Poradíte s přípravou příkrmu doma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
poradíte s přípravou příkrmu doma?
ahojky..potřebovala bych nějké receptíky na přípravu mrkviček atd doma…
nejlépe z jakých surovin…
a jaké máte zkušeosti…vy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
zatím kupuju hami přesnídávky…mrkev + něco…
a třeba nějáke ty polívčičky a tak
díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem si stahla na kojeni.net „manual“ jak na to a co muze v jakem obdobi jedu podle toho. Zacali jsme mrkev, brambory, cuketa, dyne. Vetsinou to varim kazde zvlast v dobre vode, ja musim mixovat. Davam zamrazit (ne brambory) a vytahuju a dennemicham podle nalady. Maso davam jen Hami sklenicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky vařím doma a ten rozpis z kojeni.net je fakt super, řekla bych, že se na to dá spolehnout. Flaštičky jsme zkusili třikrát a je to hnus fialovej. Konkrétně si vybavuju mrkvičku, která bůhvíproč smrděla i chutnala jako rajskej protlak. Já mám nejradši brambory-mrkev-petržel-malinko hrášku-pár zrnek kmínu, případně i jinou zeleninu, případně teď i kuřecí maso z kuřete od babičky. Všecko uvařit dohromady, vše rozmixovat nebo zeleninu rozmačkat vidličkou a maso nakrájet na pidikousky. Mňam. Vždycky ujídám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je několik způsobů.
Bud budeš denně vařit pidi porci ( brabůrek, mrkev a jinou zeleninu, kterou zkusíte) - já to i vážila, abych dělala jen to co sní..
Nebo můžeš udělat hrnec zeleniny, rozmixovat a zamrazit do formiček na led, nebo mističek - a pak jen vycvrnknout až bude čas oběda.
Nebo zavařovat jako příkrm, ale s tím nemám zkušenosti.
Já spíš vařila čerstvé nebo si namrazila..
A v podstatě bych tomu moc neříkala „recepty“, protože v podstatě uvaříš jakoukoli zeleninu a rozmixuješ jí..
![]()
Do jídla se doporučuje i kapka oleje, či nějakého tuku, kvůli rozpustnosti vitamínů..Koření ani jiná dochovadla nejsou žádoucí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth píše:
Je několik způsobů.
Bud budeš denně vařit pidi porci ( brabůrek, mrkev a jinou zeleninu, kterou zkusíte) - já to i vážila, abych dělala jen to co sní..
Nebo můžeš udělat hrnec zeleniny, rozmixovat a zamrazit do formiček na led, nebo mističek - a pak jen vycvrnknout až bude čas oběda.
Nebo zavařovat jako příkrm, ale s tím nemám zkušenosti.
Já spíš vařila čerstvé nebo si namrazila..A v podstatě bych tomu moc neříkala „recepty“, protože v podstatě uvaříš jakoukoli zeleninu a rozmixuješ jí..![]()
Do jídla se doporučuje i kapka oleje, či nějakého tuku, kvůli rozpustnosti vitamínů..Koření ani jiná dochovadla nejsou žádoucí.
Přesně tak to dělám taky. Teď teda vařím každý den jen jednu porci, navážím si cca 100 g zeleniny, 20g přílohy (rýže, těstoviny, jáhly, oves…), doplním vodou do 180 g a vařím na sporáku 15 minut nebo v mikrovlnce na program na vaření čerstvé zeleniny (+ nechám dojít kvůli těm obilninám). Pak přidám pár kapek oleje a rozmixuju, když to vyjde moc řídké, dohustím instatní nemléčnou kaší (a naopak – doředím vodou). Ze zeleniny se mi nejvíc osvědčila mrkev, hrášek, brokolice, pastinák, kedlubna, salát, špenát (nepřehánět), dýně (hokkaido nebo butternut), fazolky, cuketa… prostě cokoliv (pozor na celer, rajčata, papriky – alergeny). Brambory moc nedávám. Jo a maso dávám tak obden 30 g, když neseženu biokuře nebo bio hovězí, tak kupuju čistě masové skleničky v DM, vystačí na dvě masité porce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pupííííček píše:
a co nadýmání…brokolice a tak…
To musíš vypozorovat, našim dětem to nikdy problém nedělalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pupííííček píše:
a co nadýmání…brokolice a tak…
To je individuální - u nás s tím taky problém nebyl, ale začali jsme přikrmovat u obou později, až v půlroce… Jestli se chystáš začít už teď, nejspíš nějaké problémy budou, trávicí systém na tohle ještě nebude úplně připravený. Pokud vím, tak i u nekojených dětí se dneska doporučuje počkat s příkrmy až kolem půlroka.
Já ze začátku vařila čerstvé, pak jsem začala zamrazovat zeleninu a čerstvou vařit jenom přílohu (rýži, brambor, těstoviny), ale to až později. Začínali jsme mrkví, pak brambor, brokolice a pak už postupně přidávat všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
U nas se sni vsechno:), zacinala jsem hipp mrkvickou ale u nas teda zadny uspech, takze jsem spis varila mrkvove pyre, brokolici,cuketa,dyne, priloha brambor, pozdeji ryze
ja ted dodelala 3× prikrmy, ale mi uz jedem i maso takze si udelam do avent poharku varku vice druhove zeleniny+ kousek kureciho prsa, kapnu trochu olivoveho oleje kdyz se uvari mixnu-jen decentne aby tam nejake kousky byly, jeden necham, zbytek na mraz akorat dodelam prilohu tu uz nemixuju . Uz mam v mrazaku i zasobu krutiho s hraskem, hoveziho s mrkvickou, ted jsem delala kureci s fazolkama,kvetakem,baby karotkou
a ovocne presnidavky se nevyplati, lepsi delat cerstve ale ty uz nevarim, obcas jablecnou+hroznove vino+pomeranc, nebo hruska+jablko, jablko+piskoty jinak asi nic uz vse normalne syrove
- načítám...
- Citovat
- Zmínit