Batole, které nejí nic mléčného
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Batole nejí nic mléčného
Zdravím,
můj syn 20 měsíců odmítá i poslední jediné mléko ráno :/ Nejí nic mléčného - jogurty, kaše, tvarohy. Jediné, co sní je brambrová kaše, ale to taky nejde denně dávat.
Nemůže mu chybět vápník? jaké jsou jiné zdroje vápníku? Mák nesní (nejí žádné pečivo s mákem, ani nudle s mákem - nic sladkého) vařenou brokolici a květák sní, ale toho vápníku tam asi moc nebude
Co jí, jsou sýry, ale za den taky toho moc nesní. Ale zase ne všechny, mozzarelu nejí, jen tvrdé sýry, ani parmazán mu nejede, to pozná hned, když mu ho někam dám.
Už si nevím rady. nějakou dobu pil aspon 200 ml mléka ráno, ale ted několik dní si ani necucne ![]()
Mám se poradit s dr, nebo to nehrotit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jé, já do toho moc nevidím, kolik by dítě mělo a nemělo. Ale nemyslím si, že je nutné, aby každý den mělo mléko. Jen mě napadá, on syn nechce žádné jogurty? Nejen bílé, ale ani sladké?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje 19 m neměla v životě v puse žádný mléčný výrobek a detska doktorka mě v tom podporuje. Mléko není zdravé, nic vašemu dítěti nechybí. Naopak!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terez001 píše:
Zdravím,můj syn 20 měsíců odmítá i poslední jediné mléko ráno :/ Nejí nic mléčného - jogurty, kaše, tvarohy. Jediné, co sní je brambrová kaše, ale to taky nejde denně dávat.
Nemůže mu chybět vápník? jaké jsou jiné zdroje vápníku? Mák nesní (nejí žádné pečivo s mákem, ani nudle s mákem - nic sladkého) vařenou brokolici a květák sní, ale toho vápníku tam asi moc nebudeCo jí, jsou sýry, ale za den taky toho moc nesní. Ale zase ne všechny, mozzarelu nejí, jen tvrdé sýry, ani parmazán mu nejede, to pozná hned, když mu ho někam dám.
Už si nevím rady. nějakou dobu pil aspon 200 ml mléka ráno, ale ted několik dní si ani necucne
Mám se poradit s dr, nebo to nehrotit?
to je jak ta naše
jak dlouho to trvá, bych neplašila, ne? když do ted mlíko pila, si to přirozeně odbourává.
holka teda Um nepila vůbec, asi do roka a půl jsem kojila. Jogurty začla jíst až tak pár měsíců na to. Mlíko začla pít kravské tak nějak po druhém roce. Takže pár měsíců byla jen na sýrech a to jen občas. Můra jedla jen starou goudu ze sýrárny, bratru 70 Kč za 10 deka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co mandlove mleko, od kdy se vlastne smi?
To ma vic vapniku, nez normalni mleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nejím nic mléčného celý život a nedostatek vápníku nemám. Jediné co jím mléčného jsou max. sýry. Jogurt, tvaroh, mléko… nic z toho nejím a nepiju. A ještě jsem neumřela
. Je mi 33. Takže bych to nehrotila a dala mu místo toho ovoce a zeleninu. Japonci též mléčné nejedí a nic jim není. A kupodivu ani rakovinu mají mnohem míň než Evropané. Možná to bude tím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, sladké celkově nemusí, kousne si do sušenky a dá mi ji. To jsem ráda, ale právě ani jogurty. Poprvé v 7 m jedl hezky bílé Hollandie a activie a po roce už jogurty odmítal - jakékoliv.
Vím, že mléko není nic moc zdravého, ale zase ty jogurty s živými kulturami nejsu špatné (Hollandie) aspon pro můj dobrý pocit.. ![]()
No trvá to od toho roka, vyjma období zubů, kdy byl týden jen na UM. Kojila jsem do 6m, pak do roka to UM, pak UM jen ráno a ted vůbec. ![]()
To jsem taky zkoušela. Nic, nemá rád sladké mlíka ani nápoje. Ani čaj oslazený medem být nesmí, jen na přírodno ![]()
Asi na tom něco bude..
Jenže všude se na mě valí, že by dítě mělo mít 2 mléčné dávky, nebo bububu :
Jsem z toho zblblá. I dr mi to říká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terez001 píše:
@Petule030Ne, sladké celkově nemusí, kousne si do sušenky a dá mi ji. To jsem ráda, ale právě ani jogurty. Poprvé v 7 m jedl hezky bílé Hollandie a activie a po roce už jogurty odmítal - jakékoliv.
Vím, že mléko není nic moc zdravého, ale zase ty jogurty s živými kulturami nejsu špatné (Hollandie) aspon pro můj dobrý pocit..
No trvá to od toho roka, vyjma období zubů, kdy byl týden jen na UM. Kojila jsem do 6m, pak do roka to UM, pak UM jen ráno a ted vůbec.
To jsem taky zkoušela. Nic, nemá rád sladké mlíka ani nápoje. Ani čaj oslazený medem být nesmí, jen na přírodno
Asi na tom něco bude..Jenže všude se na mě valí, že by dítě mělo mít 2 mléčné dávky, nebo bububu :
Jsem z toho zblblá. I dr mi to říká.
tak jen ráno… mě to přijde, že to stačí, ne?
jak dlouho trvá to „teď“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terez001 No mělo by mít a když nehce, tak se asi na hlavu nepostavíš ne? Nabízej zkoušej ale nenuť ono to bude ještě horší, však buď mu to jednou přijde k chutí a nebo bude bez mléka celý život na to ještě nikdo neumřel stejně tak na to že mléčnou dávku máš 4 x denně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama Jo to bych i za to byla ráda, vlastně trvá to tak 14 dní, bylo to tak, že jeden den vypil 180 ml, další den nic, pak vypil 120 ml, další den nic, pak jen třeba 50 ml, až to odboural úplně. Zkusím nějaký čas počkat a zkusit znovu, ale nikdy nebyl moc mlíkový…
@Ennny nenutím, to vůbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terez001 Patrně ví, proč to nechce. Ony ty mléčné výrobky jsou kolikrát takové sajrajty, že se na to jeho citlivé vnímání nemá žaludek.
Naše batole začalo konzumovat mléčné výrobky po letech. Je z něj zdravé velké dítě. Jogurty všeho druhu nejí dodnes a je spíš na tvaroh a kozí moloko.
Mléko se patně přeceňuje. Zahleňuje a možná i fakt odvápňuje kosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když nejí sladké, tak co nějak ochutit smetanový sýr jako je Lučina, třeba bylinkami, vajíčkem atd?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terez001 Já nejím nic mléčného už 40let a žiju
Jsem zdravá víc než dost, vápník doplňuju šumivýma tabletama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal píše:
Co mandlove mleko, od kdy se vlastne smi?To ma vic vapniku, nez normalni mleko.
to je lež. Nehledě na vstřebatelnost rostliných minerálů a mizernému složení ostatních mikroživin v rostlinách náhražkách.
Běžně prodávané mandlové mléko obsahuje okolo 83 mg vápníku na 100ml.
Plnotučné mléko okolo 110 mg na 100 ml
a pokud to dítě nepije bílou tekutinu, tak ji nebude pít ani když najednou začne chutnat ještě hůř…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit