Batolecí koprovka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Batolecí koprovka
ahoj maminky,
jak vaříte koprovku pro cca roční batolata? Hledala jsem na netu a nenašla (a asi jsem lína hledat hlouběji
). Mám čerstvý kopr, tak to chci prubnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
máslo, na to lžičku hladké mouky, udělat slabou jížku, zalít plnotučným mlíkem, přidat kopr - toť vše - přidat brambory a žloutek (klidně rozmixovat na kaši)
kopr mám na mrazáku a je pokaždý jak čerstvý ![]()
- Citovat
- Upravit
stejně jsem dělala i „svíčkovou“ - uvařila jsem si kuřecí maso s mrkví a petrželí, nakrájela na drobno a dala naporcované v sáčkách na mrazák - a vařím tak že dám ho hrnce máslo, na to mouka, na to tohle maso se zeleninou z mrazáku, přidat plnotučné mlíko a rozmixovat, je to moc dobré
- Citovat
- Upravit
Plnotučné mléko nemám, jen polo, vadí to moc? Chtěla bych ten kopr zpracovat dneska a do nejbližšího obchodu kus cesty se dostanu až 2. ledna…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myslím že to zase tak nevadí, ale nezkoušela jsem
pokud vařím jen pro malýho tak klepnu žloutek přímo do té koprovky a rozmíchám, je to taky možnost pokud ti malej třeba nechce vajíčko a tu omáčku to taky ochutí. Jinak nesolím a nic, jen můžeš přidat pár kapek citronu pro chuť, to by taky nemělo malýmu vadit
- Citovat
- Upravit
MaryClementine píše:
Plnotučné mléko nemám, jen polo, vadí to moc? Chtěla bych ten kopr zpracovat dneska a do nejbližšího obchodu kus cesty se dostanu až 2. ledna…
Urcite nevadi…u nas je plnotucny, jen kdyz ho koupim ja, takze vetsinou polotucny a nevadi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když byl náš ještě menší, dělal jsme taky z UM. Do vody ve které jsme vařila brambor, jsem dala kopr a pak zjemnila UM. Nebo můžeš dát smetanu bu´d normoš nebo kyslou. je to pak pokaždé jiné. Taky můžeš místo žloutku dát hovězí. U nás vede maso ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koprovku pro Samika delam stejne jako normalne pro nas.Ale asi je po me,ja ji jako mala nejedla a on taky moc nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit