Batole nespolkne maso

204
7.7.20 11:49

Batole nespolkne maso

Hezký den. Mám problém s malým, 19 měsíců, který mi rozkouse maso, ale už ho nespolkne. s ničím takovým problém není. Maso se může rozpadat. Dnes jsme ho nakrájená na malé kousky. A prostě pořád Žvejka, Žvejka a pak ho vyplivne. Už si nevím rady :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
7.7.20 11:53

Buď mu to chutná nebo ne :nevim: náš kluk je masovej, ale musí si ho sám držet v ruce. Mně se zas
„trápí“ s bramborou nebo kouskem zeleniny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76660
7.7.20 11:59

@kolka01 zkus maso pomlít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
7.7.20 12:01

U nás se to stává s hovězím. Nebo s velkými kusy.

Ale třeba kuřecí pečené spodní stehno si chytne za kost a okouše to, jako neandrtalec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
7.7.20 12:05

@stinga @Bubla Bůčková já vím, že když mu maso mixnu, nebo rozemelu, tak není problém. Ale je mu 19 měsíců, chybí mu 4 zuby, tak jsem si říkala, že s mletím a mixováním je už dost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
7.7.20 12:07

@kolka01 na maso potřebuje protiskus stoliček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
7.7.20 12:12

Naše ho zas nekouše, ale polyká celé kousky. To mleté bych dala třeba do omáčky k těstovinám nebo tak. Ale jinak bych se s tím netrápila, on na to přijde. Pokud bych měla reálně soudit, kolik moje dítě přijme živin z toho, co opravdu spolkne, muselo by dávno umřít na podvýživu, což se ani omylem nekoná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
7.7.20 12:14

Taky mi to holky dělaly, nakrájej maso na malinkaté kostičky, to u nás zabralo, jak to bylo větší, taky to vyplivly.
Kuřecí atd v pohodě, ale nejhorší bylo suché vepřové nebo hovězí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
7.7.20 12:17

@lucynka25 já prave dnes nakrajela na malé kostky a stejně
@Netopirek myslíš těch posledních? Jinak všechny zuby už ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.7.20 12:27

Me to delaly obe deti, hlavne proto, ze jim proste maso nechutnalo (a moc nechutna dodnes - 5 a 8let) - jak je to sebemene zvejkave, tak to nechteji. Jako malym jsem jim maso kamuflovala do omacek, vyvaru, delala vic ryb atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17927
7.7.20 12:28

A nepremejslela jsi treba nad moznosti dite nenutit, pokud ti maso porad odmita? Nac se tak stresovat? Proste to nechat tak a treba jednou jist maso zacne, anebo ne. A smaozrejme dbat o to, aby melo ve strave vsechny potrebne ziviny.

Pohybuju se v komunite vegetarianu, jejich deti jsou uplne zdrave, prestoze maso nekonzumuji. Pokud ma dite mlecne vyrobky a vajicka, maso neni nezbytnost. Pokud bys chtela odbornejsi informace, tady je knizka „vegetarianske dite“ od doktora Bukovskeho
https://www.databazeknih.cz/…dieta-220564, pripadne to muzes probrat s jinymi lekari, kteri se venuji teto tematice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
7.7.20 12:29
@kolka01 píše:
@stinga @Bubla Bůčková já vím, že když mu maso mixnu, nebo rozemelu, tak není problém. Ale je mu 19 měsíců, chybí mu 4 zuby, tak jsem si říkala, že s mletím a mixováním je už dost :nevim:

Kluk má přední zuby a jen jedny spodní stoličky teď nově. Ale taky čekám, že celkově mu půjde lépe jist, až bude stoliček více :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
7.7.20 12:31

@kolka01 holkám stačily dvě. Do té doby buď maso nejedly a nebo v kuse spolkly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
7.7.20 12:31

@kolka01 staršímu jsem mixovala skoro do dvou let. Ne každý je tabulkový, kdybych mu měla dávat podle doporučení jídlo mačkané vidličkou nebo ve stylu BLW do ruky, tak se udáví nebo nebude jíst vůbec. Podle mě je to disbalancí svalů nebo něčím podobným, co se u nás běžně neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.7.20 12:32

A proč mu na silu cpát maso, když ho nechce? Jenom si ho více zhnusí. Já si prý od malička robila v puse masový kuličky a ty pak vyplivla - a když jsem od rodičů odešla, tak jsem šťastně maso přestala jíst úplně.
Poctivě mě nutili i ve školce/škole v jídelně - tak jsem tajně nosila sebou pytlík a krmila pejsky. Podle mě nemá smysl nutit do nějakého jídla.

Příspěvek upraven 07.07.20 v 12:35

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí