V 8m se při jídle dáví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7576
7.2.11 12:33

Lisuju lisem na česnek, ze začátku jsem to pak ještě domydlila vidličkou. Ze začátku se malá dávila pořád, tak jsem to víc naředila, trošku to pomohlo, tak o 1-3lžičky snědeného příkrmu. Dneska vim, že když se začne dávit, už nechce - má dost. Tak dám trochu zapít, aby se přestala dávit a spolkla to, čajíkem a dokojím. A víc to neřeším. Postupem času jí víc a víc lžiček, tak posun nějaký je. Je jí 10mšs. Dětská říkala, že lisovat či pasírovat mám určitě do jednoho roku. Že je naprostý nesmysl, že dítě s pár předními zuby, má kousat. A trávicí systém je lepší do toho roka nepřetěžovat většími kousky. Což mi zní logicky, takže lisuju a lisuju. Sem tam zkusím dát třeba pidikousek banánu do pusinky, aby znala i jinou tuhost jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
7.2.11 12:42

Jenže ona se dáví od první lžičky, tak to asi určitě není tím, že by měla dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
7.2.11 12:46

ahoj, já měla ten samý problém, malá se mi pak sekla a 2 měsíce jsem do ni nedostala nic jinýho než mlíko, pak jsem to znovu zkusila, když jí bylo 11.měsíců a šlo to, ale jídlo jí mačkám dodnes a je jí 28.měsíců, jenže u nás je problém ten, že ji nebaví žvýkat, všechno ostatní jí normálně, rohlíky, maso, brambory, ale jakmile je oběd nebo večeře tak se jí nechce a za ty dohady s ní mi to nestojí, takže má jídlo jako pro miminko a nemusí ztrácet čas, který může trávit hraním s panenkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
7.2.11 12:49

chtěla jsem napsat, že jí všechno a krásně kouše jen oběd a večeře je pro ni zrtáta času a nechce se jí žvýkat, musí si totiž na chvíli sednout a jíst :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.2.11 12:50

Vždyť to píšu :huban: Taky se mi dávila od první lžičky (v 7měs) a dva měsíce trvalo, než spolkla víc, než jednu :roll: Tehdy pomohlo na pár dní přestat nabízet a pak to víc naředit. Dneska už je to tím, že má dost. A to znamená, že sní půlku skleničky v 10měs :mrgreen: Neřeším to, dokojím a hotovo. Však ona hlady neumře a já nemusim na cestách tolik hlídat hodiny, kde uvařit či ohřejt.

Emilka1 píše:
Jenže ona se dáví od první lžičky, tak to asi určitě není tím, že by měla dost
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
7.2.11 12:52
Háta_x píše:
Vždyť to píšu :huban: Taky se mi dávila od první lžičky a dva měsíce trvalo, než spolkla víc, než jednu :roll: Tehdy pomohlo to víc naředit. Dneska už je to tím, že má dost. A to znamená, že sní půlku skleničky v 10měs :mrgreen: Neřeším to, dokojím a hotovo. Však ona hlady neumře a já nemusim na cestách tolik hlídat hodiny, kde uvařit či ohřejt.
Emilka1 píše:

já to ředím dodnes, jinak by se zadávila jídlem, neřeším to, jednoho dne na to přijde sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.2.11 13:01

:palec: Přesně, jednou na to přijde. Já taky ředím stále, jen už ne tolik, jako na začátku. Když prolisuju podušené jablíčko nebo hrušku, dám to toho 2 lžičky vody z dušení. Do obědové zeleniny přidávám podstatně víc + pár kapek kvalitního oleje.

Žirafa9 píše:
Háta_x píše:
Vždyť to píšu :huban: Taky se mi dávila od první lžičky a dva měsíce trvalo, než spolkla víc, než jednu :roll: Tehdy pomohlo to víc naředit. Dneska už je to tím, že má dost. A to znamená, že sní půlku skleničky v 10měs :mrgreen: Neřeším to, dokojím a hotovo. Však ona hlady neumře a já nemusim na cestách tolik hlídat hodiny, kde uvařit či ohřejt.
Emilka1 píše:
já to ředím dodnes, jinak by se zadávila jídlem, neřeším to, jednoho dne na to přijde sama
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
7.2.11 13:09
Emilka1 píše:
Když jsem jí to nerozmixovala, tak se mi dávila, ale doktorka řekla, nechat dávit

Pardon, ale paní doktorka je úplně střelená! Ještě jsem nepotkala člověka, který by se nenaučil kousat…
Někdo zvládá dřív, někdo později (naše děti), z toho se snad nestřílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
7.2.11 13:24

Tak jsem jí to dneska lehce mixla a musím říct 200g bylo v ní jako nic a teď spokojeně brouká a kouká na starší jak se krmí druhým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
7.2.11 13:28

mě doktorka při 2-leté prohlídce řekla, že ta naše malá potvůrka bude asi pěkná osobnost, když si chce všechno dělat po svým :mrgreen: , jí vůbec nezajímá co po ní chci, myslím okolo jídla, a taky mi řekla, že pokud mě to nijak nezatěžuje, myslím, tím mačkaní a ředění hlavních jídel tak jí to tak mám dávat, že problém ve žvýkání nevidí, a co bych měla dělat, vždyť bych uz dávno byla v blázinci, ale popravdě ještě okolo 22.měsíce jsem si z toho hlavu dělala, ale teď už ne :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
7.2.11 13:29
Emilka1 píše:
Tak jsem jí to dneska lehce mixla a musím říct 200g bylo v ní jako nic a teď spokojeně brouká a kouká na starší jak se krmí druhým

vždyť je ještě malinká, tak má ráda jídlo pěkně namixovaný, neboj časem se to naučí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
7.2.11 13:31

Já musím zeleninu s masem taky dávat stále lehce mixlou…přitom rohlík, chleba, atd. sní v pohodě, ale oběd prostě ne, a je mi to fuk, zatím je fakt malý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
7.2.11 13:34

Ona první zblajzla vše bez problémů. Neměla jsem vlastní kuchyň a atk jsem jí jídlo kupovala. Teď už mám vlastní vařní a nevadí mi, že musím uvařit něco na víc a udělám i pro Májinku. Jen to potřebujem jen s jemnými kousky. Jsem ráda, že mi rozum říká to správné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
7.2.11 14:09

Ahoj,nečetla jsem teda všechno,ale mixovala bych normálně dál,pamatuju si,že můj syn v 8 měsících snesl jenom hladké pyré..nic jinýho nepolknul,že se ti dáví je normální,každé dítě je jiné..Já mixovala úplně do kladoučka skoro do roka a ted podle toho co vařím,dneska měl brambory s dušenou mrkvičkou a maso,trochu jsem do toho přidala vodu aby to neměl suchý a rozmačkala vidličkou a snědl to a i maso…Takže já bych mixovala dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.2.11 20:54

Synovi bylo přes rok a ještě jedl vše mixované, dětská doktorka to schvalovala s tím, že pokud by to trvalo dlouho, tak se udělá nějaké vyšetření, nebylo pak ale třeba. Každé dítě je jiné, v 10m bych v klidu mixovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí