Nepije při horečce – 10m syn
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nepije při horečce
Ahoj všem,
moc prosím o radu a zkušenosti. 10měsíční syn má třetí den teploty mezi 38-39,5 (v konečníku po odečtu). Kojení přes den bojkotuje už přes dva měsíce, takže jsem kojila jen večer po koupání, pak 1× v noci a 1× ráno. Přes den vypil z Avent kouzelného hrnku cca 250 ml čaje. Jenže teď už dva dny nepije vůbec. Přes den do něj dostnu násilím stříkačkou cca 100 ml, v noci kojení odmítá úplně (ještě ke všemu jsem začala menstruovat, takže asi proto). Ve spaní si nevezme nic, jakmile ucítí cokoli v puse (lahev, pítko, stříkačku), je vzhůru a řve. Zkoušela jsem i sladit, šťávy, umělé mléko, nic nezabírá. Dr vyhrožuje přijetím, už má i mírně propadlou fontanelu. Prosím poraďte, jak na něj. Ředit příkrm jsem sice zkusila, ale nechce jíst, takže tudy cesta nevede. Vidí lžičku a řve ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud se ti do něj podaří dostat aspoň něco kup si v lékárně Kulíška, je to přímo na dehydrataci.Sice je po tom pití mírně slané, ale můj syn to naopak pil raději než cokoli slazeného. Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás taky fungoval Kulíšek .No,když se nerozpije holt vám zbude ta nemocnice -no ,ale pořád lepší jak dehydratace.
A proč nechce pít? koukni mu do pusy jestli tam nemá na patře třeba afty .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Strace to pití do nej musíš dostat, jinak to nejde. Já davam jablečný ocet do vody, jen trochu asi pul kavové lžičky na hrnek. Podporuje to funkci jater a pomáhá imunitě ke zvládnutí infekce. Když nemáš ocet použij citronovou št'avu. Účinek je podobný, ale menší. Nápoje neni dobré sladít, tim malíčkemu moc nepomůžeš. Trpělivost! Nabuzej po lžíčkach.
- Citovat
- Upravit
Já bych do něj tlačila tekutinu stříkačkou, pokud to nejde jinak. My jsme skončili kvůli dehydrataci při průjmu v nemocnici - na JIPce s kapačkou musel být sám, takže zkušenost opravdu nic moc. Nemá třeba něco v pusině - afty, rostoucí zub nebo nateklé mandle? Že nechce vzít nic do pusy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zavodnit lze i přes kůži. Když měly holky poprvé afty tak jsme do mladší dostávali vodu tak, že jsme ji koupali (miluje vodu a taky jsme tak mírnili horečku). Vždycky pookřála a nechala si i do pusiny lít vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc všem děkuji, v noci jsme do něj dostali vodu stříkačkou, teď dopoledne mi manžel koupí Kulíška. Pusinku má plnou puchýřků, dávám mu na doporučení dr. Pyridoxin. Teplota už ustupuje, tak se to snad nebude zhoršovat. Hlavně aby zase začal pít a jíst
Je úplně pohublej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
strace píše:
Moc všem děkuji, v noci jsme do něj dostali vodu stříkačkou, teď dopoledne mi manžel koupí Kulíška. Pusinku má plnou puchýřků, dávám mu na doporučení dr. Pyridoxin. Teplota už ustupuje, tak se to snad nebude zhoršovat. Hlavně aby zase začal pít a jístJe úplně pohublej
chudáček malej, až se mi chce brečet, držim palce, ať je to co nejdříve dobré, Afty to je svinstvo, mě kuli tomu vytrhli zub (8) a to je člověk dospělej. U miminka představa té nepříjemné bolesti…přeji brzké uzdravení drobečka!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit