Batole neumí jíst

Anonymní
1.11.17 19:03

Batole neumi jist

Zdravim. Rada bych popsala potize s krmenim batolete. Me dite neprospiva a ma potize s jidlem. Vypozorovala jsem par veci… neumi vyplivnout jidlo, casto mu zustava jidlo v ustech (za prednimi zuby), vyplazne jen velmi malo jazyk. Celkove moc nekouse. Jidlo je horor, nezvlada klasickou stravu v takovem mnozstvi, aby se najedl, jsem uz hotova. Nejradsi ma sklenicky kvuli konzistenci, normalni jidlo je scifi, proste nechce zvykat. Nemuzu ho nechat hladovet a hlavne to nemelo smyl. Nevim, jestli nechce, nebo ma nejaky problem. Na ORL mi nic nerekli, logopedka ma podezreni na ochable svaly a kratsi uzdicku, budem nejam cvicit, ale bude to mit efekt? Ma nekdo stejny problem?

Anonym, kvuli zdr stavu. K

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5425
1.11.17 19:08

Buď jsem slepá, nebo nevidím věk 8o je asi rozdíl mezi 8měsíčním a dvou a půl letým :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.17 19:16

Rok a pul. K

• Citovat
  • Upravit
5425
1.11.17 19:20
@Anonymní píše:
Rok a pul. K

Tak tam být problém může 8) Už je velký :think: Ale taky nemusí ;) Zkuste cvičit a uvidíte, myslím že by to mělo pomoci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
1.11.17 19:28

Já teda děckám oproti doporučení dětské jídlo dost dlouho mixovala, kousky mi plivali, ale zároveň trénovali na něčem do ruky - rohlík, sušenka, banán, jablko,…
Skleničky jsme odborali někdy v roce, ale dost často dělám mletý maso - klidně i kuřecí si doma nasekám do omáčky k těstovinám,… pak to neplivou.
Posledňátko má taky rok a půl a pro změnu je to nenažranec, to si nevybereš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
1.11.17 19:29

Holka skoro do 1,5 - dvou let jedla jídlo buď rozmixované nebo ze skleniček, podle mně byla líná žvýkat, když jsem jí dala třeba kousky masa tak snědla první dva a zbytek si odkládala do tváří a když se jí tam už nic nevešlo tak přestala otvírat pusu a bylo po jídle. To maso si tam dokázala nosit i půl dne klidně :) Přešlo to tak nějak samo, já to moc neřešila i když byla a je hubená, tak hlady by snad dobrovolně nepošla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.17 19:33

@analoja no s tim mixovanim, rodina na me uz dost blbe kouka, jako bych byla neschopna ho naucit jist, nebo mu snad nechtela davat normal jidlo. Jenze je zajimavy, ze miluje jablka treba a to normalne sni! Dam mu ho teda bez slupky a na ctvrtky a neni problem, rohlik spis uzdibuje. Piskoty a susenky neji vubec :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.17 19:35
@fenris píše:
Holka skoro do 1,5 - dvou let jedla jídlo buď rozmixované nebo ze skleniček, podle mně byla líná žvýkat, když jsem jí dala třeba kousky masa tak snědla první dva a zbytek si odkládala do tváří a když se jí tam už nic nevešlo tak přestala otvírat pusu a bylo po jídle. To maso si tam dokázala nosit i půl dne klidně :) Přešlo to tak nějak samo, já to moc neřešila i když byla a je hubená, tak hlady by snad dobrovolně nepošla :)

Jo tak tohle je naprosto presny! Rozzvyka max 5 soust, pak uz nespolupracuje a ma to v ty puse schovany buhvi jak dlouho, pred spanim kontrolujeme, zda nema zbytky 8o K

• Citovat
  • Upravit
3780
1.11.17 19:40
@Anonymní píše:
@analoja no s tim mixovanim, rodina na me uz dost blbe kouka, jako bych byla neschopna ho naucit jist, nebo mu snad nechtela davat normal jidlo. Jenze je zajimavy, ze miluje jablka treba a to normalne sni! Dam mu ho teda bez slupky a na ctvrtky a neni problem, rohlik spis uzdibuje. Piskoty a susenky neji vubec :(

byla bych v klidu, to maso je kolikrát blbý na žvýkání, ať trénuje na jablku, pokud na ORL na nic nepřišli, na rodinu bych se vyprdla. Jednou se to naučí. Snídaně normálně jí? Chleba nakrájenej na kostičky? šunku?,… vajíčko?
Taky je možný, že mu lezou nějaký zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
1.11.17 19:46

Zkusila bych mu nemixovat, ale třeba jen šťouchat. Nebo zkusit vyhladovět. Hlavní jídla nemixovat, nešťouchat. A k svačině mu dát to co sní - kapsičky nebo to jablko. Ale tak, aby se tím nemohl natláskat a měl zas hlad na další jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.17 20:09
@analoja píše:
byla bych v klidu, to maso je kolikrát blbý na žvýkání, ať trénuje na jablku, pokud na ORL na nic nepřišli, na rodinu bych se vyprdla. Jednou se to naučí. Snídaně normálně jí? Chleba nakrájenej na kostičky? šunku?,… vajíčko?
Taky je možný, že mu lezou nějaký zuby.

Jen par soust, takze davam kasi a neco na kousani si da se mnou.

@Netopirek píše:
Zkusila bych mu nemixovat, ale třeba jen šťouchat. Nebo zkusit vyhladovět. Hlavní jídla nemixovat, nešťouchat. A k svačině mu dát to co sní - kapsičky nebo to jablko. Ale tak, aby se tím nemohl natláskat a měl zas hlad na další jídlo.

Ja tohle zkousela, nemelo to efekt, radsi byl o hladu, pak teda snedl vic soust nez obvykle, ale pak zas vse pri starem.

• Citovat
  • Upravit
23966
1.11.17 20:23
@Anonymní píše:
Ja tohle zkousela, nemelo to efekt, radsi byl o hladu, pak teda snedl vic soust nez obvykle, ale pak zas vse pri starem.

A jak dlouho si to zkoušela? Ono chce to dělat dlouho. Mojí dceři trvalo přes tři měsíce než se naučila normálně jíst. Je do teď nejedlík, ale už je to aspoň v normě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
1.11.17 20:31

Já bych to nehrotila.. Můj syn je zas velký jedlík a hodně aktivní - málo času na jídlo. Téměř do dvoul let jedl hlavní jídla mixovaná.. Potřeboval se zkrátka co nejdříve nafutrovat a z kousku skoro blinkal, nesned téměř nic.. Až najednou kolem těch dvou let začal jist všechno jako my a naprosto bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
1.11.17 20:43

A jak jedlo jako kojenec. Moje 6m miminko spatne polyka, obtizne se koji, z flasky pit nedokaze. Predpokladam, ze bude pripad jako to vase. Pokud mu po polknuti zustavaji zbytky jidla v puse, tak to polykani nebude v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.17 21:18
@Netopirek píše:
A jak dlouho si to zkoušela? Ono chce to dělat dlouho. Mojí dceři trvalo přes tři měsíce než se naučila normálně jíst. Je do teď nejedlík, ale už je to aspoň v normě

Tohle u nas nejde ani omylem, uz ted nam vyhrozuji hospitalizaci, neprichazi v uvahu, ze by treba zhubnul. U normalnich deti ano, ale on je zhruba na 1 percentilu, tak to nejde. I z toho duvodu jsem to zkousela pouze 3 dny.

@e008
Kojeny je stale, ale prijde mi, ze si toho mleka nikdy moc nevytahl. Dokud teklo “samo”, tak to bylo ok, jak to slo hur a musel vic tahat, tak problem. On i z lahve s brckem vypije malo, proste si jen tak ucucne, jakoby na to nemel silu. Polykani bude asi v pohode, ale asi fakt vadi ta kratsi uzdicka, nebo nevim, proc si s tim jidlem v puse tak blbe poradi. Asi ho fakt nema cenu trapit a hlavni jidla nehrotit a trenovat na svacinach. K

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML