V 8m se při jídle dáví
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
v 8m se při jídle dáví
Naše malá má 8m a 2 zoubky a když jsem byli na prohlídce, doktorka řekla, žádné mixování, já jí vždy stravu jen lehce rozmixovala, hlavně pokud tam má maso, ale né úplně na kaši, ale na jemnější hrudky. Brambory jen rozmačkám vidličkou a to jí nevadí. Když jsem jí to nerozmixovala, tak se mi dávila, ale doktorka řekla, nechat dávit, ale mám z toho strach. Vždyť takhle muže mít odpor k jídlu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem mixovala stravu snad ještě v 10.měsících, protože jak se začal dávit,tak mi pak nechtěl jíst vůbec.
Pak jsem brambory mačkala, maso krájela na minikostičky snad o 5milimetrech a musela jsem mu to ještě trochu zředit vodou, aby mi to snědl. Postupně jsem zvětšovala a zvětšovala.
Dneska zvládne jíst úplně normálně kousky jídla bez problému.
Nevím čím by si to tvoje malá chudák rozkousala, když má jen dva zuby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si taky říkala, že na to nemá zoubky, ale prý pokud je to hodně uvařené, tak se to mixovat nemá, aby si zvykla na kousky, ale to jsou spíš kusy a taky jsem se setkala, že se pak druhý den nechtěla jíst a když jen to lehounce mixla, snědla to jak nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele já pak třeba mixovala opravdu jen nahrubo, nebo třeba nastrouhala na struhadle.
Třeba ti jiný mamči poradí něco jinýho, ale mě to za ty nervy fakt nestálo.
Jsem třeba musela mixovat i rýži, protože tu jinak nesnědl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
právě s rýží jsme měli problémy. Úplně se dávila mně jí bylo strašně líto a pak jsem jí to lehce mixla. Prostě jsem to nevydržela. Ona se tak snažila. Připadala sjem si jak masecha. Já jí oběd pripravuji doma a vše dělám na malé kousky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Emi, neřešila bych to a lehce mixovala dál. Píšeš, že nedáváš dokonale hladkou kaši, tak to malá nějaké kousky prostě zvládá. A věřím, že postupně zvládne i větší. Jak jí dáš do ruky rohlík, pochopí, že ne jen kaší je člověk živ a přijde na to, že se prostě musí kousat.
Znám chlapečka, kterej ještě ve 2,5 letech nezvládl jinou než dohladka rozmixovanou stravu. Rohlík, maso, cokoliv, prostě se dávil
I křupkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se snažila, aby holky měly nějaké kousky (malinké) třeba rozmačkané brambory, rýže atd. a zbytek byl namixovaný, aby si zvykaly na kousky, ale aby se jim to pěkně jedlo. Myslím, že v osmi měsících má na mixovanou stravu ještě nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Emi, nedovedu si představit, že by mi moje bezzubá Mája za měsíc žužlala flákotu
Promiň, neodpustila jsem si žertík. Taky si totiž myslím, že na mixovanou stravu má tvoje Májinka ještě nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mixuj, kluci zacali jist kousky az ted, no a co, prece je nenecham blinkat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak já se hlásím, že mixuji ještě teď, dětem je 14m. Sice ne do hladka, ale i tak mixuji. Když jsem zkoušela nemixovat, všechno ihned vyplivnuli a já na to fakt nemám nervy. Ostatní koušou hezky, chleba, rohlík, křupky…tak proč se stresovat a nutit je jíst v kuse i obědy, až budou chtít, tak to prostě půjde samo. A tvoje holčička je ještě malá, tak se na doktorku vykašli a dělej to jak vám to vyhovuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, na těch zoubcích ani tak nezáleží, některé dítě má zuby třeba od 6. měsíce a „používat“ je nedokáže, některé děti mají první zuby třeba i v roce a zvládnou kousky v jídle bez problémů. Moje 3 letá dcera se dokáže dávit jídlem ještě teď.
Dělej to postupně, tak jak to vyhovuje tvému dítěti. Já teda holkám nikdy stravu nemixovala, od začátku mačkám vidličkou a není problém. Moje 6 měsíční dcera zub nemá a zvládne pomačkané jídlo sníst bez problémů. Souhlasím s příspěvky, taky bych zkusila ředit vodou, popřípadě uvařit nastouhané, pak pomačkat. Každé děťátko si na tuhou stravu zvyká jinak, rozhodně bych to nelámala přes koleno, ono to časem určitě půjde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ono maso když nerozmixuju alesoň malinko tak se dáví a s rýží je to to samé. Rozlámaný piškot v přesnídávce není problém, ani lehce rozmačkané brambory
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě třeba Vítek odmítal i piškoty v přesnídávce a ovoce v jogurtu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ywett píše:
Emi, neřešila bych to a lehce mixovala dál. Píšeš, že nedáváš dokonale hladkou kaši, tak to malá nějaké kousky prostě zvládá. A věřím, že postupně zvládne i větší. Jak jí dáš do ruky rohlík, pochopí, že ne jen kaší je člověk živ a přijde na to, že se prostě musí kousat.
Znám chlapečka, kterej ještě ve 2,5 letech nezvládl jinou než dohladka rozmixovanou stravu. Rohlík, maso, cokoliv, prostě se dávilI křupkou
Naprostý souhlas
. Syn snesl jen dohladka rozmixované jídlo, jinak se dusil. Každý mi říkal, že mixovat nesmím, protože se nenaučí kousat (!). Ale přece nenechám své dítě dusit, že jo…Nechala jsem tomu volný průběh, bylo mi fuk, že jsem mixovala snad až do 15ti měsíců. Rohlík začal jíst tuším až ve 2 letech, dítě s piškotem nebo křupkou v ruce v kočárku byla utopie. A můžeš mi věřit, že teď kouše všechno bez problémů
. Každé dítě je jiné…dcera je naopak „bagr“, ta sní v poho malé kousky už teď (má 2 čerstvě vylezlý zoubky).
Takže bych neřešila to, co „musíš“ a dělala to podle svého cítění…
- Citovat
- Upravit
děkuji všem moc za rady. Dneska má kuřecí prsíčka s bramborem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit