Co jako první příkrm?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
182
29.12.10 11:22

co jako první příkrm?

Ahoj, určitě to už tady bylo 100× probráno..chtěla jsem se zeptat, už máme pár dní ukončený 4 měsíc a pomalu bych chtěla začít s příkrmama..myslíte, že je lepší začít rovnou mrkví, ev tou první lžičkou nebo kaší..mě se ta kaše zdá být lepší, pořád je to ve flašce (a nebo není?) a pořád je to víc mlíko než něco jinýho..jinak jsme plně na UM..

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.12.10 11:30

Já teda nevím, ale pokud ti dítě přibírá, na příkrmy bych nespěchala…
Jinak my jsme začínali v šesti měsícíh mrkví, kaši jsem přidala asi o 14 dní později večer, ale nikdy jsem jí nedávala z flašky, rovnou lžičkou, aby si zvykal…

• Citovat
  • Upravit
15054
29.12.10 11:39

určitě bych začala zeleninkou,zvykne si na sladkou kaši a zeleninu ti pak nebude chtít a kaši určitě ze lžičky.....já začala mrkví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
29.12.10 11:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
29.12.10 11:56

takže kaše jste dávali až po zelenině? Já vím, že se začíná zeleninou, jen jsem myslela, že ta kaše je spíš jako mlíko..
Já nepospíchám, zdá se mi, že ještě chvilku máme, jen si tak připravuju půdu a sborám informace abych až se rozhodnu byla nachystaná..koupím ještě talířek a lžičku.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
29.12.10 12:14

jj taky mi doktor říkal nejdříve polívky a ty pyré z brambor atd, pak ovocné přesnidávky, a mi máme kaši dávat až naposledy páč máme problém s kaděním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
29.12.10 12:28

Tak my před týdnem daly první mrkvičku a ted zkoušíme brokolici.Kaše zatím nedávám protože mi večer pěkně spí, takže jí UM stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.12.10 12:48

Já zas podám info z úplně opačné strany :-) Začli jsme kaší na zač. 5m, páč nepřibírala. Váha se pak krásně srovnala. Pak jsme pokračovali zeleninou atd. Dost dlouhou dobu jedla hoodně zeleniny a kaše tak půlku, takže s odmítáním nesladkého jsme fakt problém neměli. Si nevybereš, něco si naplánuješ dávat a dítě to nebude jíst. Nebo třeba po kaši bude bolet bříško a bude se v noci často budit. Nebo bude mít po zelenině zácpu. Nebo se po kyselém ovoci osype. Vždycky bude něco, neboj se zkoušet, dávat místo večer ráno a naopak, na čas vysazovat a pak zas zkoušet, pořád dokola :roll: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
29.12.10 13:50

a začali jste všichni jak rázem padl 4 měsíc? Ev podle čeho jste usoudili, že „už“? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.10 14:11

´

Příspěvek upraven 03.01.11 v 18:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
29.12.10 14:28

taky schvaluji jako prvni prikrm zacit zeleninkou,mne doktorka rekla,ze jako prvni mam zacit bramborem,uvrit ve vode a pak jenom rozmacknout vidlickou a ja jsem ucila maleho vsechno lzickou papat,teda brambor mi moc nechtel,pak jsem zkusila koupit tu sklenici jidelko prvni lzicka a to mu vubec nechutnalo,tak jsem mu zacala davat ovocne presnidavky,ty bastil malem snedl i sklenici :mrgreen: a od zeleniny jsem ho chvili nechala bejt a pak jsem si jenom varila zeleninu,a zacala jsem mrkev,bramburek,petrzel jsem si uvarila ,anebo jsem mu udelala polevku z tehle zeleniny,ale nechtel papat,tak jsem mu to davala ze sunarem do lahvicky a trochu snedl,ale nic moc ,pak jsem ho nechala bejzt od zeleniny chvili a uvarila jsem mrkev,nastrouhala jabko a to holky bastil,tak se mi postupne naucil papat zeleninku a kolem pul roku jsem mu zacala uz i masicko nejdrive kureci,pak kdyz si zvykne tak veprove a hovezi az nakonec a bastil,i polevky se pak uz naucil papat a kasicky jsem mu delala kupovala jsem od sunarky kase,ty mu moc chutnali,jenom prevarena voda a do toho namichat tu kasi a maly se nemohl dojist :mrgreen: ,chce to trpelivost a na vsechno pomalu,doktorka nam chtela vsechno hrrrr,ale maly mi tzelenin u nechtel,cely tatinek,on taky nechtel zeleninu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
29.12.10 16:39

Je třeba si ale sprvně vybrat. Já jsem začla na štědrý den MRKEV s bramborem od Hippu - jedla mi to pěkně, tři dny. Pak dostala od Hippu brokolici a nejedla to vůbec, a teď máme zase MRKEV s bramborem ale od Hamé a oproti tomu Hippu je to strašný rozdíl - ten od Hippu byla sladká, prostě mňamka, a proto mi teďkom odmítá jíst tu od Hamé. Asi to nechám dva tři dny uležet, budu jí dávat jen mlíko a pak zkusím znovu zeleninu.

Jo a nám třeba dr říkala že máme začít kaši navečer (tu jsem jí dávala od 10.12) a až na štědrý den jsme dali tu zeleninu a kaši večer dáváme pořád.

• Citovat
  • Upravit
890
29.12.10 19:17

My jsme začínali taky zeleninkou, jako první měla mrkev, pak mrkev a brambor, pak ještě nějaké druhy zeleniny a pak kombinace s masem. Naše malá byla od narození na UM a přikrmovat jsme pomaloučku začali po ukončeném 4. měsíci. Je třeba mezi každým novým příkrmem dát třeba 3 dny pauzu, abys poznala, kdyby na to měla alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina123456
8.9.11 14:47

Dobrý den,dnes má malej 4 měsíce a zkusila jsem první lžičku mrkve a v pohodě. Ani jsem nečekala na ukončený 4. měsíc. Naši rodiče a babičky neměli žádné rady ani internet a dávali dětem už brzy vše. To jen ty dnešní maminy hned vše řeší. Pokud chceš přikrmovat,začni kdy ty uznáš za vhodné :-)

• Citovat
  • Upravit
183
18.3.14 10:38

Zdravím maminky. Nejdříve položím otázku taky a potom založím novou diskuzi, když nikdo nezareaguje :-) Před 4 dny jsem malému začala dávat příkrm první lžičku mrkvičku. Spolkne vždy tak 3 až 4 lžičky a potom to se smíchem začíná plivat ven, ale tak jako pomalu koutkem. Přijde mi, že ještě nepřišel na to, jak to vše spolknout. Jelikož už mi přes noc moc nespí a tak ve 3 se budí hladem, chtěla jsem vyzkoušet kaši na noc. Můžu mu jí začít zkoušet dávat i když ještě nesní moc mrkvičky nebo mám raději počkat, až mrkvička plně nahradí oběd? Při kontrole jsme měli jinou doktorku na záskok a nic mi k tomu skoro neřekla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí