Boj s moluskami?

14
7.7.20 10:41

Boj s moluskami?

Dobrý den, chtěla bych pomoci a poraditi s moluskami. Malému je 18m a molusky chytil od své o dva roky starší sestřičky, které uz zmizely. Dětská doktorka nám neporadí a kožní lékař zase zvolil jedinou variantuv a to strhávají, nebranila bych se této variantě, ale malý má efektivní zachvaty. Mate prosím někdo šetrnější radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3624
7.7.20 10:43

Nám pomohlo propíchnout sterilní jehlou a namazat Betadine mastí, žádné jiné vodičky z lékárny nepomohly. Je to běh na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
7.7.20 10:48

Dobrý den,
taky jsme měli. Dcera jako čtyřletá, nechtěla jsem nechávat strhávat, tak mi kožní lékařka poradila ty velké molusky propíchnout sterilní jehlou a hned zakápnout betadine. Ty malé jsme mazali mastičkou betadine, vysuší je a samy odpadnou. Mazání jsme zvládali v pohodě. Propíchnout velké šlo jen ve spánku malé. Hned po usnutí jsme jich pár propíchli a ihned zakápli. Sice bylo špinavé pyžamko, ale úspěšně jsme se jich zbavili. Jo a ještě každý den nové pyžamko a to staré nejlépe vyvařit nebo aspoň vyprat na 90 st. Sice nám to trvalo delší dobu, ale nám to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8653
7.7.20 10:50

Synovi pomohlo ty větší propíchnout, opatrně vymáčknout a zakápnout grepovým olejem. Ty menší jsme jím jen mazali a postupně vše zmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.7.20 10:57

Super dekuji mockrat za radu :) betadin uz mame, takze dnes zacneme s propichovanim, ma je na zadickach, pazich, trupu a uz pomalu sestupuji dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
7.7.20 19:16

Já nic nepropichavala jejku! Přípravek Molusk anebo masticka se zinkem. Potirali jsme každý večer a každé ráno každý pupínek. Po půl roce jsme se toho zbavili. Chce to být trpělivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.9.21 19:53

Molusky

Dobrý večer, maminky moluskových dítek, mám pro vás svůj příběh s výborným koncem, můj syn v necelém roce chytil molusky osmd své o dva roky starší sestřičky, bylo to šílené…během měsíce jsem měla celomoluskové děťátko, zkusila jsem vše možné…ale bez úspěchu, hrozilo nám odstraňování pod plnou narkózou :zed:…přistoupila jsem k alternativě vičistit zevnitř a tří týdnů bylo po moluskách, molusky jsou infekční onemocnění které bohužel povrchovým odstraněním nevyřešíte a to vám nikdo bohužel neřekne, zdali chcete pomůžu vám ráda 774 287 600

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí