupně to zkoušejte, jestli to už projde. Nechte partnera pro ni vymýšlet zábavné aktivity a spíš zůstávejte v pozadí, ale nevnucujte jí ho.
Ono se to poddá.
@mila.dka1 me nejde do hlavy, ze toho mého kamaráda viděla fakt chvíli a hned by s nim snad odjela
nechci ji do ničeho nutit ale občas jsem z toho už zoufalá. Bojím se aby to vydržel hlavně partner. To samy i když jsem doma a on ji chce třeba pochovat, tak se otočí na me a jak me vidí tak začne řvát. Ale když jsem třeba v koupelně tak v pohodě ![]()
Sedm tydnu je hrozne malo, mne to prujde i brzy na spolecne bydleni s novym partnerem
Navic v jinem meste atd. Je toho na ni moc. Dej ji cas.
@viky23 tak možná brzo to je…ale tak jsme se rozhodli. Ale myslím si, ze ikdyby jsme spolu bydleli později, výsledek by byl stejný. S jeho sestrou si rozumí perfektně a to ji moc často nevidí…
@Mysis Upřímně, některé dospělé ženy novou partnerku svého ex nezkousnou nikdy (a mají životní problém, že s ní jejich dítě tráví čas) a po dítěti to chceš po pár týdnech… nech tomu čas, možná je to jen běžný vzdor, možná taky ne a opravdu to bere tak, žes ji vyměnila tatínka za cizího pána, těžko říct, co se ji honí hlavičkou, ale stejně nic jiného než čas a nenásilný přístup nepomůže.
Nevim, proc tak tlacis na pilu.Ty jo, sedm tydnu, vzdyt je to pro ni cizi chlap, co bys chtela? Osobne bych po tyhle dobe absolutne novyho chlapa k diteti nebrala, mozna tak za pul roku, az bych si ho proklepla a byla si jim jista, bych je predstavila, mozna. Odesla si od manzela, hned novej chlap, to dite ma prekopanej zivot..Tlacite na pilku oba.Po sedmi tydnech rikat diteti, jak ho ma strasne rad ![]()
@j.a.n.i1 no to je fakt. Možná to resim příliš brzo…ale fakt me to trápí ![]()
@Mysis píše:
@mila.dka1 me nejde do hlavy, ze toho mého kamaráda viděla fakt chvíli a hned by s nim snad odjelanechci ji do ničeho nutit ale občas jsem z toho už zoufalá. Bojím se aby to vydržel hlavně partner. To samy i když jsem doma a on ji chce třeba pochovat, tak se otočí na me a jak me vidí tak začne řvát. Ale když jsem třeba v koupelně tak v pohodě
Protože děti nejsou hloupý, ona moc dobře ví jaky je rozdíl mezi tvým kamarádem a tvým partnerem. Prostě žárlí a bojí se aby o tebe nepřišla. Co po ní chceš za pár týdnů?
@Mysis ale rozhodli jste se vy dospělí ne tříletá dcera, navíc hned bydlet s pro ni cizím chlapem musí být velká změna, ani se jí nedivím, že se takto chová
Pokud je ve znamení blížence, tak je to jasný.. jednou taková tvář a podruhé ta druhá tvář.. ale celkově si myslím, ze dítě žárlí a cestu k sobě z obou stran budou hledat i roky. Určitě se to zlepší, ale bude trvat. Musíte být trpělivý a to hlavně přítel, kterému to musí byt určitě nepříjemné a hlavně líto.
@Mysis zkus se vžít do ní, 7 týdnů je chvilka a ty už po ní chceš zázraky, vždyt je to pro ni cizí chlap
Počítej že to může trva a taky to může tak mít pořád, pro ní je to cizí osoba. měla jsi s ní bydlet delší dobu sama pak se navštěvovat a ne ho hned tam ubytovat
ona potřebuje jistotu že nezmizíš nebo nebudeš vyměněna za novou mámu ![]()
@lucik2011 tak tatínek se ji ani nevěnoval…prostě ho mala nezajímala…mel svoje pivo a kamarády
nikdy ji nic nekoupil, nebral ji ven, nepochoval…tak jsem si myslela, ze bude mít radost, ze se ji někdo konečně věnuje nebo tak něco…