Poraďte mi s nežravcem

1666
6.2.11 21:31

Poraďte mi s nežravcem

Ahoj, už jsem měla několik diskuzí ohledně toho našeho darebáka.Ale je to čím dál horší.S příkrmy jsme začali v 5,5 měsících,poslední 2 měsíce je to děs.Poslední dobou bída :zed: Dříve jedl-2× v noci mlíko,v 9 mlíko,zelenina oběd,odpo mlíko,večer mlíko.Teď začal spát celou noc tak to máme takhle-ráno mlíko,dopo ovoce,oběd zelenina,odpo mlíko,předvečer zbytek oběda,nebo rohlík atd,před spaním mlíko-přes den ještě čaj-cca 150-200ml.Ale třeba dneska nejedl ovoce ani oběd ani zeleninu večer :roll: Nedala jsem mu místo toho nic.Když ho vyloženě nezabavim tak nedá ani lžičku,ale to nejde pořád,nejsem chobotnice :lol:Zahlídne misku,lžičku a začne řev-vyloženě má nerva :zed: Když vidí telku tak to jde-otvírá papuli.Ale nechci ho naučit,že při jídle bude koukat na tv.Holky pora´dte co mám dělat,kolikrát už fakt nervama nemůžu :roll:
Omlouvám se za román

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1346
6.2.11 21:37

a nechtěl by třeba jíst sám?my to s malým dělali tak,že jsme ho svlékli,posadili a jedl sám.jídlo bylo všude,ale najedl se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.2.11 21:38

Ahoj, měla jsem to podobné, 5týdnů měla hladovku. Dělala jsem všechno, i zeleninu do flašky, i lipánka jsem zkoušela, nic. Když to bylo nejhorší, byla asi dva dny (až na pár lžiček) jenom na mlíku. Jinak ale byla spokojená a i přesto přibírala. Řikala jsem si pořád, že asi zuby. Každý krmení teror, já byla chodící plačka :-) No a pár dní, co jsem nad tím zlomila hůl, začla zas jíst normálně :nevim: A teď, když už zubuje doopravdy, dlabe za dva :roll: Sice koukám jak péro z gauče, ale už nemám chuť to řešit a zabývat se tím. Prostě- nechce jíst, ale přibírá a je spokojená? Pak na to prdim, stejně nic dělat nemůžu. Takže toť má rada, smiř se s tím, pokud je jinak spokojený, dávej na krmení co nejčastěji tatínkovi a čekej a čekej:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
6.2.11 21:40

A mám místo toho dát třeba něco jinýho nebo prostě zas až bude čas?
Jinak jíst sám taky nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
6.2.11 21:43

Můj první syn byl také nejedlík. Zato druhý klučík, to je všežravec. S prvním každé jídlo byly nervy, teď si to vyloženě užívám :-D
S tím jídelníčkem by to chtělo si trochu pohrát. Změnit tam pár věcí.
Ale co se týče apetitu do jídla, to je většinou dané geneticky a s tím nic neuděláš ! Abych alespoň do něj něco dostala, zkoušela jsem také všemožně zabavit, hračky, zpívat, knížky,… vč. přenosné lcd tv/dvd v kuchyni na stole. Zkoušeli jsme všechno. Slyšeli jsme nejvíc rad - nech ho vyhladovět… ale to opravdu nepomohlo, nikdy ! Klidně by byl 3dny bez jídla !!! Kdo to nezažil, těžko to může pochopit.
Největší rada - nenutit ! Aby se mu jídlo nezprotivilo. A pokud prospívá, tak to neřeš vůbec :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
6.2.11 21:45
lumáťa píše:
Můj první syn byl také nejedlík. Zato druhý klučík, to je všežravec. S prvním každé jídlo byly nervy, teď si to vyloženě užívám :-D
S tím jídelníčkem by to chtělo si trochu pohrát. Změnit tam pár věcí.
Ale co se týče apetitu do jídla, to je většinou dané geneticky a s tím nic neuděláš ! Abych alespoň do něj něco dostala, zkoušela jsem také všemožně zabavit, hračky, zpívat, knížky,… vč. přenosné lcd tv/dvd v kuchyni na stole. Zkoušeli jsme všechno. Slyšeli jsme nejvíc rad - nech ho vyhladovět… ale to opravdu nepomohlo, nikdy ! Klidně by byl 3dny bez jídla !!! Kdo to nezažil, těžko to může pochopit.
Největší rada - nenutit ! Aby se mu jídlo nezprotivilo. A pokud prospívá, tak to neřeš vůbec :-D

Změnit například co?Beru všechny rady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
6.2.11 21:50

Já teda nevím, zda si můžu dovolit radit, protože vím, že každá máma, která se o něco snaží (ba co víc hodně snaží) toho ví už víc než dost. Intervaly papání se mi zdají ok, jídelníček taky - máme to podobné a je nám rok :-) Kolik je malému? Souhlasím s tím, abyste vyzkoušeli nechat ho papat samotného - prostě vzít židličku někam na dlaždice a nechat ho si sáhnout do kaše, uvařit zeleninu barevnou (brkokolici, hrášek, kukuřici nebo maso) a dát mu pár kuliček ať si sám experimentuje. U nás nebyl sebemenší problém s jídlem („jen“ s pitím). Od počátku jsem s malou jedla ve stejný čas, pokud možno stejné věci (jogurty, ovoce, polívky). Zkus přijít na to co mu víc chutná (sladké?) Spousta zeleniny je sladká (batáty, hrášek, kukuřice, jablko s dýní). nebo zkus omáčky z koj. mlíka jestli už může (brambor s koprovkou zahuštěnou žloutkem, sýrovou omáčku se zel. nebo těstovinami) Tak … další román :-) Zkoušej to, NENUŤ a hlavu si z toho nedělej, pokud prospívá. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.2.11 21:50
Stensa píše:
A mám místo toho dát třeba něco jinýho nebo prostě zas až bude čas?
Jinak jíst sám taky nechce…

Já to tehdy udělala tak, že původní 3 příkrmy jsem zkrouhla na jeden. Nechala jsem jenom obědy (protože pokusy při ostatních příkrmech byly zbytečný, tak proč se nervit) a otvírala jenom malý sklenky a i tu měla na dva dny. Mlíko jinak pila slušně, takže po zbytek dne měla mlíko a trochu jsem ho zahušťovala kaší. Někdy jsem udělala k obědu kaši, abych jí trochu nabouchala kaloriema. Taky nám pomohly zeleninový kaše, vyrábí např.Sunarka. Obecně kaše zvládala líp, když v tom byla ještě ta trocha zeleniny, měla jsem lepší pocit. pak vždycky jednou za dva tři dny jsem zkusila sváču, až jednou si trochu dala, tak jsem zas pamloučku polehoučku zkoušela a nakonec během pár dní se dostala do normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.2.11 21:54

Jo jak říkají holky, aby papal sám, to je dobrý nápad, taky jsem zkoušela, bohužel malá neměla zuby a vždycky ukousla moc a pak blindila, jinak by ale sama jedla, kdyby to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.2.11 00:36

Mě jeden čas odmítala večerní jídlo. Vždycky jenom trošku a konec. Tak jsme ji jednou zabavili, prodloužili den o hodinu a krásně papá. Takže co zkusit prodloužit intervaly mezi jídly? Třeba ještě nemá tak velký hlad a tak tomu moc nedá.

Jinak mě taky jeden čas najednou odmítala otevřít pusu. Vyloženě jsem to do ní musela soukat a pak to polkla bez problémů. Pak se to ze dne na den zlepšilo. Teď zase chvíli otvírá a pak soukám. Ale žádný násilí.

A co místo do misky dát jídlo na talíř? Pokud před ním jíš z talíře. Nebo začít jíst sama tžba přesnídávku, aby tě viděl a pak mu to taky nabídnout. Malá se mi takhle vrhá po jabku. Teda ona se mi vrhá po všem co jím, ale dám jí jenom jabko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí