Jídelníček od 6. měsíce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
310
28.12.10 09:14

Jídelníček od 6.měsíce

Ahoj baby,
ukončili jsme se synem pátý měsíc, čili je mu půl roku. Jaký máte jídelníček v tomto období? Nechci nic z netu. prosím, poraďtte z vlastní zkušenosti, jak u Vás probíhá snídaně, svačiny, obědy, večeře… Co jim dáváte? Co těm malým smraďochům chutná a zase naopak nejede? Díky :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
28.12.10 09:18

Se picnu… Jste ukončili 5 měsíců, tak je mu 5 měsíců a ne půl roku? Je tu teď žhavá diskuse na toto téma :mrgreen:
Majda dostala první příkrm asi v 5 a půl měsících, nejdřív zelenina na oběd, po měsíci ovoce na svačinku, po měsíci kaše na večeři, za další měsíc jogurt na druhou svačinku…
„povolené“ potraviny jsou hezky zpracované třeba na kojeni.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
28.12.10 09:21
Pipet píše:
Se picnu… Jste ukončili 5 měsíců, tak je mu 5 měsíců a ne půl roku? Je tu teď žhavá diskuse na toto téma :mrgreen:
Majda dostala první příkrm asi v 5 a půl měsících, nejdřív zelenina na oběd, po měsíci ovoce na svačinku, po měsíci kaše na večeři, za další měsíc jogurt na druhou svačinku…
„povolené“ potraviny jsou hezky zpracované třeba na kojeni.net

Konec pátého, začátek šestého, pro mě půl roku a basta fidli. Příkrmy už jedem dávno, ptám se na jídelníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
28.12.10 09:23

Tak my v té době meli ráno, dopo, odpo, večer a v noci UM a v poledne příkrm. Začali jsme přesně v den uk. 5. měsíce :-) mrkví První lžička Hami, napoprvé asi třetinu skleničky, druhý den zbytek, třetí den mrkev a brambory, čtvrtý den doma vařená mixovaná mrkev a brambory a to už byl na těch cca 100g. Dopíjel se mlíkem asi pět minut po dojedení. Když už pak asi po týdnu nebo 10 dnech vypil po příkrmu sotva 30-50 ml, přešla jsem na zapíjení lžičkou sáčkovým čajem nebo vodou (ani jedno moc nechtěl). Ale pak už jsem mlíko zkrátka nedávala, už jedl celou malou skleničku, ale vařila jsem doma. Pak jsem k tomu přidala brokolici (sklenička První lžička Hami), čili trojmix. Měla jsem štěstí, že mu zelenina chutnala a když jsem asi za tři týdny (to už jedl mrkev, pastiňák, brambory, brokolici, květák) přidala maso, tak to teprv měl boule za ušima :-) No a takhle jsme baštili asi měsíc, různé zeleniny, brambory a maso. po měsíci jsme začali dopo ovoce, ale to je jiná kapitola ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
30.12.10 11:50

ahoj, no tak já to dělala trošku jinak. V zásadě jsem proti jídlum „ze skleničky“, všechno jsem si to kuchtila sama. Ze začátku jen mrkev, první den dvě lžičky a dokojení, další den tři a dokojení atd. Pak jsem přidala brambor, pak cuketu, pak brokolici, květák, pak už jsem nedokojovala vůbec. Šlo to docela hladce. Už po týdnu jsem začala dávat i ovoce dopoledne. První byla zralá hruška. To byl šestý a sedmý měsíc, no a v osmym jsem začala i jogusrt odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ajmicka
3.10.11 13:24

jidelníček 6.měsíc

Ahoj mi ted mame taky 6.mesicu a naš dení jidelnicek vypada takto.
Jak malej rano vstane dostane 260mlika
svacina v 10hod také 260mlíka
Oběd 12hod bud nejaky kupovany nebo uvareny jidlo nebo polívka
svacina v 15.hod 90mlíka a sklenicku ovocne presnidávky
večere v 18hod.kašička
A nez jde spat to chodi v půl 8 tak jeste flasku mlika a u té usne a spinka az do rana :-D

• Citovat
  • Upravit
139
18.12.16 10:28

příkrm při kojení v ukon.6.měsíci

Ahoj holky,
obnovím diskuzi a zeptám se, protože v tom trochu tápu.
Malý ukončil 6 měsíc a začneme s příkrmem, jako první chci zkusit mrkev a dokrmit mlékem. Ale nevím jestli mam tu mrkev dat na obed 1× a jestli na večer před koupáním mužu zkusit třeba 1-2 lžičky kaše a po koupání dokrmit? nebo mam dát mrkev na obed a mrkev večer a kaši třeba az za týden? Prý se příkrmy mají 2× denně dávat, tak se radši ptám. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15064
18.12.16 10:41

@Alena08 Stačí jednou deně, k obědu ochutnat mrkev… Kaši jsem zkoušela dávat až v 8 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
18.12.16 10:44

@Alena08 já začla u dvojčat s dýní a batáty. Mrkev dostávali až později, moc jim nejela a byli nafouklí, ale dýně je lehká a batáty taky milují. Potom jsem jim přidávala i červenou řepu, všechno hladce mixované, kousky je odradily. Zkoušeli jsme jen na oběd kolik chtěli, tolik snědli ale hned potom muselo být i mlíko a dlouho cca do 10m.to tak měli, že muselo být po zelenině mlíko. S čajem jsem neuspěla. Odpoledne mlíko na svačinu a kolem 16:30kaše(ovesná, pohanková…klasická ze zdravé výživy co se rozmíchá v horkém mlíku)a tu krásně jedli ze lžičky, teď jim do ní dávám i skořici nebo někdy trochu banánu, tak mají různé chute a bez kaše by už nebyli, To je jediné co musí být denně, bez čeho by se neobešli. Potom kolem 18hod. mliko a jdou spát. Ve 21hod. ještě budíme na mlíko a přebalení. Tak to mají nastavené pořád a už mají 15m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
18.12.16 10:47

…jo a začli jsme první s tou odpolení kaší až po měsíci zeleninu na oběd. Příjde mi to loičtější dávat mliko-kaši, přece jenom je ta kaše bližší tomu mlíku jak zelenina. Takže přechod na pevnější stravu zvládli lépe s kaší až potom zelené :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
18.12.16 10:51

Začala jsem dávat jednodruhovou zeleninu na oběd, za asi dva týdny jsem zeleninu začala kombinovat, za další týden zeleninu + maso a pak asi za týden až dva jsem začala s druhým příkrmem - kaší na večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
18.12.16 10:58

@Lendeš dekuji, tak jsem to chtěla puvodne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
18.12.16 10:58

V 6 měsících je schopen si to vzít sám a jíst sám, jen mu dej týden až dva na naučení a zvládne to vše sám. Mrkev (a cokoliv dalšího) uvař a dej mu ji celou, ať se mu dobře drží. A aby se to rychleji naučil, dávej mu něco i večer, ať má co nejvíc příležitostí k učení. Více internet a BLW metoda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
18.12.16 10:59

On už se ted právě budí v noci po 2 hodinách (dríve po 3) tak zas nevím jestli nezačít dávat i na večer neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí