Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěla bych pomoci a poraditi s moluskami. Malému je 18m a molusky chytil od své o dva roky starší sestřičky, které uz zmizely. Dětská doktorka nám neporadí a kožní lékař zase zvolil jedinou variantuv a to strhávají, nebranila bych se této variantě, ale malý má efektivní zachvaty. Mate prosím někdo šetrnější radu?
Nám pomohlo propíchnout sterilní jehlou a namazat Betadine mastí, žádné jiné vodičky z lékárny nepomohly. Je to běh na dlouhou trať.
Dobrý den,
taky jsme měli. Dcera jako čtyřletá, nechtěla jsem nechávat strhávat, tak mi kožní lékařka poradila ty velké molusky propíchnout sterilní jehlou a hned zakápnout betadine. Ty malé jsme mazali mastičkou betadine, vysuší je a samy odpadnou. Mazání jsme zvládali v pohodě. Propíchnout velké šlo jen ve spánku malé. Hned po usnutí jsme jich pár propíchli a ihned zakápli. Sice bylo špinavé pyžamko, ale úspěšně jsme se jich zbavili. Jo a ještě každý den nové pyžamko a to staré nejlépe vyvařit nebo aspoň vyprat na 90 st. Sice nám to trvalo delší dobu, ale nám to pomohlo.
Synovi pomohlo ty větší propíchnout, opatrně vymáčknout a zakápnout grepovým olejem. Ty menší jsme jím jen mazali a postupně vše zmizelo.
Super dekuji mockrat za radu
betadin uz mame, takze dnes zacneme s propichovanim, ma je na zadickach, pazich, trupu a uz pomalu sestupuji dolu.
Já nic nepropichavala jejku! Přípravek Molusk anebo masticka se zinkem. Potirali jsme každý večer a každé ráno každý pupínek. Po půl roce jsme se toho zbavili. Chce to být trpělivý.
Dobrý večer, maminky moluskových dítek, mám pro vás svůj příběh s výborným koncem, můj syn v necelém roce chytil molusky osmd své o dva roky starší sestřičky, bylo to šílené…během měsíce jsem měla celomoluskové děťátko, zkusila jsem vše možné…ale bez úspěchu, hrozilo nám odstraňování pod plnou narkózou
…přistoupila jsem k alternativě vičistit zevnitř a tří týdnů bylo po moluskách, molusky jsou infekční onemocnění které bohužel povrchovým odstraněním nevyřešíte a to vám nikdo bohužel neřekne, zdali chcete pomůžu vám ráda 774 287 600