Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Tohle u nas nejde ani omylem, uz ted nam vyhrozuji hospitalizaci, neprichazi v uvahu, ze by treba zhubnul. U normalnich deti ano, ale on je zhruba na 1 percentilu, tak to nejde. I z toho duvodu jsem to zkousela pouze 3 dny.@e008
Kojeny je stale, ale prijde mi, ze si toho mleka nikdy moc nevytahl. Dokud teklo “samo”, tak to bylo ok, jak to slo hur a musel vic tahat, tak problem. On i z lahve s brckem vypije malo, proste si jen tak ucucne, jakoby na to nemel silu. Polykani bude asi v pohode, ale asi fakt vadi ta kratsi uzdicka, nebo nevim, proc si s tim jidlem v puse tak blbe poradi. Asi ho fakt nema cenu trapit a hlavni jidla nehrotit a trenovat na svacinach. K
No projizdela jsem net a opravdu nedokonale polykani se vyznacuje, ze po polknuti zustava zbytek potravy v ustech. A jak prospival do roku?
@e008
Ono to bylo vzdycky blby, ale drzi si krivku, tak aspon neco.
No a s tim polykanim, zjisti to nekdo, jak to tedy je?
Dcera začala trochu víc jíst až kolem druhého roku. Do té doby tak z 80% kojená a dostat do ní něco byl horor, do toho nechtěla ani pít. Teď je jí dva a půl a je to o dost lepší, ale musím jí krmit. S pitím je to pořád špatné, musela jsem jí místo vody začít dávat šťávu, jinak by byla schopná se za celý den nenapít(krom kojení). Má 11 kg.
Urcite cvicte, asi to bude otofacialni stimulace, to pomuze.Moje dcera byla taky takova, mixovane nebo sklenicky mela do 2 let.Taky hubenour. Ja ji netrapila a vuci okoli se zatvrdila.Ona mela jeste problemy, ze nechodila, tak jsem si rikala, at mi vsichni trhnou nohou.Ted ji budou 3 a ji celkem normalne, jen rohlik si cupuje a ji jen vnitrek a proste porad miluje polivky.Ale ji a uz ma i vahu lepsi.Ono ti reknou, ze dobrovolne neumre, ale jsou deti, ktery se minimalne nechaj pekne vysilit a nedonuti je to stejne k nicemu, jen k dalsimu bloku.Rid se svymi pocity.Nebo sklenickama jen dotlacej-za odmenu ![]()