Batolecí snídaně a svačiny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
269
9.2.11 07:48

Batolecí snídaně a svačiny

Ahoj, mám dotazy,

1. potřebuje batole 20 měs. umělé mléko, když je kojené 1× přes den a pak večer a v noci (v noci většinou 1×), UM zatím dáváme ale tak jeden hrníček…
  2. co dávat k snídani kromě tradiční pečivo plus pomazánka? (kašičková moc není)
  3. co svačiny - dávám ovoce, jogurt, piškot, občas lipánek,… přijde mi to všechno sladký a furt stejný… máte nějaké zdravější varianty?

Díky za nápady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44172
9.2.11 08:24

Obě děti jsem kojila přes 2 roky, UM jsem nedávala ani jednomu z nich. Pili normální mléko, asi od 2 let. Naše dr. i v nemocnici mi řekli, že v tomto věku je to už o zisku firem UM

Snídaně, pečivo s pomázánkou je vděčné, pomazánek nepřeberné množství, děti mají rády jednotvárnost. Já dělám tvarohovou např. s pažitkou, s tvrdým sýrem, se žloutkem, rybičkami, drožďovou, někdy dám na chleba plátkový tvrdý sýr, kvalitní šunku.
Malá už v tomto věku měla ráda zapečený toust, na kvalitní šunce a plátkovém sýru nevidím nic špatného.

Naše malá na sladké moc není, jogurt jí jen bílý a chutná jí, kaše a přesnídávky nejedla nikdy, lipánky a pribináčky taky moc nemusí. Svačí např. rýžový nebo kukuřičný „chleba“(plátky, „polystyren“), cottage. Ovoce, zeleninu, jí hodně v čerstvém a syrovém stavu.

Na večeři jí někdy udělám např. knedlík s vajíčkem nebo míchaná vejce třeba s kvasnicemi.

Už si nevzpomenu, ona sní vše kromě sladkých jídel, rozhodně její jídelníček není jednotvárný. Takto určitě jedla už před půl rokem a nehrotím to, že by určité věci nemohla. Jen se snažím vybírat kvalitní potraviny se sníženým obsahem soli, jídla nedosoluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
9.2.11 08:26

myslím že UM nepotřebuje, malá pije UM jen ráno - myslím, že mléčnou dávku máte pokrytou v pohodě.

K snídaní dávám - pečivo - lučina, máslo, občas med nebo marmeládu, zkouším i pomazánky - vajíčkovou (s lučinou) ale zatím odmítá. Někdy si veme i tvrdý sýr.Na dovče teď jedla jogurt s musli. Tak střídám toto. Zkusila bych nějaké pomazánky. :wink: ale dětem ta jednotvárnost neva. :lol:

Ke svačině - dopoledne ovoce, odpoledne jogurt, v tom jedem teda už dlouho a pořád. Mezi tím zobe zase buď ovoce, nebo okurku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
9.2.11 08:30

Ahoj,na prvni otazku asi moc neodpovim,ale dite by snad melo mit denne tri mlecne davky :nevim:
nasemu je 17 mesicu,dostava 250ml mleka rano po probuzeni a vecer pred spanim.
K snidani ma vetsinou chlebik s necim namazany,nebo suchou housku(namazanou ji nema rad) a zeleninku(okurka,rajcatko)Nevidim na tom nic divneho,kdyz se dava jen tohle,pokud si na to dite zvykne,neni potreba menit.Ja jen vetsinou menim namazani,jako syr,maslo,pomazanka…
A ke svacine davame v podstate to same co ty,ovoce,presnidavky,jogurty,krupky,susenku,kefír nebo pecivo kdyz chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
9.2.11 08:35

1. Kojím ráno a večer, dávám kravské 200ml mléka k snídani.
2. Také máme jednotvárné, ale nepřijde mi to na škodu. Plátek tvrdého sýra, pečivo a mléko.
3. Dopoledně bílý jogurt. Občas tvaroh s ovocem. Odpoledne ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
9.2.11 08:52

pajule můžu se zeptat jak dáváš kefír? už jsem nad ním taky kolikrát přemýšlela, ale malá pije z flašky z pítkem vodu a mlíko ráno z flašky s dudlem. Nebo do něj něco přimícháváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
9.2.11 09:28

Já dávám kefír z normálního hrnečku nebo ještě lépe z plastového. je lehký a tak poslední měsíc už pije bez pomoci. Dřív jsem mu hodržela já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
9.2.11 09:43

Kefir davam tak 1-2× za 14 dni a pije ho z plastoveho hrnecku s tim plastovym pitkem jak tam jsou tri driky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
9.2.11 12:43

hmmm tak hrneček u nás ani náhodou, zkusím jí to dát do té falšky jestli poteče. :think: a jestli to vůbec bude chtít :lol: ale díkes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
10.2.11 13:38
  1. neporadím ti, naše je na UM skoro od narození, mlíčko dostává teď už jen ráno, večer a v noci (je jí 18m.)
  1. k snídani mívá, jak už jsem psala, kolem té 7.hod 180ml UM
  1. k svačině dopoledne má ovocnou přesnídávku a ještě třeba suchý rohlík do ruky nebo kousek jablíčka a odpoledne má jogurt, tvaroháčka nebo namazané pečivo sýrem, máslem, cottagem, Lučinou… a k tomu většinou do ručky kousek okurky, papriky… A celý den ještě mlsá kukuřičné křupky nebo cereální kuličky, co se dávají do mléka (ona je v mléce nechce, tak je má suché).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
11.2.11 21:40
  1. potřebuje batole 20 měs. umělé mléko, když je kojené 1× přes den a pak večer a v noci (v noci většinou 1×), UM zatím dáváme ale tak jeden hrníček…
  • myslím si, že kojo klidně stačí a přes den díky jogurtům apd to v pohodě pokryjete
  1. co dávat k snídani kromě tradiční pečivo plus pomazánka? (kašičková moc není)
  • taky nejsme kašičkový :-D . Corflakes s UM( pěkně rozmočím aby to bylo měkký a baští dost), nebo kefír

, acidofilo

1. co svačiny – dávám ovoce, jogurt, piškot, občas lipánek
  • taky tak, občasně puding s ovocem

Pak se tu někdo ptal na ten kefír. My pijeme brčkem (klasickým) z hrnečku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
12.2.11 19:36

kefír u nás od táty z půlitru :)

no jinak mám takový výčitky svědomí, že jí moc pečiva na úkor zeleniny, ovoce, celozrných věcí… chtěla jsem to posunout trochu do zdravější roviny (i proto že jsem měla výčitky, že to asi nedělám úplně dobře), ale vidím, že je to všude podobný… dáváte někdo ke snídani, svačinám vločky, případně nějaké ne moc sladké cereálie? nebo nějak zeleninu (ale ne syrové kousky, to mi moc nechce)… díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
12.2.11 19:51

Já jsem koupila naší malý cereální medové kuličky, když jsem jí je ale dala s mlékem, tak to nechtěla. Tak je jí přes den suché :-) Ale jinak je to u nás taky stejné, asi jako jinde - syrové ovoce a zeleninu moc nechce, radši si dá ovocnou přesnídávku a zeleninu aspoň trošku doháníme v polévkách a sem tam syrovou do ručky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí