Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Spomienky na predošlý život. Ak máte vaňu, napusti jej ju doplna vodou a uvidíš či je ozaj nadaná plavkyňa
@Anonymní píše:
Ahoj všem, mohli byste mi říct jestli je to jen u nás nebo jste se s tím setkaly takymoje 20ti měsíční dítě odmala, co se přetáčí, jako plave na podlaze
hrozně by mě zajímalo, co to má symbolizovat…prostě najednou se úplně zklidní, najde si vhodné místo (někdy to trvá a přelézá sem a tam než najde vhodné místo) a leží na břiše, ruce v poloze jako by chtěla akorát udělat tempo při plavání prsou a nohama opravdu plave, prostě jako žába.. dělá to většinou třeba hodin až dvě před spaním a výjimečně i po spaní
a nesmí jí nikdy vyrušit (např. zvednout) jinak se začne vztekat a řvát…zažil to také někdo u dětí? Co by to mohlo znamenat?
2 hodiny bych jí to nedovolila. Ale taky si myslím, že přišla na to, že se jí to líbí.
@Anonymní píše:
Ahoj všem, mohli byste mi říct jestli je to jen u nás nebo jste se s tím setkaly takymoje 20ti měsíční dítě odmala, co se přetáčí, jako plave na podlaze
hrozně by mě zajímalo, co to má symbolizovat…prostě najednou se úplně zklidní, najde si vhodné místo (někdy to trvá a přelézá sem a tam než najde vhodné místo) a leží na břiše, ruce v poloze jako by chtěla akorát udělat tempo při plavání prsou a nohama opravdu plave, prostě jako žába.. dělá to většinou třeba hodin až dvě před spaním a výjimečně i po spaní
a nesmí jí nikdy vyrušit (např. zvednout) jinak se začne vztekat a řvát…zažil to také někdo u dětí? Co by to mohlo znamenat?
Moje segra jako sotva stojící batole se držela madla kovové postýlky nahoře a rumplovala s ní, až udělala rýhy v parketách, dělala to celé hodiny, stále stejný pohyb. Naši už měli starost o její duševní zdraví, Pak začala chodit a nechala toho. No a je hoodně chytrá a v pohodě.. Proč to tak dlouho a ráda dělala buhví ![]()
Taky bych rekla, ze se tře..nekdo to dela o deku, plysaka, nekdo asi o podlahu…nektere deti se tim opravdu zklidnuji.., je to i normalni..,ale teda 2 hodiny
no nezakazuj ji to, mas pak dost casu na uklid a jeste stihnes kafe
nee, jestli se ti to nezda, nebo prijde dlouhy, tak zkus po chvili nejak zabavit, zaujmout, odvest pozornost proste ![]()
To zní jako dětská masturbace, nic neobvyklého. Je normální, že to dělá i tak dlouho.
@Russet @Melodie91 já jsem se asi špatně vyjádřila
myslím tím, že ti dělá třeba půl hodinky někdy třičtvrtě a bývá to hodinu až dvě před spánkem
ne, že to dělá dvě hodiny
…no taky mě to napadlo jestli si tím nemůže dělat dobře ![]()
@mandle-v-cokolade píše:
Moment holky to neni joke? Fakt miminka masturbují?
@Anonymní píše:
@Russet @Melodie91 já jsem se asi špatně vyjádřilamyslím tím, že ti dělá třeba půl hodinky někdy třičtvrtě a bývá to hodinu až dvě před spánkem
ne, že to dělá dvě hodiny
…no taky mě to napadlo jestli si tím nemůže dělat dobře
I tak mi to přijde hodně.
@mandle-v-cokolade píše:
Moment holky to neni joke? Fakt miminka masturbují?
Ale ještě netuší, že to je masturbace.
Ahoj všem, mohli byste mi říct jestli je to jen u nás nebo jste se s tím setkaly taky
moje 20ti měsíční dítě odmala, co se přetáčí, jako plave na podlaze